Koi Elche op  bezoek

Koi Elche op bezoek

Een groot voordeel voor Spanjaarden is dat ik een Spaanse schoondochter heb, want zelf spreken ze niet echt Engels of Frans, en dan wordt het moeilijk.

Mijn schoondochter was de oplossing natuurlijk. Francisco en Jaime waren voor een kortstondig bezoek in België en Nederland. Zowel Interkoi, Coweko, Daruma koi en Boxmeer Koi stonden op hun verlanglijst.

Wat het resultaat is weet ik niet, maar zij hadden in ieder geval veel interesse in enkele koi van Interkoi zoals je in het filmpje kan zien

De koihobby in Japan staat volgens hun op een ander niveau, en het begrip voor duurdere koi is een moeilijk verhaal. Nu kan ik daar niet over oordelen, want ik stuur af en toe bijzonder goede koi naar Spanje.

Blijkbaar zijn er echter problemen om koi in te voeren in Spanje, maar veel kan ik daar niet over vertellen, want ik weet het niet precies. Men zegt dat er een verbod is om koi in te voeren in Spanje.

Jaime is een dierenarts en wil gaan kweken, voor zover ik begrepen heb. Daarvoor heeft hij een goede oyakoi en een goede man nodig, en zijn keuze was vrij makkelijk, maar oeps….dat prijskaartje daar hebben ze het toch wel moeilijk mee.

Het is een harde leerschool en of het verstandig is om te kweken is dan nog een andere vraag. Succes ermee zou ik zeggen, een moeilijk te bewandelen weg.

Wel moet ik zeggen dat het toffe, vriendelijke gasten waren, en ik heb ze zoveel mogelijk laten zien wat nuttig zou kunnen zijn. Volgend jaar in April zouden ze terugkomen om enkele goede koi op te komen halen. Ik hoop dat ik ze dan nog heb….

Naast het bezoek van de Spaanse delegatie heb ik de koi die nog binnen zaten ook naar buiten geloodsd. Het weer is nog menselijk voor de tijd van het jaar en de temperaturen stonden zo ongeveer gelijk.

Misschien mooi om om het filmpje te zien van de laatste binnenblijvers, want tenslotte is het toch dat wat we graag zien.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240