De vijver van William

De vijver van William

Eenvoud siert, zelfkennis siert, het hoeven niet altijd de dure en impossante beesten te zijn om van te genieten.

William is al jarenlang een klant en koopt koi uit wat wij misschien respectloos het lagere segment noemen, en dat is niet terecht. De koi die hij aankoopt variëren tussen de 350 en 500 euro en ja hoor, die zwemmen bij Interkoi ook rond, dit in tegenstelling tot wat men altijd beweert.

Van de week stuurde hij me een mailtje van zijn rijkdom, en je voelt dat hij hier zo veel van geniet als iemand anders en terecht. Ik kon weinig afkeuren van zijn presentatie en alle koi zagen er gezond en goed uit met een voortreffelijke huidkwaliteit en goed teri voor zover ik het via film kan bewonderen. Ik kan alleen maar een positieve noot uitbrengen. Het geheim zit hem vermoedelijk in de bijzondere extra voeding zoals weergegeven op de foto !

Zijn vijver is 4 x 3 meter en 2 meter diep, in totaal 24 kuub. De filterlijn bestaat uit een estrosieve 50 cm met 2 pompen. Eén pomp van 16 m³ gaat naar een economobead, en 1 blue co naar bakki shower met alleen bacteria house, retour via bead en via planten bak. Als voer gebruikt hij hoofdzakelijk probites en af en toe klei.

Een kort filmpje laat je de vijver zien met de filterinstallatie. Zo kan je zien hoe William vijvert en hoe zijn koi zich ontwikkelen. Hieronder geef ik een klein overzicht van de koi die aangekocht werden met een filmpje van aankoop indien ik dit nog kan vinden. Wat me wel opvalt is dat ik bijna iedere koi nog kan herinneren.

Dat niet alles evolueert dan je zou willen zie je aan deze showa van Sekiguchi – 53 cm, indertijd nog uitgezocht door Matthijs en Polleke die toen de Japanreis mee deden. De kleur is langzaam verdwenen en zo zie je dat alles niet evolueert zoals je wil.

Een oorzaak is volgens mij niet te achterhalen, of tenminste ik weet het niet, maar zo zag de koi eruit bij aankoop. En probeer dan maar eens een verklaring te vinden.

Een fraaie verschijning vind ik toch wel deze sanke van Taniguchi - 54 cm die aangekocht werd als tosai van Taniguchi. Ik vind dit een bijzonder mooi resultaat.

Eind 2014 kocht ik een reeks purachina bij Okawa, nu 56 cm die prijstechnisch iets van een 150 tot 200 euro kosten in die tijd dacht ik en dit is het resultaat.

Een showa van Momotaro werd in april 2016 aangekocht. Ik kan geen filmpje van aankoop meer vinden wat ik toch raar vind. Ze is nu 54 cm.

Een plezierige showa vind ik deze Momotaro showa – 41 cm. Ik kan me bijzonder goed herinneren dat ik deze selecteerde in december 2016. Ze waren poepklein en ik was toch benieuwd wat er uit zou komen.

De showa bij aankoop. Je ziet dat de transportbeschadiging boven op het hi volledig is weggetrokken. Mogelijk komt dit door het schuren in de transportzak. Het is toch een geruststelling dat dit uiteindelijk helemaal inklaart….gelukkig.

Tenslotte nog 2 vijverbewoners, maar deze komen niet van bij mij vandaan.

Een showa van Nogami

Een kohaku van Torazo

Ik vind het altijd fijn om updates te ontvangen en ik denk dat iedereen interesse heeft om het vijveren bij een koikichi te zien, klein of groot geweld, het is altijd interessant om te kijken.

Meerdere van deze koi werden aangekocht uit grotere selecties van 20 of 30 koi, dus moeten er ook altijd nog ergens koi rondzwemmen uit dezelde series. Mooi vergelijkingsmateriaal.

Ondertussen wordt de kerstsfeer ingeluid, ook bij mij en naar jaarlijkse tradities helpen de kleinkinderen om de kerstboom te versieren !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240