Kohaku op de valreep

Kohaku op de valreep

Dit is ook het allerlaatste nieuwsitem dat ik neerpen voor maandagmorgen, dan verzin ik wel weer wat anders.

Nu zul je denken waar komen die weer vandaan. Tja dat is eigenlijk een heel verhaal. Normaal zouden we nog naar Matsue gaan om kohaku te kiezen, want toch zijn er bepaalde mensen die een zwak hebben deze kweker.

Nu koop ik zelf niet zoveel Matsue, maar af en toe lust ik er wel een paar. Ik vind ze best charmant en patroontechnisch anders dan andere. Als Sensuke kweker heeft hij zeker zijn stempel gedrukt op zijn specialiteit, namelijk kohaku.

Nu was ik er zelf niet bij, want door de storm zijn wij al naar Kansai airport gevlogen om zeker te zijn dat we er zullen geraken, vermits de treinen niet zouden rijden en dat er geen zekerheid omtrent de storm was.

Nu hoor ik ook nog dat er een aardbeving van 5.7 is bijgekomen in Tokio. Laat ons hopen dat het voor die mensen niet al te zwaar wordt en dat ze alles goed kunnen doorstaan.

Ik heb dan maar aan Tjaart gevraagd om even de koi voor mij te selecteren en te controleren samen met Darren en Olav, betere kiezers kan je niet samenkrijgen, want die weten wat goede koi zijn. Ik was in de loop van dit jaar een koi kwijtgeraakt bij Matsue en mocht een vervanging uitkiezen.

De koi die ik verloren ben was één van mijn topfavorieten die ik wilde laten doorgroeien. Het ging over kohaku 1711018 die prijstechnisch niet van de poes was.

Eeuwige zonde, maar je mag natuurlijk blij zijn als je een vervangvis krijgt en die zou ik deze reis moeten kiezen. Er werden een aantal koi gebowld en op afstand mochten wij er één kiezen, maar dat is niet om te doen.

Daarom hadden wij een keuze gemaakt, deze door Tjaard laten verifiëren en gevraagd aan hem om er nog één bij te zetten omdat er gewoonlijk 2 in een doos gaan. Zo gezegd zo gedaan en zo zijn we tot deze 2 kohaku gekomen.

Ik kan er weinig over zeggen, want ik heb ze zelf niet gezien en Tjaard heeft en getraind oog dat zeker ons vertrouwen geniet…

Kohaku Matsue 1910012

Kohaku Matsue 1910013

Aardig gekozen zou ik zeggen. Welke zouden jullie kiezen ? Altijd interessant om te weten.

Meer afbeeldingen

Kohaku op de valreep: afbeelding 1
Kohaku op de valreep: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240