Leeg, leeg, leeg en nog eens leeg

Leeg, leeg, leeg en nog eens leeg

Dat is zowat de situatie momenteel bij Interkoi en ik ben er blij mee. Het wordt echter wel tijd dat de nieuwe lichting eraan komt.

De vijvers die nog wel gevuld zijn, zien er echter zo uit.

Ook even de mogelijkheid te baat genomen om met een selfie stick wat drone-achtige beelden te maken. Hij keek en zag dat het goed was….

Ondertussen kreeg ik de info aan over Bonnie & Clyde, en het wedervaren in de buurt van Den Helder. Deze informatie kreeg ik aan.

Hoi Luc , kleine update van de beruchte Bonnie & Clyde.

Bonnie bij aankoop april 2013

Bonnie mei 2014

Bonnie anno 2015

Clyde bij aankoop april 2013

Clyde mei 2014

Clyde anno 2015

Beide zwemmen niet meer bij elkaar in de vijver. Clyde zag er elke keer niet uit na een periode Chlorella en zweefalg. De koi tekent in de huid.

Nu een seizoen in de 3000 liter bak op balance voer tekent de huid schoon en onderliggend. Sumi op meerdere plaatsen tegen het opkomen aan. Daarom heb ik een plaatje uit de bak mee gestuurd zodat je kan zien dat zonder stress de koi totaal anders toont.

5 Tellen in het net en de stress slaat toe en we hebben weer een toverbal. Heel jammer zodat jullie niet zien dat de koi qua huid beter kan.

Bonnie heeft in mindere mate eenzelfde probleem maar toont overall beter, kleine terugval van het sumi in het warme water maar in de winter ligt het er dik op.

Groeien doen beide nog steeds, Clyde 6 cm en Bonnie 5 cm, brengt beide op 51 cm en 56 cm groot. Aangezien Bonnie de betere vrouwelijke bouw heeft toont deze veel massiever dan de mannelijke Clyde.

Toch zal Bonnie nooit 75 cm moeten worden , geloof niet dat het frame van de dame dat zal kunnen dragen. De verkleuring onder de buik is wel behoorlijk terug gelopen.

Conclusie zover bij beide Utsuri is dat het geen makkelijke koi zijn die in alle omstandigheden goed ontwikkelen. Ze pakken jaarlijks braaf hun centimeter, bouw is eigenlijk bij beide koi niet geweldig.

Leuke vijver vissen, dat wel. Hoge verwachtingen van hebben, doe maar niet...We laten ze weer een jaartje gaan, kijken ergens volgend jaar deze tijd gewoon weer opnieuw. Want leuk is het wel !

Tenslotte kreeg ik nog een filmpje binnen van het chagoitje van Polleke aan, maar zonder bijgeleidend schrijven. Ik weet dus niet hoe groot deze nu is, maar ik ben zeker dag Polleke ons dat gaat vertellen.

Graag nog één verzoek

Ik vind het geweldig om updates te ontvangen en te plaatsen. Indien mogelijk graag de codenummers vermelden van de koi. Om filmpjes van voorheen te laten zien heb ik codenummers nodig. Ik kan ze wel vinden, maar dan moet ik zelf lang zoeken, en dat kost me een berg tijd. Noteer het ergens, geef het gewoon mee door, het zijn kleine dingen die het veel makkelijker maken voor mij. Hier nog een filmpje bij aankoop waar Polleke volmondig toegeeft dat hij er eentje van "ne meter heeft"....luister maar....

Vergeten

Ik bemerk dat ik ook nog een filmpje ben vergeten te tonen van de vijver van Remco. Ik zie het hier nu pas staan, maar wil het zeker niet onthouden. Het is heerlijk als de koi zo rondzwemmen, wat wil je nog meer. Wist je ook dat je je telefoontoestel kan draaien zodat je een breedbeeld krijgt en dat het nog veel mooier is !

Ik heb ondertussen al redelijk wat biedingen binnen voor de veiling van Momotaro. Ik hoop dat ik enkele koi kan scoren...

Meer afbeeldingen

Leeg, leeg, leeg en nog eens leeg: afbeelding 1
Leeg, leeg, leeg en nog eens leeg: afbeelding 2
Leeg, leeg, leeg en nog eens leeg: afbeelding 3
Leeg, leeg, leeg en nog eens leeg: afbeelding 4
Leeg, leeg, leeg en nog eens leeg: afbeelding 5
Leeg, leeg, leeg en nog eens leeg: afbeelding 6
Leeg, leeg, leeg en nog eens leeg: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240