Laat de zon maar schijnen

Laat de zon maar schijnen

Het is een heerlijk weertje, we hebben er lang naar uitgekeken, en nu niet zeuren dat het te warm is ! Wel opletten en de koi in het oog houden want het zijn ook gevaarlijke tijden.

De parasieten doen hun werk, en ik hoor hier en daar wel wat geruchten, vooral over witte stip en costia. Regelmatig je koi checken is niet uit den boze.

Ik hoop wel dat ik volgende week zaterdag ook mag genieten van een aangenaam weertje tijdens de opendeurdagen en dat de dag der dagen niet gestoord wordt door een vervelende regenbui.

Op buienradar ziet het er gezond uit en kan je rekenen op een gezonde 23° met veel zon en bijna geen kans op regen…dankjewel goden…

Maar er valt al een boel te vertellen over de dag van gisteren. Was ik weer blij dat ik hulp had ! Wel is het zo dat ik het geluid van de camera afgezet had. Ik krijg dikwijls last van Youtube die mijn filmpjes niet wil tonen omdat er altijd achtergrondmuziek is. Tja, wat mag je in deze maatschappij nog wel !

Daarom had ik het geluid afgezet en ben ik vergeten dit terug op te zetten. Nu is het wel zo dat er voor- en tegenstanders zijn van ons geleuter, dus misschien een nuttig moment om eens te reageren om te weten te komen welke de voor- en tegenstanders zijn van geluid bij het filmpje of niet.

In ieder geval zijn alle filmpjes geluidloos die ik vandaag ga tonen, en dat is spijtig want Ben heeft nog zo zijn best gedaan om een gezonde dosis uitleg te geven bij het showen van de koi.

En ik heb heel wat gefilmd, dus voor de filmliefhebbers heb ik een groot aanbod dat ik hier lekker ga tonen.

Een trio dat ik even in optie had staan voor een klant, waaronder een showa van Ueno, een kohaku van Dainichi en een kohaku van Taniguchi. Hier hetzelfde trio maar dan met een sanke van Momotaro erbij.

De meesten vallen niet op dit soort sanke, want die heeft teveel sumi ! Tja, als je zo naar koi kijkt, dan zal de moeilijkheidsgraad enorm moeilijk worden. Ik persoonlijk kijk naar iets meer dan wat de regels me voorschrijven, maar nogmaals dat is een persoonlijke keuze, en ik hecht meer aandacht aan de koi als totaaluitstraling en niet wat er in de boekjes geschreven wordt ! Een krachtige maruten sanke met glimmend sumi zou ik deze omschrijven.

5 Koi die de aandacht trokken en die mogelijk deel moesten uitmaken voor een show in Berlijn werden eventjes gebowld. Allen zijn ze showwaardig, de ene al meer dan de andere.

De sanke uit het eerste gedeelte van de film werd mee naar huis genomen door Heino en de kohaku uit het eerste gedeelte werd gekozen om op de show in Berlijn te stralen.

De 2 showa en de sanke uit het 2de gedeelte van de film mogen blijven, ze hebben nog alles in zich om verder te ontwikkelen en waarom ook niet. Gewoon hele goede vissen van ± 60 cm met nog een hele toekomst voor zich. Verkopen is altijd leuker, maar het moet niet....

Dan werden er ook koi opgehaald door klanten natuurlijk. Deze jumbo tosai showa van Taniguchi is het vermelden waard omdat ik vooral benieuwd ben naar de toekomst van deze showa.

Hier hebben we het weer over het nieuwe probeersel van Taniguchi San die met zijn Takeda showa mama toch een goede bron heeft aangeboord. Het is zonde dat je de uitleg van Ben niet hoort, want die was correct en degelijk. Hij verscheelde niet veel met mijn uitleg, maar Ben kan het zoveel beter uitleggen !

Trouwens ik ga eind dit jaar naar Japan en Ben gaat nog eens mee. Zijn er nog mensen die graag meegaan, dan moeten ze dit op tijd weten te zeggen, dan ga ik proberen een groepsreis te organiseren. De bedoeling is om de veilingen van Momotaro en Sakai af te schuimen, een bezoek te brengen aan Narita en ditmaal moet er ook Matsu en Taniguchi op het programma staan.

Een sanketje dat me na aan het hart ligt is deze maruten sanke van Momotaro die opgehaald werd door Natasha en Olof. Het was hun eerste bezoek aan Interkoi, en hopelijk hebben ze er een beetje van genoten.

Zelf was ik een echte fan van deze sanke, want ik val nog steeds op maruten, en dat steek ik niet onder stoelen of banken. De huidkwaliteit was bijzonder hoog en ik hoop dat ze er een mooi vervolg aan kunnen breien. Natasja was dadelijk verliefd had ik begrepen…op de koi bedoel ik dan….

Ben en ik waren een aantal koi aan het herschikken, en dat was voor hen natuurlijk ook een mooi moment om even mee te kijken. En we zijn duchtig te keer gegaan, we hebben ons geweldig geamuseerd. Ik wilde persé ook de kieuwen controleren, want met dit weer staat dit bovenaan mijn lijst. Gelukkig waren deze niet 99, maar 100% in orde.

Ik heb verschillende films gemaakt en kan wel van alles uitleggen, maar ik zet de filmpjes hier allemaal onder elkaar dan kan je zelf meegenieten. Stuk voor stuk goede koi die nog steeds wachten op een koper. Denk nu niet dat de beste koi allemaal al verkocht zijn...teutebollen....

Film zonder woorden_01

Film zonder woorden_02

Film zonder woorden_03

Film zonder woorden_04

Zie je ze blinken ! Mijn vijvers zijn misschien geen glazen wanden waar je je koi in volle glorie kan bewonderen, maar als ze bovenkomen blinken ze als een spiegeltje en dat is wat ik graag laat zien... Stuk voor stuk supergoede vissen met veel toekomst die nog altijd de moeite waard zijn om aan te kopen en die een hoge faktor in zich dragen om goed te ontwikkelen.

.

En als je nog niet genoeg koi hebt gezien, dan kan je nog een kijkje nemen naar dit 13 minuten durend filmpje van tosai en nisai die even door ons ingedeeld werden. Als je hier nog niet je keuze in kan vinden moet je dringend stoppen met koihouden.

Tenslotte mijn beste ontdekking van het jaar en een koi waar ik bijzonder begeesterd van werd. En met mij ook Ben. Ik kon mijn enthousiasme niet onder stoelen of banken steken, want deze sanke gaat 5 banken vooruit.

Dit heeft me blij gemaakt, dit kan ik alleen maar toejuichen. Deze bijzondere mannelijke sanke heeft een enorme metamorfose ondergaan en is van een mooi eendje veranderd in een prachtige zwaan om het zo maar eens te zeggen.

Wat een kwaliteit spat er vanaf na 1 jaar in mijn vijver. Het shiroji is opgeklaard, hij heeft body gemaakt en is gegroeid, zijn totaaluitstraling is enorm verbeterd, en het sumi begint te stralen en samen te trekken….wat kunnen deze momenten toch momenten van geluk opleveren.

Ik heb gisteren veel goede koi gezien en ben dankbaar dat ik op dit ogenblik nog altijd in het bezit ben van 150 koi die door iedereen mogen gezien worden. Het was een dankbare zaterdag en er vertrokken in totaal toch weer een groot aantal koi naar huis.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137