De smaakmakers voor 2019

De smaakmakers voor 2019

Het gevoel van lente doet zich gevoelen en ik kan het niet laten om reeds enkele koi te proberen van hun beste kant te laten zien.

Er zitten heel wat smaakmakers te wachten op hun openbaring, terwijl een bijzonder groot aantal zit te wachten op het moment dat ze zullen opgehaald worden.

Het worden drukke maanden die er aankomen, en het verheugt me dat de koi die ondertussen al geruime tijd uit hun winterslaap zijn gekomen, hun beste beentje voorzetten.

Een showa die zowat één van de meest indrukwekkende ontwikkelingen heeft doorgemaakt en ook ontzettend plezierig was om op te volgen is wel deze fameuze showa.

In mijn ogen een ongeleid projectiel, want hoe deze is geëvolueerd van tosai naar sansai is in mijn ogen één van de mooiste ontwikkelingen die je je kan voorstellen.

Bovendien is ze nog niet aan het einde van haar latijn, en volgens mij heeft ze nog veel in haar mars. Laat de toekomst ons tegemoet lachen en hopen dat ze haar plicht vervult.

Een blik toen ik haar kocht als tosai verraad veel, en blijven geloven in haar kwaliteit is voor mij een bron van vertrouwen, maar ook van vreugde.

Wie herkent deze koi

Tussendoor toch even testen of mensen wel alert genoeg zijn om evoluties in koi te volgen. Het is een uitzonderlijke showa die zowat onherkenbaar is geworden.

Ik heb ondertussen een nieuwe foto gemaakt en zal deze binnen enkele dagen aanpassen want de showa is bijna niet te herkennen.

Bekijk het filmpje en vergelijk. Ik ben benieuwd of deze showa herkend wordt want haar metamorfose is buiten alle proportie.

Nu moet je wel houden van sumi, maar als je deze showa in de bowl ziet, en je brengt ze even boven de waterlijn, dan kan je niets anders doen dan intens genieten van het dikke glanzende sumi dat als chinese inkt is gesporten op zijn solide body.

Ik verschiet telkens van datgene wat ik zie, en als je het filmpje zou zien toen ik ze aankocht zou je dit nooit verwacht hebben. Ik ben benieuwd of iemand deze showa kan aanwijzen.

Nog een 2-tal nisai

Tenslotte nog 2 nisai gebowld die de winter goed hebben doorstaan. Het is de eerste keer dat ik koi die in oktober aankwamen een winter in de koude heb laten doorstaan.

Ik had geen andere keuze, maar tevens is het een leerschool, zij het een gevaarlijke leerschool om de koi een eerste kennismaking te le laten maken met onze winters.De leerschool is positief ontvangen, en ze hebben alles goed doorstaan. Weer wat geleerd, namelijk dat je nooit genoeg hebt geleerd en altijd bij kan leren...

Showa SH-V18-10264 is ook ontzettend verandert als je het filmpje vergelijkt met de foto.

Het sumi heeft een serieuze verandering ondergaan. Zo zie je maar dat sumi nooit te voorspellen is, maar dat is ook het mooie aan jonge showa, dit is hierboven al genoeg bewezen.

Let vooral op de plaatsing van het sumi dat op het shiroji is gelegen en het beni als het ware ondersteunt en omhoogdrukt. Het sumi moet nog sterker geaccentueerd worden, inkrimpen om de juiste plaatsing te krijgen en dan heb je in mijn ogen een super…

Wat me bijzonder veel plezier doet is vooral het beni dat sterk en glanzend de winter doorstaan heeft. Ik ben er bijzonder blij mee.

Tenslotte nog een showa van Momotaro die weliswaar niet veel verandert is, maar toch een gezonde uitstraling heeft behouden. Zie jij ze blinken ? Nee ? Kom ze dan in het echt bekijken en breng je zonnebril mee….

En dan nog te bedenken dat er nog 25 beloftevolle nisai in deze 40 kuubs vijver rondzwemmen, en dat er nog 40-50 superdeluxe nisai naar Arendonk komen in April...het moet een indrukwekkend jaar worden.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240