Een unieke mogelijkheid

Een unieke mogelijkheid

Kibi, een rare naam in mijn ogen, maar het is misschien een nieuwe kweker aan het firmament. Hij heeft al een paar serieuze koi geleverd die van mij de stempel van meer dan goed meekrijgen, en die ik bijzonder goed kan pruimen.

Ik wil ze toch nog eventjes in the picture zetten, want ze mogen zeker gezien worden. De doitsu karashi van Kibi werd binnen de 15 minuten verkocht net zoals de indrukwekkende shiro utsuri. Beiden zwemmen al van december in Arendonk en beiden zijn een lust voor het oog.

Misschien is het nuttig om met deze kweker in de toekomst meer kennis te maken. Misschien is het een uitlaatklep om de heersende kwekers een alternatief toe te roepen, alhoewel het soms moeilijk is. Mensen kopen helaas niet alleen koi, ze kopen ook kwekers !

Al dan niet terecht laat ik in het midden,  maar dat is toch dikwijls een euvel waar ik regelmatig mee geconfronteerd wordt. Ik ga hier verder ook niet op in, want het is een onnodige discussie, maar het feit is dat de naam van de kweker dikwijls bepalend is voor de aankoop van een koi.

Om toch de naam van Kibi wat meer in het beeld te laten verschijnen, wil ik de proef op de som nemen om 2 showa van Kibi die ik aankocht op de Choguku veiling van oktober 2021 aan te beiden tegen bijzonder interessante voorwaarden. Ik heb bewust 2 nieuwe filmpjes laten maken van de showa. 

Showa SH-CH21-112 van Kibi - 52-57 cm

Showa SH CH21 116 van Kibi - 52-57 cm

Ik moet wel op tijd een beslissing forceren in die zin dat ik nog moet beslissen of ik ze al dan niet een jaar extra in de mudpond zal laten of niet. Die beslissing mag niet te lang uitblijven want ze maken onderdeel uit van de verzendingsproblematiek. Het aanbod is dus geldig tot en met zondag 27 februari, daarna beslis ik wat er moet gebeuren. Opsturen of azukari laten.

Het zou interessant zijn om ze een jaar in Japan te laten zodat ik het resultaat ook kan volgen. Daarom zal mijn aanbod gefocused zijn op de verkoop van deze 2 showa inclusief een seizoen azukari. Lees dus aandachtig mijn aanbod. Wel even vermelden dat de koi nu om en bij de 52-57 cm zijn, maar na een seizoen azukari zullen ze een stukje groter zijn. Bij Momotaro kan ik dat redelijk inschatten, bij Kibi ligt dat wat moeilijker dus ik zal een voorzichtige schatting doen van 63 tot 70 cm. 

WAT IS MIJN AANBOD ?

Aankoop showa: 1 750 euro te betalen bij ontvangst faktuur
Azukari kosten seizoen 2022, dus tot oktober 2022: 50 000 yen of ongeveer 385 euro ex BTW
Transportkosten voor verzending ± oktober: Dit is afhankelijk van het gewicht. Schatting: 500 euro ex BTW

De schatting van het transport is berekend op een gewicht van 35 kg aan de huidige hoge prijzen die 50% gestegen zijn ten opzichte van een jaar geleden. Hier worden geen winsten op gemaakt, maar zijn correcte bedragen. Je ontvangt hierover altijd voorheen een precieze berekening met breakdown van de transportprijs.

Het voordeel is dat je niet alles samen moet betalen, maar de bedragen gespreid gefaktureerd worden. Ik ben trouwens moreel verplicht de transportprijzen bij aankopen van koi in Japan toch afzonderlijk te berekenen, want ze zijn momenteel oncontroleerbaar.

Afhankelijk van waar het transport komt, is de prijs per kilo van 900 yen naar 1450 yen per kilo gegaan. Dit zijn bedragen die aandacht vragen en ze zijn onvoorspelbaar. 

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Jack

555

interkoi

555


Frank

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml