Koi gaan, koi komen

Koi gaan, koi komen

April, een belangrijke maand, want dan worden de koi meestal opgehaald. Zo vertrok er in Spijkenissen toch een serieuze sanke naar zijn nieuwe eigenaar die kennelijk meer dan tevreden was.

Het is natuurlijk ook niet de minste sanke die code SA-CH22-1104 kreeg, wat wil zeggen dat Johan deze aankocht op de Chuguko veiling vorig jaar in november. Deze sanke is van de kweker Tamaura waar we ondertussen toch een paar serieuze koi hebben aangekocht waarvan je zeker zal horen in de toekomst.

TamauraZelf ben ik er al enkele malen geweest, en ik sta altijd vol bewondering naar zijn betere sanke en kohaku te kijken, maar gewoonlijk hebben ze dan ook een vrij hoog prijskaartje. Tja, dat gaat zo meestal met hele goede koi die toch wel tot de top van de wereld behoren.

Trouwens ik kocht daar vorig jaar één van de mooiste en interessantste showa die ik toevallig gespot had en redelijk betaalbaar was. Ik was zelfs zo onder de indruk dat ik er een langer filmpje van heb gemaakt.  Als ik me niet vergis zul je deze denk ik kunnen bewonderen op één van de volgende koishows, ik denk de BKS, maar ben daar niet zeker van. In ieder geval een pracht exemplaar.

Op de foto hiernaast zie je Tamaura San met zijn vrouw en zijn vaste waarde als helper. Ik weet niet of het zijn zoon is of niet, maar in ieder geval een heel bekwame hulp die weet waar hij mee bezig is. Leuk is ook dat je altijd een klein cadeautje krijgt als je op bezoek komt en afscheid neemt, hetzij een stylo, hetzij een zakje met koekjes, altijd prettig.

Als voorbeeld van topsanke en kohaku van Tamaura laat ik je toch graag deze 3 exemplaren zien die zich nog in Japan bevinden en vermoedelijk einde dit jaar naar Ameide gaan. Het zijn stuk voor stuk knallers die iedereen zullen bekoren. Je kan natuurlijk alle informatie enn voorwaarden vragen aan Interkoi Ameide, André zal je graag informeren over de mogelijkheden van deze azukari.

Dat wat betreft het nieuws vanuit Spijkenisse. Ondertussen was de veiling van Dainichi ook bezig tot en met gisteren, en als je Dainichi zegt, dan komt Interkoi Duitsland op de proppen. Michael lijkt zich te specialiseren in showa van Dainichi, en heeft er 3 op de kop kunnen tikken.

We beginnen nu aan de echte jumbo tosai, en dat merk je ook aan de grootte van de koi. Met de maten 43-37 en 39 cm kan je al spreken over toekomstige reuzen. De volgende weken zullen er er weer veilingen komen met de echte jumbo tosai.

Helaas zal er altijd een prijskaartje aan verbonden zijn. Toen ik de veilingen nog afschuimde wist ik dat de eerst aangeboden koi op een veiling altijd de kleinere tosai zijn, en in tweede instantie beginnen ze met de jumbo, en dan komen de echte bieders ook op de proppen. Het blijkt altijd het recht van de sterkste bij de veilingen en dat zal zo altijd blijven. 

Tenslotte lijkt er beterschap te komen in de levering van de saki hikari.  Het is een heel gedoe geweest. Normaal komt André zo dadelijk een deel van de saki hikari brengen. Ik zal het nazien of alle zakken die besteld zijn door de klanten geleverd worden, want een tweede deel wordt pas volgende week geleverd. Ik zal dan ook alle klanten persoonk per mail op de hoogte brengen als er zekerheid is. 

 

Meer afbeeldingen

Koi gaan, koi komen: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

Ik vind nr 317 wel heel bizar prachtige mooie brede bek wat ik heel mooi vind .


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml