Vergeten grootheden

Vergeten grootheden

Door de jaren heen heb ik onnoemlijk veel koi van Momotaro verkocht, en af en toe kom ik er weer één tegen waar ik bijzonder benieuwd naar ben.

Het zijn van die koi, waarvan ik weet dat ze goed zijn, maar dat ze één nadeel hebben…ze zijn wat moeilijker te verkopen omdat ze niet aan bepaalde eisen beantwoorden. Waarom die titel "vergeten grootheden ?". Gewoon, het klinkt toch schoon, en het zijn inderdaad van die koi die weinig of geen aandacht krijgen.

Uiteindelijk komen ze dan bij iemand terecht zoals Polleke die iets verder kijkt dan zijn neus lang is, en vooral gefocust blijft op het uiteindelijk resultaat…namelijk grootte en totaal uitstraling.

Of je nu van dit type koi houdt of niet doet niets ter zake. Het is en blijft een momotaro sanke, een neuzeke of een clown zoals dat ook wel genoemd wordt. Dit zijn nu éénmaal koi die de genen hebben om lengte en body te maken in de toekomst.

Onthou deze koi goed, en steek deze in je achterhoofd. Eind dit jaar komt ze weer op de voorgrond, en ik ben bijna zeker dat ze een eindje over de 70 zal zijn, met een fameuze body, waar velen bij moeten slikken. Hup Polleke hup, doe je best…

Bekijk het filmpje nog maar eens (Let vooral op dat genoegzaam lachje in het begin van de film)

Meestal worden ze niet gekozen omdat het patroon eigenwijs en eigenzinnig is, waar niet iedereen op valt. Ik kocht vroeger makkelijk de neuzekes op, omdat ik er wel een band mee had.

Tegenwoordig minder, omdat ik toch rekening moet houden met de mogelijke verkoop, maar als ik zie dat er groeitpotentie in zit dan kan ik dit soort koi echter niet laten zitten.

Waarom laat ik deze koi nu in het nieuwsitem verschijnen ? Ik vertrek morgen naar Japan en ga weer moeite doen om dit soort koi in te kopen, dit in combinatie met een aantal tosai. Het ogenblik is echter nog niet rijp voor jumbo tosai, dat is nog een maandje te vroeg, maar ik heb al enkele voorbereidende gesprekken gehad, zodat je nooit weet wat er uit de hand wordt geschud.

Ik zal ook de veiling van Momotaro bijwonen. Hier worden vooral tosai geveild, maar nog niet de jumbo tosai, en ik moet eerlijk zijn, ik heb me hierin vergist. Ik dacht dat de jumbo tosai al geveild zouden worden. Wordt het dan een reis voor niets ?

De ervaring heeft me geleerd dat als je weinig verwacht van een reis, je soms de beste resultaten kan binnenhalen, en dat het lage verwachtingspatroon soms kan omslaan in euforie. Laat ons hopen dat zowel ik als jullie, niet ontgoocheld worden. Zij die U gaan verlaten groeten U...

Meer afbeeldingen

Vergeten grootheden: afbeelding 1
Vergeten grootheden: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240