Tussen de soep en de patatjes

Tussen de soep en de patatjes

Na de kleine showa die hun weg naar huis vonden van de week, zijn het nu 2 jumbo die het pand verlaten. Weeral enkele zorgen minder, en daar ben ik niet rouwig om, want het is toch een heel gegeven om de ganse winter een topcollectie te verzorgen.

shiro en benigoiEn hoe minder koi, hoe minder stress natuurlijk. Een shiro utsuri van Omosako en een benigoi van Sakai FF werden tijdens de veiling ingepakt en meegenomen. Een prachtig duo als je het mij vraagt. Shiro's met die body en huidkwaliteit zie je niet dikwijls. 

Om maar niet te spreken over de benigoi !  Temperatuur was afgestemt op 18° en dan is het ook geen probleem om de koi over te zetten. Ik moest snel zijn, want de veiling moest voor bepaalde klanten opgevolgd worden en de tijd was nijpend.

Het was een veiling vandaag zoals ik het gedacht had. Er werden serieuze prijzen opgetekend, en dat is wat ik ook vandaag verwacht. Ik heb zelden een collectie gezien die deze uitstraling en klasse heeft. Ik vrees er dan ook voor dat ik vandaag niet zal kunnen scoren.

De koi die ik in mijn gedachten had, worden al zwaar onder vuur gezet. 303 en 306 behoorden tot mijn favorieten maar die zullen het niet worden, want er wordt fel gestreden. Niet getreurd, ik heb mijn buit binnen voor deze veiling, en een volgende zal er snel aankomen.

De buit die ik heb kunnen bemachtigen liegt er wel  niet om. De furore om ze aan te kopen is groot, maar het zijn echter kostbare koi dat kan iedereen zien. De strijd was het hevigst voor deze sanke SA-V22-02210. Wat een schoonheid, een toonbeeld van perfectie. 

Het is moeilijk in woorden uit te drukken welk gevoel je deze sanke geeft. Majestueus zwemt ze in de bowl, en haar 63 cm geeft aanleiding om te speculeren dat ze dik over de 85, zoniet 90 cm zal kunnen gaan. Zou ze misschien geschikt zijn voor de shows in Japan ? Waarom niet, we zullen het zeker opvolgen. Ze is een koninklijke naam waardig, maar die moet ik nog verzinnen. Angelique zou niet slecht zijn, om maar niet te spreken van Francesca, Eloise of Argentina. Tijd genoeg om een naam te verzinnen.

Ze is prijstechnisch enkele keren overkop gegaan, maar als de strijd het hevigst is, moet je de moed opbrengen om net dat stukje verder te gaan om de koi toch aan te kunnen kopen. Deze zal ongetwijfeld in de toekomst nog van zich laten horen, maar ze zal voorlopig in Japan blijven.

Kan je ze nog mooier maken, dat is de hamvraag. Een maruten yondan sanke ! We dachten dat het struikelpunt het rood in de vin was, maar mis poes...dat had totaal geen effect op de potentiële kopers, en dan nog...hoeveel Grand Champions hebben niet dat noodzakelijke foutje ? Als ze aan de top staan wordt dat vergeven ! En zo moet het ook.

Sanke SA-V22-02193 kan je omschrijven als een meerstaps sanke, waarbij de toekomst moet bepalen welke richting het nog moet gaan. Met andere woorden een tategoi, tenminste zo denk ik erover. De bouw en huidkwaliteit is gegarandeerd aanwezig. Met haar 62 cm heeft ze ook alles in zich om dat te bereiken wat gewenst wordt, namelijk 85+.

Het sumi moet de koi gaan maken, dat kan iedereen zien.Als je ze goed bekijkt zie je dat het allemaal tsubo sumi is. Er is bijna geen spatje te zien op het rood. Als dit zich nog gaat samentrekken zul je een heel andere sanke ontwaren. Het is een uitdaging eerste klas, maar dat kan de pret niet bederven want alles is aanwezig om van een succes te spreken. 

Dat de koi tot ieders verbeelding spreekt lijkt me logisch. Het zijn dan ook prachitge aanwinsten. Wat mij wel interesseert is wat jullie ervan vinden ! Probeer eens neer te pennen welke koi je voorkeur geniet uit deze 4 grootheden ! Zeg me welke koi jij kiezen ? Moeilijk nietwaar ?

Meer afbeeldingen

Tussen de soep en de patatjes: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Jack

555


Rob Peters

555


Matthijs

555


Johan

555


Wim DW

555


Dick

555


William

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml