Mag ik de eer opeisen ?

Mag ik de eer opeisen ?

Eigenlijk niet, en eigenlijk wel. Laat ik het maar niet doen, ondanks het feit dat ik het toch wel even wil meedelen.

In de maand augustus is de sanke van Matthijs, beter bekend als D-man als eerste uit de bus gekomen bij koi-idol. Wie koi-idol niet kent, even een woordje uitleg. Iedereen kan een koi inzenden en laten beoordelen door de mensen.

Uiteraard komt hier heel wat lobbywerk aan te pas, want alle vrienden en kennissen zullen ingeschakeld worden om de hoogst mogelijke score te halen bij het beoordelen van de koi. Om dit in goede banen te leiden, is er ook een vakjury aangesteld van 3 juryleden, die ieder ook hun punten kunnen geven.

De publiekjury heeft een totaal van 15 punten, en de vakjury heeft een totaal van 45 punten (15 punten per jurylid) en zo heb je toch een zo correct mogelijke weergave van de beoordeling van de ingezonden koi.

Waarom vraag ik nu of ik de eer mag opeisen ? Wel, omdat ik deze koi wel verkocht heb aan Matthijs, maar dat hij zelf de koi heeft uitgezocht, maar niet bij mij, wel bij Jeroen van Keulen. Wat gebeurd er dan ? Wel het is zo dat Matthijs deze koi heeft gespot, en dikwijls mijn mening vraagt. Ik ga dan onderhandelen met Jeroen over de prijs, en verkoop deze dan verder aan Matthijs.

Dit noemen ze fairplay....en ik heb meerdere mensen die dit op deze manier doen. Raar zul je denken ? Helemaal niet hoor... Alleen in dit geval vind ik niet dat ik de eer moet opeisen, ondanks het feit dat ik deze heb aangekocht, maar ik moet de eer eigenlijk doorgeven aan Jeroen of Matthijs, wat ik bij deze dan ook doe.

Bovendien wil ik nog even herhalen, dat Interkoi reeds 2x de jaarlijkse prijs heeft behaald als koi van het jaar. Uit de 12 koi die per jaar worden uitgekozen, is er nog een jaarlijkse wedstrijd voor de beste koi uit deze 12. Interkoi heeft deze gewonnen in 2010 en 2012 met een sandan kohaku van Momotaro in 2010 en een sanke van Momotaro in 2012. Mag je toch best trots op zijn, of niet ?

Matthijs is een oude bekende van Interkoi en is steeds trouw op post geweest om Interkoi te ondersteunen. Ondanks het feit dat hij in de regio Zwolle woont, is er steeds nauw contact geweest via mail, msn, skype en af en toe komt hij eens afgezakt naar Arendonk.

Matthijs is één van die mensen die ik niet 100, maar 200% vertrouw. Hij geeft mij ook regelmatig interne informatie door, nieuwtjes of gebeurtenissen, en op dit ogenblik is er sprake van dat Matthijs volgend voorjaar naar Japan gaat om koi voor Interkoi aan te kopen.

Waarom zul je je afvragen ? Wel het is heel simpel. Matthijs heeft een goed zicht op koi, en weet ook wat er onder de mensen speelt. Wij als handelaar leven dikwijls op een eiland, en worden dikwijls als de handelaar beschouwt die enkel winst wil maken. Niets is minder waar, maar dat gelooft toch niemand.

Met dit idee heb ik Matthijs gevraagd om volgend jaar een reis te maken naar Japan. Ik vertrouw volledig op zijn oordeel, en weet zeker dat hij de koi koopt, waarvan ik weet dat ze goed in de markt liggen voor een bepaald publiek. Bovendien is zijn ervaring ondanks zijn jonge leeftijd en zijn kijk op tosai, minstens, zoniet beter dan mijn blik op koi.

Als Matthijs voor Interkoi op pad gaat, zal hij vooral het Noorden, (Niigata) bewerken, terwijl ik me meer richt op het Zuiden. Ik heb het gevoel dat dit een gouden combinatie zou kunnen zijn....

Meer afbeeldingen

Mag ik de eer opeisen ?: afbeelding 1
Mag ik de eer opeisen ?: afbeelding 2
Mag ik de eer opeisen ?: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240