De tancho showa heeft zijn thuis gevonden

De tancho showa heeft zijn thuis gevonden

Nu juist 3 jaar geworden en 56 cm gemeten is dit niet de grootste maar wel de meest normale groeier, en dat kan ik alleen maar toejuichen.

Een sansai wordt aanzien als een koi die in Japan al 65 cm zou moeten zijn. Klopt, want zo groot worden ze ook opgefokt, want dat brengt geld in het kastje, en wij zien het nu eenmaal graag.

Toch heb ik geen problemen met de tragere groeicapaciteit, want ik geloof ten stelligste dat dit in het voordeel is van de koi. Wat erin zit zal er wel uitkomen, is het niet vandaag dan is het morgen.

Ze is al verscheidene malen in het nieuws geweest en iedereen zal ze ondertussen wel kennen deze tancho showa. Nu heeft ze eindelijk haar thuis gevonden, en dat stemt me altijd gelukkig.

Eén van de nadelen, en dat blijf ik herhalen zijn de koi die niet het geluk hebben om verkocht te worden. Ik krijg dan dikwijls de opmerking dat deze niet goed genoeg zouden zijn….Niets is minder waar !

Bekijk anders deze bowl maar eens. Hier bevinden zich koi die al 3 jaar hier zitten en koi die al een jaar hier zitten. Er zitten er ook tussen die pas aangekomen zijn, maar zie je verschil ? Ik moet hier een oplossing voor bedenken, maar het is moeilijker dan het lijkt.

Hier toch nog een filmpje van de tancho showa toen ik ze aankocht in april 2015. Ik ben heel blij dat ze een warm thuis hebben gevonden bij Wim en Carine.

Wim en Carine zijn nieuwe klanten, en die heb ik nodig, net zoals je water nodig hebt om te leven. Het zijn de aders in je lichaam, zonder kan je niet leven. De slagaders zijn mijn vaste klanten,, waarvan er sommigen al 10 jaar bij Interkoi komen, en daar ben ik trots op, die moet je eren !

Je kan niet voor iedereen goed doen, maar je kan wel voor iedereen je best doen ! Soms maak je fouten, soms zeg je iets verkeerd ! Het wordt heel snel afgestraft en soms weet je zelfs niet waarom, maar het is soms eenzaam aan de top.

Morgen of overmorgen schrijf ik een nieuwsitem voor de komende opendeurdagen, die volgende week al plaatsvinden. Het wordt een drukke week en ik hoop dat het weer ook meewerkt. Er zal ook uitgelegd worden, waar je kunt parkeren en alle andere activiteiten aangaande de trekking van de loten. Lees deze goed door !

Ik zou het nog vergeten, maar een sanke van Sakaivond ook een nieuwe eigenaar. Ze moet nog eventjes blijven zwemmen tot eind deze maand, maar ze heeft toch een thuis gevonden.

Dan nog een woordje uitleg over de 2 nieuwe aanwinsten. Ik kan met geen woorden uitleggen hoe moeilijk het is om goede vissen aan te kopen in Japan.

Koi kopen kan je zoveel als je wil, van 10 euro tot 100 euro, geen enkel probleem. Goede koi aankopen is echter een andere zaak, en diegenen die in Japan geweest zijn, weten hoe moeilijk het is.

Daarom dat ik meer en meer contact zoek met Narita. Nu zul je zeggen waarom, want dat is ook maar een dealer, en bovendien bijzonder duur. Klopt je hebt 100% gelijk.

Toch probeer ik dit even uit te leggen. Narita heeft zich in een positie gewerkt dat hij de draaischijf is geworden in Japan ! Zoveel macht zul je zeggen ? Ja, zoveel macht inderdaad.

Wat is zijn kunst ? Zijn kunst is dat hij een gevoel heeft voor koi die bijna niemand heeft, en wat vooral belangrijk is, hij kan de koi ook verkopen. Misschien kan je ook dit filmpje eens bekijken. Hier zie je een aantal winnende koi die door Narita zijn aangekocht en verkocht dit jaar.

Door de jaren heen heeft hij zich het respect van de kwekers verworven, door koi voor een goede prijs te verkopen voor de kwekers. Daardoor kan hij, en hij alleen van het voorrecht genieten om de beste koi samen met de kweker uit te zoeken en deze voor iedere andere potentiële koper aankopen.

Daardoor is hij in een positie gemanouvreerd dat hem toelaat de beste koi van iedere kweker aan te schaffen. Zijn kennis is bijzonder groot, en iedere kweker waardeert dat hij de beste prijs kan bekomen voor zijn koi. Het is als het ware een samenwerking tussen dealer en kweker die voor beide voordelen biedt. Hij geniet dan ook overal respect.

Hij kan het zich ook niet permitteren om slechte koi aan te kopen, en meer en meer probeer ik mij te oriënteren op Narita, omdat daar de koi zitten die ik graag heb, en die ik niet bij de kweker kan aangekocht krijgen.

Helaas hebben deze koi een prijskaartje, maar het zijn wel de koi waar je op kan bouwen. Ik geef je dan ook de goede raad om deze koi altijd goed te bekijken.

De 2 aangeboden koi zijn tosai, maar wel van 43 cm. Ik kan je bijna garanderen dat bij een normale goede evolutie in de mudponds van Sakai, deze door zullen groeien naar 60 cm. De prijs is inclusief de mudpond, exclusief het transport.

Nu kan je opperen dat het niet de moderne koi zijn die men zoekt, maar geloof me, die zijn niet om te betalen ! Deze werden ook maar niet zomaar door mij aangekocht, maar werden goed bekeken door mijn linker en rechter hand. Maar tenslotte haak ik de knoop door en beslis ik wat ik aankoop.

Het aankopen van koi zal in de toekomst nog meer en meer gaan veranderen. De betere koi zullen geleid worden naar de veilingen, want daar vangt men het grote geld. Om andere goede koi te kopen zal moeilijker en moeilijker gaan, tenzij men torenhoge bedragen gaat betalen.

Het is een wereld van verandering de koiwereld, en we moeten meegaan….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137