Dit zat er in de bus

Dit zat er in de bus

Post openmaken is nooit plezierig, het zijn altijd alleen maar rekeningen. Vandaag was het echter iets anders, en daar was ik blij om.

Blijkbaar is de sanke die ik verleden jaar heb verkocht aan Arie, als winnaar uit de bus gekomen bij de koi-idol verkiezing in oktober dit jaar. Ik was er niet van op de hoogte dat deze koi meedeed in deze wedstrijd, en het kwam dus als een verrassing.

Wie de jury is weet ik niet, maar jury 1 en 2 gaven de sanke 14 punten, jury 3, 15 punten, en het publieks totaal laat een score van 13 zien. Totaal dus 56 punten en zo werd ze als eerste geplaatst. Hoe alles precies in elkaar zit kan je lezen in www.koi-idol.nl

Koi-idol is een initiatief van de familie van Leest. Piet, Ada, Marc en Marie-Louise zijn de bezielers van deze site. Zij wonen in Lage-Zwaluwe, Noord –Brabant, en zijn nu voor het derde jaar bezig om deze site bekendheid te geven.

Het eerste jaar van hun bestaan, kwam mijn sandan Kohaku van Momotaro (en broer van de sanke van Bart) als winnaar uit de bus, nu eigendom van Wilfried in Zwolle. Hier kan je nog een volledig verslag lezen. Nu dus winnaar van de maand oktober, weer met een koi van Momotaro...

Toch een mooie waardering. Als deze sanke nu ook nog eindwinnaar wordt dit jaar, dan mag Arie met mij naar Japan heb ik begrepen...dat wordt een leuke ervaring, dat beloofd een interessante reis te worden...

In ieder geval, bedankt Arie, dat je deze op KoiIdol hebt geplaatst, want anders had ik deze verrassing niet gekregen.

Ondertussen heb ik een filmpje aangekregen van de tweede koi die uit de mudpond is gekomen . Vermits ik alleen maar naar het Zuiden ga, is het niet mogelijk dat ik mijn koi uit Niigata kan filmen en ben ik aangewezen op informatie ter plaatse. Zij doen dat echter voortreffelijk, en ik ben er dan ook erkentelijk voor.

Het is een goshiki van Kanno, en zoals je kan zien is het de moeite om naar te kijken. Zelf hou ik erg veel van Goshiki, maar ik weet dat hij hier niet zo populair is.

Kanno is heel bekend om zijn goshiki en wordt alom gerespecteerd voor zijn kweek van deze soort. Zoals je kan zien op de foto en het filmpje is het een eenvoudig nidan patroon, met zeer zuiver hi, een mooi odome en zuivere aflijning op de kop. Uitzonderlijk hoogwaardig is de luster of de teri van deze nisai en dat bepaald ook in hoge mate de kwaliteit van deze koi.

Het maruzome kiwa op het 2de patroon geeft deze koi extra uitstraling. Vermoedelijk zal het sumi wel intenser worden in ons water, maar als het hi gespaard blijft wordt de koi hierdoor alleen maar mooier. Ik vind ze geweldig, en de prijs is zeker niet te hoog voor deze koi.

Het is mogelijk dat ik deze reis nog iets meer op zoek ga naar goshiki, want al is deze soort qua verkoop wat moeilijker, ik zie het zelf heel graag...

Facebook

Ik heb al lang een pagina op facebook, maar meer voor familiaal gebruik. Gisteren heb ik een aparte pagina gemaakt op facebook van Interkoi, zodat alles zowat gescheiden blijft. Het zou wel leuk zijn als je even een "vind ik leuk" vermelde en eventueel vriend wil worden. Kan je natuurlijk ook allerlei nieuwtjes opvolgen. Ook tijdens mijn verblijf in Japan.

Ga even naar facebook van Interkoi en klik op "vind ik leuk" en als je op de hoogte wenst gehouden te worden, stuur dan een vriendschapsverzoek.

Meer afbeeldingen

Dit zat er in de bus: afbeelding 1
Dit zat er in de bus: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137