Het Paasweekend

Het Paasweekend

Het weekend begon al op donderdag. Ik had Rudi beloofd om de koi te brengen en belofte maakt schuld. Nadat ik me eindelijk om 13.00 uur vrij had gepland begon de monster klus. Er moesten 14 koi ingepakt worden. Uiteindelijk was ik rond 15.30 uur bij Rudi en werd er hartelijk ontvangen. Na een kop koffie zijn we aan de gang gegaan en alle koi zwemmen in hun nieuwe onderkomen. 

andré de grootVrijdag was het rustig en na alle voorbereidingen voor het weekend heb ik het weekend ingeluid met mijn gezin. Zaterdag wist ik dat de dag vroeg zou beginnen Nico zou zijn koi op komen halen. Ik was extra vroeg naar onze lokale ondernemers gegaan om lekkernijen op te halen voor het weekend.

Ben en Nico hadden geluk, want ja die hadden al een ritje achter de rug dus met een heerlijk saucijzenbroodje en bakje koffie starten we de dag op. Het werd tijd om de boel in te pakken en we konden beginnen. Alles werd bij elkaar gevangen en verpakt.

Ondanks het feit dat het voor de eerste keer was leek het een geoliede machine. We waren op elkaar ingespeeld. Met een 1,5 uur was alles ingepakt. Inmiddels was mijn broer van EDG Boomverzorging en mijn maat Kees ook gearriveerd.

We moesten nog wat hagen planten en knotwilgen kort zagen.Zo ook een boom die door de storm van afgelopen winter was omgewaaid, en die moest opgeruimd. We hadden voldoende te doen en al met al zijn we weer een stapje verder in de verfraaiing. De beuken hagen zijn gepland en zodra de rest van de planten beschikbaar zijn kunnen we het afmaken.

In de middag kwam Coen die had mij bericht afgelopen week met betrekking tot een nidan kohaku. Ik heb daarbij een aantal koi in de bowl gezet en zo mijn mening gegeven. Coen keek nog een rond en kwam uit eindelijk bij de maruten kohaku terecht. Twijfelen in deze lijkt me zinloos. Uiteraard moest Coen het even laten bezinken en komt er later nog op terug.

Ramon kwam ook nog even langs en we hebben nog een grote controle uitgevoerd dit omdat ik 2april naar het land van de reizende zon vertrek voor 9 dagen en ja ik wil er zeker van zijn dat alles goed is. We hebben geen gekkigheid gevonden, zodoende waren we weer heel tevreden.

kohaku van TaniguchiAl met al en ondanks dat het rustiger was afgelopen weekend hebben we toch weer onze tijd nuttig besteed. Ik wil jullie ook deze kohaku tonen. Een dijk van een kohaku voor een relatief vriendelijke prijs. De kohaku is female 59 cm van Tanaguchi. De koi heeft wel een tijd even binnen gezeten en zal na verloop van tijd buiten weer stralen daar mag je zeker van zijn. Ik zou zeggen sla je slag.

Maandag zijn we geopend van 11.00-15.00 uur geopend. 
Jullie zijn van harte welkom.

Ook wil ik jullie erop attenderen dat we 11 mei onze tweede opendeurdag hebben. Als je nog niet hebt opgegeven doe het snel het beloof een mooie dag te worden. Stuur een mail naar ameide@arendonk.eu om je op te geven.

bompaOok Interkoi Arendonk doet nog altijd zijn duit in het zakje.

Neen, we zijn nog niet uitgeteld. Het enige feit is dat ik niet veel grotere koi meer heb, en de grotere koi die ik nog heb rondzwemmen zijn allen verkocht. Dit zijn de laatste 3 grotere koi. Een kohaku en een sanke van Momotaro en een bloedmooie showa van Kibi. De maruten kohaku verlaat Interkoi Arendonk, dus blijven er eigenlijk nog maar 2 over.

Dit wil niet zeggen dat er geen moois meer is in Arendonk, Integendeel. Dit zijn nog niet de super jumbo, maar ik kan je garanderen dat de tijd zijn werk zal doen en er voor zorgen dat ze de gewenste grootte zullen ontwikkelen. Ik heb het al dikwijls genoeg meegemaakt dat dit soort koi 80+ bereikt. Ik kan je wel verzekeren dat ze bloedmooi zijn.

Om de bowl compleet te maken, werd er nog een showa van Dainichi bij ingezet zodat het rode overwicht wat verstoord zou worden. Deze showa was  veruit het hardste gegroeid van al de tosai die ik vorig jaar had aangekocht, tenminste wat de showa betreft, want de kohaku zijn nog meer gegroeid tot werkelijke jumbo. 

Nog even tot alle verkochte koi opgehaald zijn en dan worden ze overgebracht van vijver 4 naar de vijvers 2 en 3 zodat de baan vrijgemaakt wordt om vijver 4 en vijver 5 te ontmantelen.

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur.
Mensen worden verzocht hun voer op te komen halen.
Maandag, 2de paasdag ben ik gesloten, tenzij je koi wil komen ophalen. Dit kan in de voormiddag na afspraak.

 

Meer afbeeldingen

Het Paasweekend: afbeelding 1
Het Paasweekend: afbeelding 2
Het Paasweekend: afbeelding 3
Het Paasweekend: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

InterkoiNederland

Nico gefeliciteerd met deze mooie bowl met drie fantastische koi. De kohaku was ik tijdens de Opendag direct verliefd op en viel mijn oog gelijk op toen ze rechtsachter zwom. Prachtige Kohaku met een patroon die nooit gaat vervelen. 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml