Koikichi in hart en nieren

Koikichi in hart en nieren

Het is altijd een enorm genoegen als je de voldoening van een koikichi vertaald in de vorm van een foto die je aankrijgt van de koi die je aangekocht hebt.

Het genot om te wachten op 3 azukari die hun opwachting maken nog dit jaar of op het einde van dit jaar, is bijzonder aanstekelijk. Daarom dat ook ik kan genieten van deze foto die alles weergeeft waar het om gaat.

Ik ga de toekomstige eigenaar niet bekend maken, tenzij hij dat zelf wil via de reacties, maar ik kan beamen dat ik deze foto ten zeerste op prijs stel.

Een koi van 80 cm bowlen is geen sinecure en vraagt de nodige aandacht. Deze inazuma-achtige showa doet toch vele harten smelten. Het is één van de weinige jumbo die nog niet verkocht werden, en gisteren werd ook dit in een positieve noot omgevormd.

Ik heb een zwak voor deze showa, waarvan ik hoop dat het sumi nog zal geaccentueerd worden, zodat de uitstraling van deze jumbo nog intenser wordt. De nieuwe eigenaar lijkt er reuzeblij mee te zijn, je zou trouwens voor minder…

.

Ondertussen blijven de aanvragen voor koi binnenstromen en op aanvraag maak ik een filmpje van de koi waar hun verlangen naartoe gaat. Gisteren was het de beurt aan Cha Cha, een sanke die me een speciaal gevoel geeft. Ik kocht deze als ukkie van ocharme een 15-tal cm.

Het is 7 november 2017. Piepklein, bijzonder expressief, en dan maar hopen dat ze goed ontwikkelt, want ze was bovendien ook bloedmooi, maar daar schuilt het gevaar.

Als een koi zo klein al deze expressie heeft en al zo getekend is, dan is de kans ook groot dat het een mannelijke koi is. Nu zijn mooie mannen niet verkeerd, integendeel, maar de verwachtingen van een vrouwelijke koi liggen vele malen hoger.

Een jaartje later bleek onze vrees dan ook uit te komen, en ondanks het feit dat hij bloedmooi is, blijkt het toch een mannelijke koi te zijn.

5 December jongstleden kwam ze binnen en zoals gezegd in het filmpje is hij rijp voor de show. Gisteren echter vroeg iemand om Cha Cha of sanke 1710053 eens te bowlen, en zo gezegd zo gedaan.. Hij is niet groot, hij heeft nog wat last van het transport, maar blijkt zich toch goed in zijn rol te schikken. Zal ik deze meenemen naar de show of niet ? Ach we zullen wel zien….

Samen met deze sanke 1805010 nog even op de film, want de aanvrager was een Fransman die ook deze sanke had gekocht. Of hij hem koopt is nog een open vraag, maar dat kom ik wel te weten.

Toen ik de koi wilde bowlen, had ik ook 2 tosai die in dezelfde vijver zwommen in het net, wat dus een mooie gelegenheid bood om ze even op film vast te leggen. Toeval of niet, het waren juist 2 tosai die ik op de veiling had gekocht.

Deze worden vermoedelijk zaterdag apart gezet met als doel om de 20 tosai die in Arendonk verblijven een afzonderlijke opgroei te geven. Het zal een strijd worden tussen opgroeifaciliteit 1 en opgroeifaciliteit 2, en ik ben benieuwd wat de resultaten zullen zijn, alhoewel ik de eerste opgroeifaciliteit de meeste kan geeft op een voorbeeldige ontwikkeling, maar wie weet !

De bijgevoegde foto's zijn van Cha Cha, de dochter van Taniguchi San waar ik de koi naar vernoemd had. Nog een mooie anekdote: Op een bepaald ogenblik was ik op de televisie in Japan, vermoedelijk bij een Narita event, en Cha Cha zei tegen Taniguchi San dat ze deze man kende....leuk of niet !

Meer afbeeldingen

Koikichi in hart en nieren: afbeelding 1
Koikichi in hart en nieren: afbeelding 2
Koikichi in hart en nieren: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137