Een kohaku van Taniguchi

Een kohaku van Taniguchi

Een kohaku van Taniguchi gaat na een groot aantal maanden toch eindelijk naar huis.

Ze behoort tot de reeks van de kleinere tosai die ik aankocht bij Taniguchi in november 2015. Ze is nu dus 25 maanden of jonge sansai. Ze behoort tot de 1511… reeks oftewel de koi van november 2015. Ik heb nog een filmpje gevonden van haar toen ze aangekocht werd.

Vermits ze vrouwelijk was werd besloten om ze een jaar in de mudpond te laten en ze tot nisai verder te laten ontwikkelen. Een filmpje na haar verblijf in de mudpond.

Terwijl ze de indruk gaf dat ze sandan was of zou worden toen ze klein was, zie je duidelijk dat het achterste patroon bij het 2de patroon is gekoppeld, zodat het nu een duidelijk een nidan is geworden.

Een tweestaps patroon geeft rust en is altijd een baken in de vijver. Veel mensen houden van dit soort koi met dit eenvoudig patroon dat uitnodigt tot ontspanning, een oase in het hectische bestaan.

Feit is dat Hans blijkbaar geen tijd had om de koi op te komen halen, tot op de dag van vandaag. Het werd wel tijd, want na een groot aantal maanden in de quarantaine of opvangvijvers is het hi enigszins vervaagd, het nadeel van binnen zitten.

Niet dat het zo erg is, maar ik weet uit ervaring dat hi niet snel terugkomt als het wat te erg is weggevallen. Nu is het hi sterk genoeg zoals je kan zien, maar naar mijn zin heeft ze iets teveel hi verloren wat niet nodig zou zijn geweest indien de koi sneller naar buiten was gegaan.

In juni had ik ze ook nog eens op film gezet en toen was het hi nog zo goed als dat ze uit Japan kwam….toch zonde.

Ik laat mijn koi niet graag binnenzitten, maar als ik ze opvang vanuit Japan dan moet het wel. Zo snel als mogelijk gaan ze echter naar buiten, zodat ze zo weinig mogelijk hun krachtig hi en glans verliezen.

Ondertussen ben ik volop alles aan het voorbereiden voor de tijd die komen gaat. Ik ben volop bezig nieuwe films te maken van de koi die nog overblijven, zodat alle informatie uptodate blijft.

Altijd goed voor de mensen die eventueel nog een koi wensen aan te kopen. Zo gauw ik tijd heb zet ik alles online en kan je volop de evolutie blijven volgen.

Voor een nieuwe klant in Italië moest ik dan weer een film maken van een kohaku die zijn interesse had gewekt. Ze is van de veiling van Momotaro, december 2015, en heeft vrij veel energie in haar eitjes gestopt.

Ondertussen dat ik dit nieuwsitem zit te schrijven hoor ik de regen neerkletteren. Dat is natuurlijk het nadeel van de vijvers buiten ! Nu ben ik verplicht mijn werk te onderbreken, en zal ik maar zoveel mogelijk info op de website aanpassen. Hopelijk deze namiddag beter…

Toch nog even belangrijk nieuws

Volgende week komen er verschillende handelaren uit het buitenland. B2B heeft een andere dimensie, maar het is zonde om de resterende koi op deze manier te verkopen, want er zitten nog bijzonder goede koi in Arendonk, die ik veel liever aan mijn klanten hier te lande of in Nederland verkoop.

Ik ben volop nieuwe films aan het maken van de koi zoals ze op dit ogenblik zijn, en zal deze morgen even online zetten zodat je deze nog kan bekijken. Ik ben nog 2 zaterdagen ter beschikking, want ik ben op vakantie met mijn kleinkinderen van 18 tot 27 september en op 29 september vertrek ik naar Japan, samen met Ben en Johan.

Het moet niet, maar als je nog een koi wil aankopen in het najaar dan zou ik toch voorstellen om dit in de loop van de 2 volgende zaterdagen of zondagen te doen. Nu zaterdag zou ideaal zijn.

Ik ga mijn koi niet weggeven, vergeet het maar, maar meedenken wil ik altijd....

Meer afbeeldingen

Een kohaku van Taniguchi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240