Weer 4 stuks naar huis

Weer 4 stuks naar huis

Het worden drukke tijden in het voorjaar. Veel koi die al meer dan een jaar in Japan hebben gezeten gaan naar huis. Het geeft toch een speciaal gevoel als je al zo lang voor bepaalde koi gezorgd hebt dat ze het pand verlaten.

Een sanke van Sakai die bij aankoop maar liefst 48 cm was werd in maart vorig jaar aangekocht. Nu is ze 61 cm en in mijn ogen beloftevol. We hebben het regelmatig over de verschillen in het beni bij de kwekers, maar Sakai FF steekt er gewoonlijk altijd bovenuit dat kan je niet ontkennen.

Het enige probleem, sorry dat ik het zeg want veel Sakai fanaten zullen het me misschien kwalijk nemen, is het altijd een voorbode van secundair hi dat opkomt wat volgens mij te maken heeft met de sterkte van het beni. Er moet soms frlink wat aan gewerkt worden. Niettegenstaande dit is het beni van Sakai FF het sterkste beni dat je kan vinden.

Het beni van Momotaro is anders, misschien niet zo dik, maar toch stevig, en ik zie dikwijls minder secundair hi opkomen. Het zijn maar waarnemingen van een leek, want wat ken ik nu van koi. Als je echter deze elegante en perfect uitgebalanceerde kohaku van Momotaro bekijkt, dan kan je alleen maar een lach op je gezicht toveren.

Het was één van mijn favoriete aankopen als nisai. Niet overdreven groot, en le lange odome misschien, maar wat een evenwichtig patroon, en wat een zuiver beni. Ondertussen is ze 29 maanden of sansai en 71 cm. Ben je het met me eens dat het een prachtkohaku is ? Ja hoor, en op het beni is niets op aan te merken.

Een topper en zeker niet de minste is deze tancho van Momotaro. Onlangs nog gefilmd, maar gisteren mee naar huis genomen. Kan je ze nog perfecteer vinden ? In je dromen misschien, maar om ze te pakken te krijgen op de veiling met deze body en deze ronde bol, dat is niet eenvoudig.

De beste tancho kohaku zwemmen nog steeds bij Momotaro in mijn ogen. Niet eentje maar meerdere exemplaren die zeker en vast onmiskenbaar van  zijn hand komen. Deze klepper van 75 cm kocht ik vorig jaar in mei. Ik kon mijn ogen niet geloven, maar ik had ze. Gegarandeerd dat er een vervolg aan zal gebreid worden, we gaan het zien.

De laatste van gisteren die naar huis ging is de controversiële golden corn. Aangekocht op een narita event en kreeg de code 2107015. Je kan het filmpje bekijken, maar dit geeft niet weer, hoe mooi ze in het echt zijn. De helgele kleur geflankeerd door ginrin schubben en intens shiroji lijken de koi wel lichtgevend te maken. Dit kan je enkel bewonderen als je ze live ziet.

Alle koi zijn van december binnen. Ik heb de temperaturen op buitentemperatuur gezet, en zal stilaan een groot aantal koi buiten zetten. Het is stukken beter voor de kwaliteit te  handhaven, en ik moet mijn volgende serie kleppers gaan huisvesten. De teller staat ondertussen op 47 koi die nog moeten opgehaald worden, zonder de koi die uit Japan komen om nog opgehaald te worden....mijn zinnen zijn tot het  uiterste geprikkeld....

Ja, het worden drukke maar plezante tijden...

Zo gauw het weer het toelaat wil ik Polleke aan het werk zetten om nieuwe foto's van de koi te maken; ik wil een zwaar offensief beginnen in het voorjaar, om een groot aantal koi te verkopen. Ik heb bepaalde constructies in gedachten, ik moet ze alleen nog waarmaken. Volg zeker de website, want er staan spreekmakende dingen te gebeuren !

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Wim DW

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml