Laatste checkup

Laatste checkup

Vandaag heb ik een laatste controle gedaan van mijn koi voor mijn vertrek naar Japan.

Alles ziet er prima uit, en gelukkig heb ik 3 zonen die alles kunnen opvolgen en inspringen indien nodig. Zij werden deze week ingewijd in het onderhoud van de filters en het voeren van de vissen, tenminste die koi die nog eten krijgen.

Het is natuurlijk ook een mooie gelegenheid om enkele koi uit mijn verwarmde buitenvijver te bowlen, te bewonderen en te controleren. Ik zou ik niet zijn als ik er geen filmpje van had gemaakt, wat ik dan ook graag aan jullie laat zien.

Het geeft een enorme voldoening om deze koi te bekijken, en telkens overvalt me de vraag hoe het toch komt dat mensen zo gefascineerd worden door koi. Misschien tijd om eens diepgaand onderzoek hiernaar te doen. Het is misschien zelfs al gedaan....

Eenmaal in Japan zal ik trachten om iedere dag een klein nieuwsitem te schrijven, en voor de facebookers is het misschien verstandig om je even als vriend te melden op facebookpagina. Als je dan nog op de knop leuk wil klikken, dan vind ik het ook nog eens super. De facebookpagina van interkoi heb ik losgekoppeld van mijn persoonlijke facebookpagina, zodat het onderscheid tussen privé en zakelijk ook gescheiden blijft.

Ondertussen ben ik mij volop aan het voorbereiden en het opladen voor mijn reis, want ik heb nog enkele mooie plannen voor de toekomst in petto. Niet zozeer met koi, want voorlopig blijft het een moeilijk gegeven om goede en betaalbare koi aan te kopen, maar vooral met de opzet om mijn website na 5 jaar dienst wat aan te passen.

Ik heb een goed gevoel voor het volgend jaar, en wil met vereende krachten het spook "krisis" uit mijn gedachten bannen. Als we nu s'avonds niet meer naar het nieuws kijken om niet gedeprimeerd te worden van het dagelijks geouwehoer, dan kunnen we misschien weer wat optimist worden.

Dit gevoel wil ik ook overbrengen in de vorm van een nieuwe opzet, niet alleen naar de website, maar ook naar de benadering naar de klanten en de verkoop van de koi. Ik heb enkele grandioze ideëen, maar wil deze eerst nog wat verder uitwerken.

De eerste stap zal in ieder geval de vernieuwing van de website zijn. Niet dat ik in de grond veel veranderingen wil laten aanbrengen, maar vooral de layout moet gemoderniseerd worden, met behoud van de eigenheid. De website van Interkoi was een revolutie in de benadering van de koi, en ik geloof dat ik niet beschaamd moet zijn om te zeggen dat de website van Interkoi Arendonk aan de basis heeft gelegen van een totale ommekeer. Waren het toen aftandse websites met oud beeldmateriaal, nu vind je overal info voor leergierige lezers. Up to date informatie met zoveel mogelijk nieuws, en iedere dag zoveel mogelijk aanpassingen.

Ik doe dit nu al bijna 6 jaar, want het eerste nieuwsitem stamt uit februari 2007. Sinds ik vooral met Google analytics werk, kan ik ook zien welke pagina's de bezoekers bekijken, uit welke regio ze vandaan komen, en uit welk land. Het is tof om te zien dat er in de drukkere tijden, vooral s'morgens, s'middags en s'avonds gemiddeld 8-15 mensen tegelijkertijd mijn website doorsnuffelen. Zelfs in de mindere periodes zijn er dat meestal nog een 2-5 tal.

Vermits ik de meeste mensen ook ken en weet waar ze vandaan komen, kan ik bijna raden wie er online is. Ha, daar is de johan uit regio Grobbendonk, of Huck uit Goirle. Hoi Leo uit regio Capelle aan de IJssel, of Jack uit regio Den Helder. Het blijven gokken, maar ik ben zeker dat het regelmatig juist is. (zie bijgevoegde screenshot)

Het tagboard kan interesssant zijn om wat te vertellen, maar verliest zijn charme, ook door de onplezierige spammers die hun zielige lol niet opkunnen. Het is echter aan het uitsterven en ik weet niet of ik het nog actief zal laten. Ik ben met mijn zoon aan het brainstormen om daar toch iets op te vinden in de vorm van een aanmeldingsprocedure, maar dat wil ik juist vermijden. De website zou open moeten zijn voor iedereen, bekend of niet bekend, het maakt niet uit. Een aanmeldingsprocedure is dan een optie, maar dat wil ik nog even bekijken. Indien er mensen zijn die ideëen hebben, mogen me altijd informeren hoor...

Ten slotte wil ik me nog voor mijn reis even opladen met de vraag wat de meeste mensen verlangen dat er aangekocht wordt op dit ogenblik. Laat jullie idee eens uit de pen komen en informeer me wat jullie wensen zijn. Formuleer je wensen in de reacties en neem geen blad voor de mond. Alle informatie is welkom.

Meer afbeeldingen

Laatste checkup: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240