Mijn creativiteit laat me in de steek

Mijn creativiteit laat me in de steek

Verder bordurende op het nieuwsitem over de oudste sanke bij Interkoi en de oudst rondzwemmende sanke bij Interkoi, ga ik proberen toch nog een goede plaats te vinden voor deze koi.

Eerst en vooral wil ik zeggen, en denk daar maar eens goed over na, dat beide koi meer dan goed zijn, en meer dan de gemiddelde kwaliteit die overal rondzwemt, maar eerst wil ik iets anders daaraan toevoegen.

Ik heb al enkele events van Narita meegemaakt, en deze keer ga ik naar zijn volgende event op 1 oktober. De koi die hier verkocht worden zijn eenvoudig gezegd het beste wat er op de markt te krijgen is.

Vermits het in zijn macht ligt om dit soort koi te verkopen, eventueel verder te begeleiden naar de Japanse shows met bijzonder veel succes, zal het in zijn macht liggen om op deze weg verder te gaan.

Het grote probleem is dat verdomde papier dat geld genoemd wordt. Langs de andere kant moet je de koihobby op het niveau proberen te houden waar het op behoord te staan, en niet vervallen in de grabbelpolitiek die hier en daar de kop opsteekt.

Koi houden is een kunst, een verheven kunst met veel traditie. Om tot de resultaten te komen die men wenst zijn er vele koi die moeten afvallen en waar ook een oplossing voor dient gezocht te worden, kijk maar naar de vele verkopen op de stands bij de shows of in de tuincentra. Maar laat ons het daar verder niet over hebben…

Ik probeer bij mijn volgende reis nieuwe plannen te ventileren, zonder te weten of het me zal lukken of niet. Aankopen is één ding, verkopen is een 2de ding en ik moet oppassen om geen flaters te doen. Ik voel echter in mijn botten dat er iets moet gebeuren.

Was ik tot dit jaar toe bijna de enige die de veilingen afschuimde van de meest notoire kwekers, de kwekers zelf proberen nu alles naar de veilingen te lokken omdat het zo renderend is. Ik ben echter niet meer alleen, en dan moet ik mijn overblijvende grijze hersenmassa de impuls geven om te reageren en te improviseren.

Daarom dat ik nu bewust een volgend event van Narita ga proberen op te volgen en daar proberen de brandstof te krijgen die nodig is om verder te gaan. Als je ziet wat er op mij af gaat komen, laat ik nog 2 filmpjes zien van de toekomst.

Zomaar een bowl met showa

Een kindai showa..…

Een bowl met Tancho Kujaku

Ik zal mijn voelhorens nogmaals uit moeten steken en proeven wat de mogelijkheden zijn, maar ik sta wat nieuw en onzeker op mijn benen. De lat wordt weer eens hoger gelegd en mijn instinct zegt me dat het spannend zal worden. We zullen zien, want vandaag ga ik proberen nog 3 koi te slijten. Lukt het me dan ben ik gelukkig, lukt het me niet, dan is er nog niets verloren.

Daarom dit aanbod

Ik presenteer vandaag 1 bijzonder hoogwaardige sanke, 1 hele goede sanke, en 1 koi waar ik vanaf wil. Kan ik het nog eerlijker zeggen ! Ik begin met een startbod en ieder volgend bod moet minimum 100 euro bedragen.

Ik hoop zo hoog mogelijk te komen, alhoewel ik weet dat veilingen hier te lande zo goed als brol zijn. Als de koi toch onder de prijs weggaan kan ik alleen maar hopen dat ze een goed tehuis vinden, dat is een magere troost, maar beter dan niets.

Men kan een bod blijven uitbrengen tot vrijdagavond 20.00 uur. De biedingen kunnen ENKEL PER MAIL doorgegeven worden en niet via andere kanalen want dan is het einde zoek. Ik hoop een verstandige koikeeper te kunnen overtuigen van de kwaliteit.

Sanke 1410002

Dit is de oudste sanke die bij mij rondzwemt en is op dit moment 84 maanden oftwel 7 jaar, en bijna 70 cm. Met andere woorden, deze koi kan nog 10 jaar plezier brengen in je vijver. Een kanjer van een koi...

Zal deze nog groeien ? Eerlijk gezegd ik weet het niet. Ze is gestaag gegroeid sinds ik ze 3 jaar geleden overkocht van Joachim van t’Viske, maar telkens met kleine scheutjes. Niets is echter onmogelijk en door ze een rustige plaats aan te bieden zou je wel eens kunnen verschieten.

Zijn kwaliteit is nog steeds steigende, en zal de eerste jaren ook niet verminderen. Het is een Sakai FF pur sang, nog van de oude garde uit Koume, één van mijn lievelings ouderdieren.

Joachim als je dit nieuwsitem leest, wat je vermoedelijk wel doet, reageer maar eens en zeg maar je gedacht. Je kennis en keuze wordt door Interkoi nog steeds op prijs gesteld, en jij hebt ze tenslotte aangekocht. Hou je niet in, en zeg het maar...

Wie deze sanke koopt heeft een waardig kampioen in huis. Ik ga niet uitleggen wat haar zo goed maakt, dat legt de koi zelf wel uit.

Startbod 3000 euro

Sannke SA-OS13-0242

Een oudgediende en tevens de sanke die al het langst rondzwemt bij Interkoi, en een koi die me echt na aan het hart ligt, is deze stoere krijger van 70 cm. Ik ga ze samoerai noemen, een mooie naam voor haar.

In koitermen een minder hoge kwaliteitssanke, maar nog altijd veel beter dan de gemiddelde koi. Ze doet al 4 jaar dienst bij Interkoi, maar helaas heb ik er nooit een goede koper voor gevonden. Met spijt in het hart moet ik ze nu aanbieden tegen een gereduceerde prijs, en dat doet ook pijn…

Startbod 2000 euro

Een mukashi ogon 1702005

Wat moet ik hiermee ? Ze past totaal niet in mijn programma, en ik zou hier bijzonder graag een koper voor vinden. Ik kocht ze uit Japan notabene laat daar geen discussie over bestaan, om iemand verder te helpen, maar nu zit ik ermee opgescheept.

Velen zien graag een grote koi, en deze zal groot worden. Ze zal blijven groeien en misschien wel tot boven de heilige meter wie weet. Ze is nu om en bij de 63 cm.

Zet ik ze binnen dan wordt ze licht gelig, Kijk maar naar dit filmpje. Zet ik ze buiten dan wordt ze gelig met zwarte omlijningen. Je houd ervan, je houd er niet van, maar naar wat ik begrijp zijn er veel mensen die graag grote betaalbare eenkleurige koi zien. Ik hoor er niet bij, uitzonderingen daar gelaten.

Om je een idee te geven wat betreft prijsstelling. Het transport van een koi zoals deze uit Japan moet je ongeveer rekenen op 175 euro. De BTW die ik in de prijs waarvoor ik ze aanbied moet verrekenen bedraagt iets over de 100 euro. Wat blijft er dan nog van over. Dus winst maken is zeker niet aan de orde…integendeel.

Dat is echter mijn pakje aan, want ik wil de koi kwijt en dat is niet de beste positie om deze koi te verkopen. Ik heb al enkele biedingen gehad, maar die raakten wal nog kant.

Startbod 500 euro. Deze mag met 50 euro verhoogd worden.

Wil je graag meer informatie over de koi , dan moet je gewoon de codenummer van de koi in de zoekfunctie onderaan in te tikken en je vind alles over de koi.

Gelieve eventuele biedingen te sturen naar arendonk@interkoi.eu. De koi verdienen het om een goed tehuis te krijgen.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137