Ik ben verliefd

Ik ben verliefd

Ik heb telkens het gevoel dat ik top aankopen heb gedaan tijdens een veiling van Momotaro, maar het lijkt alsmaar te verbeteren. Het is dank zij de klanten dat ik dit kan doen, met een snuifje zout van mij erbij, want af en toe moet je risico's nemen.

Nu moet ik toegeven dat ik gisteren toch wel uitzonderlijk genoten heb van de strijd die ik trouwens gewonnen heb. Het was bitter tot het einde geloof me, en bovendien heb ik 2 mensen gelukkig germaakt met de aankoop van 2 boxen, een box kohaku en een box showa.

Juist ertussendoor geglipt, want de meeste gingen ver boven het budget. Het leek wel ol deze geprogrammeerd stonden om toch naar ons te komen. Ik ben blij voor hun, en  uiteraard ben ik zelf ook blij, want we moeten het toch hebben van kleine winsten om de kosten te dekken.

Mijn taktiek van kennis in het bieden werpt zijn vruchten af. Hoe ga ik niet uitleggen, laat ons dat voor onszelf houden. Ik weet in ieder geval wat en hoe ik het doe, en probeer op alle manieren mijn taktiek toe te passen. Niet altijd succesvol hoor, want als een concurrent de koi echt wil, dan is er geen kruit tegen gewassen. Dit zijn de boxen die ik heb kunnen bemachtigen.

Box 05 voor Manu, 3 kohaku 22-25 cm

Box 21 voor Rudie, 5 showa van 18-20 cm

Ideaal voor mensen die zelf een quarantaine faciliteit hebben en er waardevolle koi in willen laten groeien met hopelijk goed resultaat. Ik  hoop er in de loop van het najaar een nieuwsitem over te kunnen schrijven. Hou ons op de hoogte.

De koi gingen duur, dat kan ik je garanderen, maar de kwaliteit was dan ook subliem. Ik had er graag een tiental aangekocht, maar dat kan de bruine niet trekken, daar heb ik hulptroepen voor nodig en die zijn momenteel wat dunner gezaaid.

De brutale sandan kohaku is een geweldenaar in mijn ogen. Nooit had ik gedacht om deze kwaliteit aan te kunnen kopen. Als je het beni goed bekijkt, de brutale kop geflankeerd natuurlijk met de speciale koptekening spreekt boekdelen. Hier zit gewicht in je hand als je deze uit het water wil halen, dat kan je zo proeven. In mijn ogen een topper.

Maar top of the bill, en geloof me, ik heb zelden een mooier exemplaar gezien dan deze perfect gestroomlijnde sanke met een patroon om verliefd op te worden. Ik stond op het punt om op te geven, want het bieden bleef maar doorgaan. God weet wie zat er aan de andere lijn...

Let vooral in het filmpje op de manier waarop ze zwemt, daar baseer ik dikwijls de klasse op. Je ziet de schwung van de staart, die geeft een langzame en krachtige beweging, die als het ware een stille explosie is van kracht. Het duid op klasse en sterkte. Deze souplesse van beweging wil ik graag zien in het bekijken van het filmpje, maar wat ik ook bovenal animeer, is de vrouwelijke uitstraling die voor zichzelf spreekt. Ja, ik ben verliefd !

Luc, je moet stoppen, mijn vrouw werd al kwaad als ik telkens een bod deed om toch te proberen de sanke binnen te halen. Neen, nog eens 10 000 yen erbij, ze is te mooi. De spanning steeg ten top en geloof me, het is spannend.

Toen voelde ik tekenen die erop konden wijzen dat de tegenstand het opgaf. Neen, ik ga die tekenen niet uitleggen, die hou ik voor mezelf. Een laatste poging en waarempel ik heb geluk of gelijk, leg het zelf maar uit, maar de sanke is mijn eigendom.

Neen ze is nog niet verkocht dit keer. Ze is nog altijd mijn eigendom, maar er zijn al verschillende personen die hun pijl verschoten hebben om haar toch proberen aan te kopen. Neen, ze is helaas niet goedkoop, maar goede wijn behoeft geen krans. Ik ben benieuwd wie het ultieme bod zal overnemen, want deze sanke moet in Japan blijven de volgende 2 jaar.

Een klein akkefietje ! Een akkefietje kan ik het eigenlijk niet noemen, maar de nummer van de koi was 98 op de veilng. Nu was het zo dat er de vorige veiling ook een sanke met nummer 98 aangekocht werd. In mijn codesysteem zouden ze dus dezelfde code krijgen, maar daar is mijn database het niet mee eens....dat kan en mag niet zegt ze !

De code wordt gevormd zoals jaar en dag met de benaming SA voor SAnke, dan het middenstuk V22 dat verwijst naar veiling 2022, met daarna de maand gekoppeld aan de nummer van de koi, in dit geval 02 voor februari en 98 voor het nummer van de sanke op de veiling. In totaal geeft dat SA-V22-0298. 

Vermits de vorige veiling ook in februari was en ik deze sanke daar had aangekocht was dit nummer al in gebruik. Dus heb ik deze sanke nummer 99 gegeven en weet je wat ? Ik werd er onmiddellijk op attent gemaakt door verscheidene personen dat het filmpje op YouTube het nummer SA-V22-0298 had, maar in mijn systeem SA-V22-0299 stond. 

Het vereiste de gewenste uitleg, maar zo zie je maar hoe alles intensief gevolgd wordt. Je kan je geen foutjes veroorloven, want je word onmiddellijk op je vingers getikt. Als je ouder wordt zijn intense vreugde uitspattingen minder intens. Het geluksgevoel vlakt af en soms mis je dat gevoel. Ik kan je garanderen dat ik gisteren een intens geluksgevoel weer heb gevoeld. Ja, ik ben verliefd op een koi, mooier kan ik het toch niet zeggen !

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Matthijs

555


David

555


Jack

555


Dick

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml