Het ophalen koi komt op gang

Het ophalen koi komt op gang

Het weer is niet meer zoals het vroeger was. De seizoenen veranderen en de lente komt er steeds vroeger aan. Dit heeft voor ons zijn voordelen, want de koi kunnen op een gepaste tijd opgehaald worden, en dat komt beter overeen met de transport problematiek.

Telkens krijg ik kleine attenties van mijn klanten. Ik ben daar bijzonder blij mee, het hoeft niet, maar ik kan het ten zeerste appreciëren. De vrouw van Rudy heeft me weer een lekkere cake gebakken, waarvoor mijn dank, en de fles likeur "het hunebed" komt volgens mij uit regio Drente. Na even gegoocheld te hebben kreeg ik hier deze info over: deze koffielikeur valt onder de lijn `Drentsche Oerdranken`. Hunebed Likeur is een authentieke koffielikeur. Serveer Hunebed Likeur puur, on the rocks of door de koffie met een toef slagroom. Ik zal er deze namiddag even dankbaar gebruik van maken. 

De eerste levering komt aan op 2 maart en ik zal de koi die aankomen even in beeld brengen. Ik zet ze allemaal hieronder op een rijtje. Het 2de transport zal ergens begin april plaatsvinden, daarom moeten alle koi die momenteel nog moeten opgehaald worden voor 1 april weg zijn.

Op verzoek van Bjorn het ik een filmpje gemaakt van vijver 5. Hij komt zijn koi ophalen volgende week maar wou graag dat ik de koi niet meer zou bowlen, maar wel een overzichtsfilmpje van vijver 8 zou maken, zodat hij zijn koi nog eens zou kunnen zien. Welke koi  het is valt zeker op in dit filmpje.

Het voordeel van de digitale wereld is natuurlijk de mogelijkheid om te communiceren op lange afstanden. Deze morgen kreegik bevestiging vanuit Zweden dat de brutale kohaku ook naar Zweden mag vertrekken. 

Langs de ene kant spijtig dat koi zoals deze niet in onze contreien kunnen blijven, langs de andere kant  natuurlijk blij dat een verkoop naar het buitenland geen probleem hoeft te zijn. Ik heb het gevoel dat deze in Zweden nog furore zal maken.

Maar wat zouden we zijn zonder onze Jan. Trouw komt hij iedere week op bezoek. Telkens met verzoeken, maar daar ga ik graag op in. Met zijn 78 jaar een innemende klant met af en toe grillige wensen, maar daar geef ik graag gevolg aan.

Mag ik mijn showa nog eens zien ? Het is koffiedik kijken want die kleine dingen veranderen terwijl je ernaar kijkt. Het is zoeken geblazen, maar ik denk toch zijn koi gevonden te hebben. Om het verschil duidelijk te laten zien zal ik een filmpje van de koi laten zien bij aankoop

Gisteren moest ik goed kijken om deze showa terug te vinden. Ik heb er enkele in een bowl gezet en de koi van Jan werd op het einde van het filmpje getoond. Bekijk de verandering ! Het zijn echte toverballen, en het is echt zoeken. Zelf vind ik ze bloedmooi, wat klassiek, maar wat is daar mis mee ? Niets  in mijn ogen. De kujaku zijn een slag groter.

Wat zijn de moeilijkste koi om aan te kopen ? Die vraag  is makkelijk te beantwoorden ! Tancho Showa. Vorig jaar maart kocht ik deze tancho showa van Yagenji aan.  Deze werd aangekocht via Narita en in november kwam ze zo uit de vijver. Een sprong van 61 naar 67 cm.

Op 12 december kwam ze zo uit de het transport. En gisteren ging ze naar haar nieuwe verblijfplaats. Een laatste filmpje sluit de rij van deze prachtige tancho showa, nu 68-69 cm. Zo kan je het hele levensverhaal volgen van een koi. Wat kan je meer verlangen. Het is nu te hopen dat we in de toekomst nog een update krijgen van de verdere ontwikkeling.

Als laatste in de rij van koi die opgehaald werden is deze ginrin benigoi van Matsue. Ik wil niet in herhalingen vallen, maar ik ga het toch doen. De ginrin variaties blijven me bekoren en een koi zoals deze straalt toch zoals geen ander !

Ik hoor van een klant die 2 ginrin oshiba shigure heeft meegenomen een tijdje geleden en die deze in een verwarmde opgroei heeft gezet dat het niet normaal is zoals deze groeien. Fenomenaal is zijn verklaring, en hij heeft me beloofd om er binnenkort een filmpje van te maken.

 

Meer afbeeldingen

Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 1
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 2
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 3
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 4
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 5
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 6
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 7
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 8
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 9
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 10
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 11
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 12
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 13
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 14
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 15
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 16
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 17
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 18
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 19
Het ophalen koi komt op gang: afbeelding 20

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

rudy

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml