Een sanke van de bovenste plank

Een sanke van de bovenste plank

Ik zeg het eigenlijk verkeerd, het moet zijn 2 sanke van de bovenste plank die opgehaald werden, en allebei geweldig in hun soort.

De sanke SA-V15-12101 werd aangekocht op de veiling van december 2015 en verbleef nog een extra jaar in Japan. Ze is nu precies 3 jaar en werd gisteren 71 cm gemeten.

Het zijn koi die ik onmiddellijk inkoop als de prijs die mogelijkheid toelaat. Ze zwemt nu bijna een jaar rond bij Interkoi, maar dat heeft zijn reden.

De vijver waar ze naartoe gaat moest en zou verbouwd worden. Het was schijnbaar een hele ingreep en voor goede klanten moet je al eens iets over hebben.

Alles aan deze sanke wijst op body en groei, tel daarbij nog het bijzondere patroon en de totale uitstraling, dan mag je tevreden zijn.

Ik kreeg nadien nog een aardig filmpje toegestuurd waarbij Lieke centraal staat die de koi aan het voeren is. Kinderen en Interkoi zijn een goede combinatie want ik ben altijd gek geweest op kinderen.

Grote mensen hebben soms angst van mij, omdat ik schijnbaar altijd een lelijk gezicht opzet en niet kan lachen, maar kinderen komen gewoonlijk altijd onmiddellijk naar mij !

Henco laat ons ook een kijkje nemen in zijn filterkamer, dat zoals de meeste vijvers gedreven wordt door een trommelfilter. Gelukkig zie ik ook Japanse matten, en dat stelt me wat meer gerust.

De 2de sanke is een bijzondere lieveling van mij. Pas gekocht en slechts enkele dagen ervan kunnen genieten, en dan al naar haar definitieve thuis, het kan eigenlijk niet beter.

Bloed en bloedmooi is deze doitsu sanke. Je moet ze in het echt bewonderen want je kan geen woorden vinden voor de schoonheid die ze uitstraalt, en beide heren waren het met mij eens.

Zowel Henco en Nico konden genieten van de stralende huid buiten een hele, maar dan ook hele kleine opmerking, konden ze geen van beiden een negatief punt aanhalen van deze bijzondere doitsu sanke.

Bovendien werd ik verwend met een cadeau van Nico, namelijk een bak met mijn lievelingsplantjes om te verwerken in de tuin, Salina, een meesterlijke plant die als bodembedekker ideaal is. Dat hij hier nog aan gedacht heeft siert de mens....

Ik ga die wel bij mijn zoon gebruiken die een geschikte tuin hiervoor heeft, want bij Interkoi heeft het niet dadelijk een goede bestemming…zonde, ik zou toch eens een verfraaiing van de tuin in gedachten moeten houden….

Van Henco echter kreeg ik als toemaatje, en ook omdat ik de sanke zo lang had bijgehouden een dinercadeau. Hier ben ik bijzonder blij mee en die zal ik zeker ten dienste stellen van mij en mijn vrouw om ergens in Nederland een fijne avond door te brengen.

Ik mag mij een gelukkig man prijzen met klanten zoals Interkoi die heeft. En ik ben hier ook heel dankbaar voor, geloof me. Ik zal zeker nog iets extra uit de kast toveren als het nodig is !

Meer afbeeldingen

Een sanke van de bovenste plank: afbeelding 1
Een sanke van de bovenste plank: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240