Showa in de spotlights

Showa in de spotlights

Pasen is het traditionele moment van de start van het koi seizoen. Op dit moment hebben we showa rondzwemmen van Momotaro, Danichi en Nogami. Het is iedere dag weer genieten van onze showa in de vijver, Afgelopen weekend zijn er diverse gebowld, en deze wil ik toch graag met je delen.

Een mooi voorbeeld zijn deze 2 nisai in de bowl. Het zijn 2 totaal verschillende showa, de ene traditioneel met zwaar sumi, de andere wat we kindai noemen of de meer moderne showa met overwegend witte partijen. De meningen van de koiliefhebbers zijn natuurlijk verdeeld, en dat moet zo blijven. Dat houdt het gezond en interessant.

Ik vraag me af of hoe ze tegen volgend jaar zullen geëvolueerd zijn en welke lengte ze zullen halen. Onvoorspelbaar natuurlijk, maar de bloedlijnen zullen voor de nodige evolutie zorgen. Let ook op de tosai die in deze bowl rondzwemmen, zeker niet van de poes, en iedere showa is een meesterwerk.

De Danichi showa wil ik toch ook even laten zien. De ontwikkeling is voortreffelijk. Het sumi is ontzettend sterk in ontwikkeling. Het hoofd begin al mooi in te kleuren en ook de bouw is toegenomen. Ik kan alleen maar bevestigen dat de koi steeds beter tot zijn recht begint te komen. De kwaliteit is niet van de poes en ik kan alleen maar zeggen: "geniet ervan"

Zoals jullie in het filmpje hebben kunnen zien lijkt het misschien dat we stevige prijzen voor de tosai vragen, echter ben ik ervan overtuigd dat ze naar redelijkheid en billijkheid geprijsd zijn. Wat ik kan vertellen over de tosai? Ik kan alleen maar bevestigen dat de huid en bouw meer dan goed zijn voor dit moment. De verwachtingen zijn hoog gespannen, maar dat is natuurlijk ook  het plezierige van koihouden...de tosai begeleiden en laten ontwikkelen.

De tosai van Momotaro doen mijn hart beroeren. Daar zit er eentje tussen die meer dan goed is voor show is. Dit is al eerder gemeld in een vorig nieuws item het is zelfs zo dat ik deze showa mee wil nemen naar de Belgische Koishow in Aflligem en de Euregio Koishow in Oldenzaal. Ik denk dat een mooie prijs mogelijk, afwachten is dus de boodschap. Ik ben In ieder geval zeer gecharmeerd van de showa.

Hebt U interesse in deze showa, dan kan je dit het best doen voor de show, zodat we deze in jou eigen naam kunnen inzetten. Of het een male of female is kunnen we alleen maar inschatten maar nog geen zekerheid over geven. En zoals ze zo mooi in Japan zeggen: "het is nog geen male!." Blijkt het een female te zijn wat we hopen en denken, dat heeft U een gouden zaak gedaan want de prijs is buiten alle  kijf.

Ik ben niet geheel bekend met Nogami, maar Ramon heeft deze in het najaar geselecteerd bij Odakan zijn woorden waren: "Andre ik ben bij Nogami geweest en dit moet je kopen over 2 à 3 jaar sta je verbaasd van deze prachtshowa in de maak.  En wie zegt dit? Dit wordt gezegd door Ramon, en die weet koi te selecteren voor het hoogste schavot.  Nu moet ik (bompa) zeggen dat ik  het volledig eens ben met Ramon, want dit zijn ook de koi waar ik van hou. De showa is onbegrijpelijk nog steeds beschikbaar, en ik hoop dat we een koiliefhebber kunnen overtuigen om met ons mee te denken, want ze is nog steeds beschikbaar. Wat een klepper!

Henco, een goede trouwe klant van Interkoi was er als de kippen bij en kocht showa 2401007 binnen de kortste keren toen hij aangeboden werd. Heeft deze showa nog uitleg nodig ? Ik denk het niet. Ik moet wel meedelen dat ik het plezierig vind dat deze klanten hun weg naar Ameide hebben gevonden, maar dat het ook een beetje hartpijn veroorzaakt.

Bij Odakan kocht ik ook een 2-tal showa. Deze showa zitten nog volop in ontwikkeling met een verfijnde huidkwaliteit, hoopgevend sumi dat al mooi op komt. Beeld je eens in als het sumi op de koi komt op de plekken waar het zich ontwikkelt. Wat kan ontwikkeling toch spannend zijn.

Bekijk deze maruten showa maar eens. Het menware zal over het hoofd heen trekken waardoor de stip mooi versierd wordt. Ik beeld me dan in dat de showa op een cm of 75 met een glanzende huid en volle sumi vlekken op de juiste plaats een machtige verschijning is in de vijver. Garanties kunnen we niet geven maar ik durf te zeggen dat de kans dat het niet zal gebeuren nihil is. Het komt, geloof me maar.

De tweede van Odakan is een dijk van een koi. Het is zoals ze zeggen een klassieke showa en what you see is what you get. Beoordeel zelf, ik weet zeker dat je er van kan smullen. Een klassebak pur sang. Ik weet dat we alleen lovende woorden gebruiken, maar zeg nu zelf, we kunnen toch moeilijk niet lovend zijn als we dit allemaal laten zien...we zouden wel zot zijn.

Nu hebben we het al veel gehad over de showa, maar laten we de sanke niet vergeten. Hier wordt  je toch warm van, of zie ik dat verkeerd. Vooral die meerstappen sanke in the spotlight in het midden spreekt mij vooral aan. Dat wordt een knoest van een sanke, een blikvanger van jewelste. Jongens jongens toch, wat moet ik nog meer vertellen over mooie koi ?

De openingstijden dit weekend:

Zaterdag 12.00-17.00 uur
2de paasdag 11.00-15.00 uur

Tevens wil ik ook vermelden dat ik diverse producten op voorraad heb staan voor als het nodig mocht zijn.  Medicijnen, klei, melkzuur, water verbeteraars en saki hikari koivoer. Ik zal van de week wat meer nieuws vermelden over deze producten met wat uitleg en er tevens een super aanbieding van maken. 

Als allerlaatste wil ik toch ook nog even verwijzen naar de lopende veiling. Het aanbod is meer dan interessant te noemen voor de modale koiliefhebbers. Degelijke koi voor gezonde prijzen. Ben je nog niet ingeschreven, doe het dan nu en wacht op de goedkeuring. Het is de moeite geloof me.

Al deze koi worden op vrijdag 19 april geleverd door Michael en kan je de week erop komen afhalen. Stay tuned.

https://auction.interkoi.eu/

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Jack

Goed bezig , zeer fraai Koi !


Eric

Zijn bijzonder mooie koi,s zeg .


interkoi

Ik word hier toch wel even stil van. 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml