Mako Showa Sensatie

Mako Showa Sensatie

Als me de moeite nemen om de Mako Showa bloedlijn beter te begrijpen, is het misschien interessant om deze 3 foto's even te laten zien. van één van de beste Showa die ooit geproduceerd werd op de Momotaro koi farm.

De ouders van deze koi was een vrouwelijke Kohaku uit de Mako bloedlijn, met de beste Showa door Momotaro gekweekt. De vrouwelijke oyakoi was vooral genomen voor haar uitzonderlijk goede body, hopende dat ze dit door zou geven aan de nakomelingen, en dan vooral met de Showa kenmerken.

Als tosai had deze koi het beste hi patroon, maar bovenal een stevig bodytype. Na haar binnenverblijf tijdens de winter, werd ze in een mudpond gezet om door te groeien in de zomer. Een eerste reeks foto's werd genomen na haar mudpondperiode, waarna ze nog 2 maanden in een betonnen vijver doorbracht. De eerste foto in de reeks werd genomen als nisai op 63 cm.

Buiten de geweldige body, volgens Momotaro koi farm, misschien de beste body die ze ooit geproduceerd hadden, was het shiroji en het hi buitengewoon sterk. Ondanks het feit dat het sumi wat dun was, bevond het zich wel op de juiste plaatsen. Ze werd in de winterlocatie gezet als nisai.

In 2010 werd ze de hele zomer in de 1500 ton betonnen vijver gehouden. Ze was een echte vreetzak, die doorgroeide naar 77 cm tegen de herst/winter van haar derde jaar. Tegen deze tijd bewees het sumi dat het van goede kwaliteit was, wat een toegevoegde waarde betekende bij de andere kleuren. Het sumi patroon of het hoofd ontwikkelde zeer sterk, alsook het sumi tussen het 2de en 3de hi patroon bij het staarteinde. Op dat ogenblik wisten we dat ze de potentie had voor de grote koishows.

Tijdens de lente en de zomer in 2011, werd ze indoor gehouden in een 70 kuubs vijver, in hun nieuw aangelegde koihouse. Tot hun vreugde en verbazing, groeide ze door tot 84 cm tegen november van dat jaar, en het sumi patroon kwam samen, precies zoals ze gehoopt hadden....

In november 2011 werd ze ingezet op de ZNA All Japan Koi Show, en deed ze het bijzonder goed. Ze won de eerste prijs in size en variety in haar reeks van 85 cm.

Deze koi heeft potentie om kampioen te worden op eender welke koishow in de toekomst. Vooral de ontwikkeling van het sumi patroon op het hoofd en rond de vinnen zijn bijzonder spannend om de komende jaren te blijven volgen.

Dit zijn de Showa die Momotaro probeert te kweken met de Mako bloedlijn...Showa met een geweldige body en contrasterende kleuren die de showa lang mag sieren in haar verdere levensloop.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137