Koi Kijken Kost Kracht

Koi Kijken Kost Kracht

Het is niet de KKK maar de KKKK of Koi Kijken Kost kracht, en niet te vergeten ervaring en tijd.

Om hier een goed voorbeeld van te geven heb ik een kohaku gefilmd die op de veiling verkocht werd. Het was een sandan kohaku waarvan we vooraf al wisten dat deze een torenhoge prijs zou halen.

Trouwens sandan is nog altijd bijzonder gegeerd en wordt nog altijd op prijs gesteld. Bekijk het filmpje dan weten we waarover we het hebben. De vraag is of je een koi zoals deze wil hebben.

Nu maken wij ons sterk dat we ook een 2 sandan kohaku hebben die aan al deze verwachtingen zou kunnen voldoen. Opgelet, wij gaan niet beweren dat die zo goed is als bovenstaande, want dat zou belachelijk zijn, maar onze kohaku hebben alles in zich om ook te scoren.

Ik heb het over deze sandan kohaku die we gekocht hebben tijdens de Lucky draw en over de kohaku van Momotaro met de wat Sensuke achtige ogen. Deze hebben alles in huis om uit te groeien tot grote hoogte.

De 1910008

Ik ga even proberen uit te leggen waarom. Qua huidkwaliteit kan ik dit op het filmpje moeilijk uitleggen, want de koi heeft de ganse dag rondgezwommen onder stress, maar geloof ons, die is er zeker en vast.

Het gaat ook niet over het patroon, want dit is qua patroon iets minder volmaakt, maar zeker niet slecht te noemen. Het gaat hier vooral over de body van de koi, de lange kop, het stevige achterlijf, het staartstuk dat niet alleen breed maar ook hoog is. Dat zijn de koi die groeicapaciteiten hebben en de toekomst naar jumbo in zich meedragen.

Als je daarbij nog een sterk beni tovert en een toegelaten kiwa en sashi, dan koop je een koi voor een bedrag dat nog niet in de buurt komt van die koi van 60 000 euro.

Kohaku KO-V19-1045

Als je nu het ganse verhaal hierboven nog even projecteert op deze topper, maar dat de huidkwaliteit en groeicapaciteit nog maal 3 is, dan begrijp je misschien waarom deze bijna 2x zo duur is.

In dit verhaal laat ik nu ook nog deze 2 kohaku zien die ik op de foto gemanipuleerd heb zodat je een zicht zou kunnen krijgen van wat het zou kunnen worden. Laat je niet misleiden door de bolle ogen van de linkse, want dat wordt nu geaccentueerd door de gemaakt verbreding.

De linkse is sowieso de beste van de 2, als je die huidkwaliteit en die body hebt dan gok je goed. Deze zou nog een jaar in Japan moeten blijven, maar ik weet niet of ik dat nog klaar krijg om dat erdoor te krijgen, want de regeltjes worden strenger en strenger. In ieder geval...wie wil scoren moet er op tijd bijzijn.

Laat je niet leiden door de getrukeerde foto’s, maar het geeft wel een beeld van de mogelijkheden. De linkse kohaku had ik een verkeerde prijs uitgerekend en ik had iemand die een optie had genomen op de koi….was ik blij dat hij haar niet genomen heeft, want ik was serieus de boot ingegaan. Tussen haakjes vergeef me eventuele foutjes, want het was geen makkelijke week voor mij.

EXTRA INFO

Rond 20.00 uur deze avond zet ik het nieuwsitem van de shiro online met de uitleg van Ben wat betreft de shiro utsuri. Hierbij wil ik nogmaal benadrukken dat dit onze mening is en onze ervaring in het koigebeuren.

Indien er kopers op de kust komen, zal ik ze wel vragen om volgend jaar een update te geven, maar wel in combinatie van de omstandigheden waar de koi terechtkomt.

Wie er nog wil bijzijn in de reacties moet dit doen voor 19.00 uur wat overeenkomt met 12.00 uur Europese tijd. Tussen 19.00 en 20.00 uur kunnen wij dan de winnaar trekken van dit tussendoortje.

Meer afbeeldingen

Koi Kijken Kost Kracht: afbeelding 1
Koi Kijken Kost Kracht: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240