Koi van dit jaar bijgewerkt

Koi van dit jaar bijgewerkt

Na de interessante beoordelingsdag van gisteren is de info van de meeste tosai bijgewerkt.

Er waren bijzonder indrukwekkende resultaten bij, en de progressie van de tosai was over het algemeen positief te noemen. De groeicurve van de veilingkoi van februari was fenomenaal, alhoewel de 42 showa serie van Momotaro ook geweldig scoorde. Niet vergeten dat deze 2 maanden jonger zijn...

Ik heb de meeste foto's van de tosai bijgewerkt, alsook hun resultaten vermeld. Bovendien hebben we de bestaande kwaliteitsaanduiding uitgebreid met een onderverdeling in A-B-C en D. Wat is de bedoeling daarvan ? De meeste tosai die we aankopen zijn van hoge tot zeer hoge kwaliteit en krijgen dus automatisch kwaliteitslabel 8 of 9 toegekend. Waarom hebben we dit gedaan ? Na hun reis, stress en acclimatiseringsperiode zijn er koi die er wel degelijk op vooruit gaan, maar er zijn er ook die wat meer moeite hebben om zich aan te passen, en die zonder kleurvoer hun klasse wat af laten weten. De letter achter het cijfer geeft de kwaliteitsnorm weer zoals wij die ervaren na ze allemaal opnieuw gebowld en gemeten te hebben, waarbij de A uiteraard als zeer goed, B goed, C als gewoon en D als minder wordt gehanteerd.

Ik heb alle gekeurde koi automatisch vooraan gebracht onder Sanke - Showa en Ginrin. De showa 904246 was voor mij één van de beste showa op dit ogenblik, en de Ginrin Kohaku GRK-V-205 was een plaatje van een koi. Alle veilingvissen zijn trouwens van zeer goede kwaliteit gebleken en zijn stuk voor stuk koi, waarvan een droom nog kan gerealiseerd worden. Het zijn wel koi die nog enkele jaren nodig hebben.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137