Leerzaam of niet

Leerzaam of niet

De opkomst was hoger dan ik had verwacht. Er waren maar weinig mensen die zich aangemeld hadden, dus ik verwachtte maar enkele Die Hards.

Buiten verwachting zijn er toch een vijftiental mensen komen luisteren naar de beoordeling van de koi door Ben.

Zonder de pretentie te hebben van betweters te zijn, hebben we op een onpartijdige manier uitgelegd hoe wij tegen koi aankijken, en wat me opvalt is dat ik nog steeds hetzelfde zicht heb op koi als Ben. Hij is tenslotte mijn leermeester geweest, en zijn kennis is in mijn ogen nog altijd van bijzondere waarde.

Waar ik persoonlijk blij mee was, was het feit dat de uitleg rustig, maar met veel passie werd gedaan, waardoor het verschil tussen goede en minder goede koi "voelbaar was", en niet gespekt van commerciële doelstellingen.

Als een hoogwaardige koi in de bowl verscheen, begon de passie de overhand te nemen. Het nadeel is dan dat het moeilijk wordt om minder goede koi met dezelfde passie te omschrijven, ondanks het feit dat dit allen goede koi zijn, maar wel een totaalbeeld geven van ons assortiment, dat nog steeds hoogwaardig is.

De koi werden niet door ons gekozen maar op aanvraag van de meeste aanwezigen, zodat ik geen opgeklopt verhaal hoefde te vertellen, en dat er een subjectief beeld werd gegeven van het aanbod. Het is trouwens niet aan mij om te zeggen of de beoordeling interessant was of niet, ik laat het liever over aan de aanwezigen.

Bovendien wil ik er nog bij vermelden dat het onze visie is op koi, een visie die vooral gebaseerd is op ervaring en ook de daarbij nodige kennis. Je moet over het nodige materiaal beschikken om deze kennis op te doen, en het materiaal is voorhanden. Het subtiel aanhalen van de meest belangrijke kenmerken is de doelstelling van het gebeuren, en ik denk dat dit in een gemoedelijke en aangename sfeer is gebeurd.

De mensen konden achteraf nog vragen stellen, en daar werd hoe langer het duurde, meer en meer gebruik van gemaakt. Het is in mijn ogen een zeer geslaagde dag geweest, en de vraag is nu of we dit in de toekomst nog meer moeten doen !

Er zijn meer koi gebowld en besproken dan was afgesproken, maar dat had te maken met de wensen van de mensen die opgedaagd waren. Tenslotte nog even melden dat de eerste koi van dit jaar werd opgehaald ? Uiteraard is deze naar een verwarmde vijver gegaan die afgesteld was op de temperatuur van mijn vijvers.

Ik zet hieronder de gebowlde koi even op een rijtje:

Koibeoordeling-01. De koi werd 58 cm gemeten, wat bij aankomst 55 cm was, een groei van 3 cm.

Koibeoordeling-02. De koi werd 62 cm gemeten, wat bi aankomst 60 cm was, een groei van 2 cm.

Koibeoordeling-03/01

Koibeoordeling-03/02

Koibeoordeling-03/03

Koibeoordeling-03/04

Koibeoordeling-4. De koi werd 58 cm gemeten, wat bij aankomst 54 cm was, een groei van 4 cm.

Koibeoordeling-5. De koi werd 72 cm gemeten, wat bij aankomst 68 cm was, een groei van 4 cm.

Koibeoordeling-6.

Koibeoordeling-7.

Koibeoordeling-8.

Koibeoordeling-9.

Dan nog enkele andere filmpjes

De éénkleurigen.

Enkele Momotaro .

De volgende koibeoordelingsdag zal vermoedelijk gebeuren nadat de eerste nieuwe koi zijn binnengekomen. Ik hou je op de hoogte.

Meer afbeeldingen

Leerzaam of niet: afbeelding 1
Leerzaam of niet: afbeelding 2
Leerzaam of niet: afbeelding 3
Leerzaam of niet: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137