Kom dat zien, kom dat zien

Kom dat zien, kom dat zien

Ik moet eerlijk toegeven dat de koi nog nooit beter uit de winter gekomen zijn dan dit jaar.

Of dit een bepaalde reden heeft weet ik niet, mogelijk is dit te wijten aan de kortstondige winter. Natuurlijk heeft Interkoi als één van de weinige buitenvijvers.

Stukken beter voor de koi, stukken moeilijker om te onderhouden. Maar de koi gedijen er super in, verliezen hun kleur niet, en een winter is echt geen slechte zaak voor de koi.

Het is een natuurlijk onderdeel van hun biotoop, en zoals je kan zien in dit filmpje hebben ze zich snel aangepast aan de nieuwe weersomstandigheden.

Van ongeveer 1 december ben ik gestopt met voeren, en nu 2,5 maand later ben ik opnieuw beginnen te voeren. Een dikke week geleden, ik was pas terug uit vakantie, waarbij ik de zon heb meegebracht, ben ik sporadisch en in beperkte mate begonnen met winter care te voeren.

Ze roken het eten al vrij snel, en iedere dag konden ze 2x maal per dag hun systeem aanpassen aan het voer. Wat me opviel was hun blakende gezondheid.

Zijn er andere jaren hier en daar wat strubbelingen om terug in orde te komen, kan ik dit jaar enkel een dikke 10 op 10 geven voor hun ontwaken uit de winterslaap.

Zoals je kan zien in het filmpje komen ze gretig eten, hebben het voer snel geroken en doen ze zich snel te goed aan hun probites voer. Ik ben op dit moment overgeschakeld op spring autumn omdat de temperatuur van het water 12° is.

Er wordt nu 6 keer per dag gevoerd, maar in zeer beperkte mate. Het aantal koi in de vijver is ongeveer 30 tot 35 en ze krijgen nu 300 gram voer per dag, wat als een snack kan beschouwd worden.

Dit wordt wekelijks nagekeken en eventueel aangepast. Het is ook deze vijver die onderdeel uitmaakt van de promotie die ik in maart zal doorvoeren.

Het zijn de ongewenste koi die het niet verdienen om niet verkocht te worden, en dus zullen opgeofferd worden aan het systeem.

Tot en met vrijdag 1 maart heerst de korting van 20%, nadien kan je gokken op achtereenvolgens 30-40 en tenslotte 50% korting zoals aangegeven.

Ik weet dat het niet in goede aarde valt als ik het zeg, maar op dit moment koi overzetten naar je eigen vijver is in principe geen probleem.

Niet als je koi uit binnenvijvers komen en zeker niet als ze in kleine blauwe bakjes hebben gezeten, maar de koi die winterhard zijn zoals ik het noem, en nu al gezond rondzwemmen zie ik totaal niet als een probleem, en zelfs enkele klanten maken er ook al gebruik van.

De koi die bij Interkoi gehard zijn in de winter doordat ze de temperaturen doorstaan hebben, wat in principe niet meer dan normaal is, hebben altijd een groot voordeel.

Wie interesse heeft om gebruik te maken van de fameuze kortingen en niet wil wachten op de 50% kortingen, raad ik aan om langs te komen en eventueel al een keuze te maken.

Bovendien heb ik mijn eerste koi dit jaar al aangekocht, maar ik hou haar nog even in beraad. Ik kreeg de kans om een kohaku van 79 cm aan te kopen van Takigawa die betaalbaar is. Ik had er dadelijk een klik mee en dan is de koop snel gesloten.

Ik wacht echter nog tot einde maart totdat de koopjesperiode voorbij is om ze aan te bieden, zodat ze niet in het gedrang op de achtergrond geraakt.

Voor mensen die interesse hebben in een jumbo van Takigawa, ben ik natuurlijk altijd bereid om een foto en filmpje door te sturen zodat ze deze eventueel kunnen bekijken.

Als special voor dit weekend:

Indien je gebruik maakt dit weekend van de kortingen op de koi en die ik inmiddels volledig zal activeren, wil ik bovendien nog een zak spring autumn van 3 kg ter waarde van 47.95 euro gratis meegeven. Ze moeten de koi dan wel onmiddellijk meenemen, anders is dit aanbod niet geldig.

De temperatuur is er geschikt voor, en ze kunnen zo de voorjaarsperikelen mee doorstaan, want die komen er pas later aan ! Een gezonde natuurlijke geest in een gezond lichaam is goud waard !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240