Leuk is wat anders

Leuk is wat anders

Ik had nochtans alles goed nagekeken en vastgesjort, maar het mocht niet baten. De storm had geen genade. 3 overkappingen naar de filistijnen, er was geen kruid tegen gewassen.

Ditmaal kon ik het niet alleen af, het water sloop in de polycarbonaatplaten en het woog te zwaar om uit het water te halen. Eerst snel voor zover mogelijk de koi gecontroleerd, maar deze zwommen ongestoord rond.

Dan maar mijn 3 zonen opgetrommeld en na een uur was de klus geklaard. De deksels zullen nog wel kunnen gebruikt worden, maar de onderstellen zullen moeten vervangen worden. De 2 grote vijver bleven gelukkig gespaard, net zoals de quarantaine vijver.  Ik hoop in ieder geval dat jullie geen problemen hebben gehad met de storm.

Zo dat hebben we ook weer gehad. Met het opruimen is dit ook weer gebeurd, en hebben we dit ook weer meegemaakt. Na de corona, de electriciteitsproblematiek, het deprimerende weer en de wereldproblematiek  kan er dit ook nog wel bij dit jaar. Een jaar om niet te vergeten.

Ik laat de overkappingen er nu gewoon af voorlopig, zal de verzekering inschakelen, en in de loop van de volgende week zal ik alles zuiverspuiten met de hogedrukreiniger en maar denken dat het bijna lente is. 

Ondertussen moet ik toegeven dat ik gisteren er alles aan gedaan heb om op de veiling de betere koi te scoren. Nu is het wel zo dat ik een ongelooflijke collectie heb gezien en dat er weinig betaalbare koi tussenzaten.

Ik heb gewoon moeten passen dit keer, en geloof me, met biedingen waarvan je rode oortjes zou krijgen als je wist hoe hoog...zonder succes. Gewoonlijk ben ik in contact met de mensen die een bod uitbrengen op bepaalde  koi. 

Er wordt dan regelmatig de stand doorgegeven, zodat ze op korte tijd kunnen beslissen. Geen eenvoudig werk als je met verscheidene mensen het overzicht moet behouden. Maar ditmaal beseften zij ook hoe bikkelhard de strijd is om een koi te bemachtigen.

Maar ik ben blij met de resultaten die ik heb geboekt de voorgaande dagen. Niet veel, maar wel bijzonder sterke scores. Waar ik het probleem momenteel een beetje zie, is dat je niet bij iedere veiling tot het uiterste  kunt gaan. Buiten Momotaro heb je nog de veilingen van Sakai FF, Dainichi veiling, de Chugoku veiling, de Omosakoi veiling, het houdt niet op.

Ik blijf me inzetten voor de Momotaro veiling, net zoals ik al 15 jaar alle veilingen van Momotaro volg. Je bent ervoor, je bent ertegen, maar je kan niet alles. De wind is ondertussen gaan liggen, we gaan proberen er een gezellige dag van te maken.

 

Meer afbeeldingen

Leuk is wat anders: afbeelding 1
Leuk is wat anders: afbeelding 2
Leuk is wat anders: afbeelding 3
Leuk is wat anders: afbeelding 4
Leuk is wat anders: afbeelding 5
Leuk is wat anders: afbeelding 6
Leuk is wat anders: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Ben

555


theo

555


Ben

555


wiechert

555


Jack

555


Jurriaan

555


Johnny

555


Huub

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml