Het is me gelukt

Het is me gelukt

Jaren achtereen plaats ik nieuwsitems die ik iedere dag plaats, waarvan ik hoop en denk dat ze toch gelezen worden door mensen.

Ik weet dat ze veel gelezen worden, dat kan ik zien door het analyctics systeem van google. Het is nu wat rustiger, maar gisteren had ik nog steeds 662 unieke bezoekers, wat toch een behoorlijk aantal is.

Door een weggevertje te promoten heb ik toch een groot aantal onbekenden kunnen verleiden om eindelijk eens een reactie te geven. Niet minder dan 20 opmerkingen met de bijhorende commentaren heb ik opgetekend, een succes.

Zelfs Martin is nog eens uit de bol gegaan met zijn onberispelijke commentaren die men verschillende malen moet lezen om ze alsnog te begrijpen.

Blijkbaar heb ik de nodige trigger gevonden om reacties los te weken. En nu moet ik een antwoord geven op de vraag die ik gesteld heb en die zoveel controverse heeft losgemaakt.

In principe zijn 2 antwoorden geldig, terwijl in mijn gedachtegang slechts één antwoord het juiste was. Wat is nu wijsheid.

In principe was de titel van het verhaal: “Welke koi is mijn oudste koi”. Dan komt er de tekst Daarmee bedoel ik welke koi het langst in Arendonk rondzwemt.

Hier sla ik de bal eigenlijk mis, en je kan veronderstellen dat dit de strikvraag was, maar dat is eigenlijk niet zo.

Het antwoord is vrij simpel. Welk is mijn oudste koi, dan kom ik heel eenvoudig tot de slotsom dat de sanke 1410002 mijn oudst zwemmende koi is. Dat kon iedereen eenvoudig zien door de maanden te bekijken die aangeduid staat op het detail van de koi, dat automatisch iedere maand geupdate wordt.

Daarna maak ik echter de opmerking van welke koi er het langst in Arendonk rondzwemt, en dat is de controverse. De langst rondzwemmende koi is inderdaad de sanke SA-OS13-0242.

Nu zit ik met een dilemna, want zo intens had ik er niet over nagedacht, en zijn beide antwoorden in principe juist. Er is maar één oplossing: Ik moet beide mensen die als eerste het antwoord gegeven hebben een ginrin benigoi cadeau geven.

De koi die ik in gedachten had, heb ik ook in de foto verwerkt. Als je goed kijkt zul je zien dat dit de foto is van de SA-OS13-0242. Deze had ik dus in gedachten bij mijn vraagstelling. Pas toen werd de onduidelijkheid mij duidelijk. Ik zal de gebruikte foto gewoon laten zien.

Ik maak dus eigenlijk een fout en geen strikvraag, want die opmerking heb ik alleen maar geopperd om de tekst te spijzen.

Rob was de eerste die het juiste antwoord gaf (SA-OS13-0242) en mag dus een ginrin benigoi komen uitkiezen. Het 2de goede antwoord was van Ronny (1410002) en heeft dus ook recht op een ginrin benigoi. Ik zou wel willen voorstellen om deze zo snel mogelijk op te halen.

Ik hoop dat mijn oordeel vakkundig genoeg is om alle partijen tevreden te stellen, en daarmee is de diepgaande discussie geëindigd. Ik heb gisteren alles tussendoor kunnen opvolgen, en iedereen aanwezig bij interkoi hebben goed genoten van de verhelderende discussies.

Toch bedankt voor de vele reacties…het heeft me echt deugd gedaan, want ik heb af en toe benzine nodig om verder te kunnen gaan !

Maar laat ons ook de orde van de dag bespreken, want die was rijk gevuld. Als eerste kwamen Ans en Frans even een babbeltje slaan. De GC winnaars van verleden jaar in Arcen worden altijd met plezier ontvangen.

Toen Niels ook aan kwam zetten na een lange rit vanuit Giethoorn, heb ik dan even de snackbar opengedaan en een aantal mexicano en vleeskroketten klaargemaakt, die blijkbaar goed gesmaakt werden.

Niels kwam om een kohaku te kiezen. De beste 3 kohaku die in aanmerking kwamen werden in een bowl geplaatst en Johan was de keurder van dienst. Op deze manier kon Niels zijn eigen idee toetsen met een andere koikichi en is het kiezen veel eenvoudiger.

Wat ik te zeggen heb wordt gewoonlijk toch niet aanvaard, want wat ken ik nu van koi ? En de meeste mensen gaan er toch van uit dat ik het slechtste wil verkopen veronderstel ik…”whatever” zeggen ze dan in Amerika…

Het werd trouwens deze bloedmooie kohaku van Taniguchi die het haalde tegen de 2 Ogata koi uit Sakai bloedlijnen.

Alle 3 waren ze 50 cm, maar bekijk dat hi man. Wat een kwaliteit spat eraf, en geloof me op het filmpje wordt het hi niet aangedikt, het is werkelijk zo dik ! Niels, ook bedankt voor het toesturen van het filmpje na aankomst in je vijver. Ik ben altijd dankbaar om te zien waar de koi terechtkomen en dat ze de reis goed doorstaan hebben.

Deze machtige kohaku is terug van weggeweest. Deze had vakantie genomen om aan te sterken en om zijn groei te bevorderen en dat heeft hij gedaan. Hij heeft vakantie genomen in een flinke vijver en werd gisteren 67 cm gemeten. Niet slecht voor een koi van precies 3 jaar.

Binnenkort gaat hij naar zijn definitieve vijver, die bovendien binnenkort vernieuwd wordt, en hij gaat een gouden toekomst tegemoet.

Tussendoor werden er ook nog wat andere koi gebowld en besproken. En deze zet ik even op een rijtje, het is altijd interessant om te filmen als er gebowld wordt, zodat ik ook een correcte update kan geven.

Een koi waar ik vanaf wil en die ik in de loop van de week ga aanbieden is deze mukashi ogon. Het is mijn ding niet, en ik heb deze in mijn bestand opgenomen omdat het mij expliciet werd gevraagd. Het is wel een groeier eerste klas, maar daar heb ik niets aan. Wie hierin interesse heeft, mag me altijd contacteren anders ga ik er van de week een wedstrijd van maken.

Een showa die me blijft charmeren, en die zienderogen verbeterd is deze showa van Dainichi. Het patroon is bijzonder speciaal te noemen, maar de huidkwaliteit en de ontwikkeling zijn top. Ik heb deze gekocht op de veiling van Dainichi, en dit is een showa die me positief bevredigd.

De kohaku van Taniguchi heeft eindelijk een bestemming gevonden en werd gisteren ook opgehaald. Taniguchi eigen kan je hier ook weer het bijzonder sterke hi bewonderen. Er zijn niet zoveel koi die het hi op deze manier ventileren, geloof me maar !

Tenslotte nog een filmpje van de in wezen oudste koi die hier rondzwemt. Ze is nu 84 maanden oftewel 7 jaar, is zeker nog niet aan het einde van zijn latijn, want die kan nog 10 jaar plezier geven. Een beauty van kwaliteit…maar verder ga ik er niets over zeggen…

Nu kan ik niet anders dan de langst rondzwemmende koi te tonen. Dat is de sanke SA-OS-0242 en dit is het eerste filmpje dat er van gemaakt werd. Het is februari 2013, ze zwemt dus al 4 jaar rond bij mij, is continue verbeterd en is nog altijd niet aan het einde van haar ontwikkeling. Ik heb er altijd plezier aan beleefd, dat staat als een paal boven water.

Vermits beide koi hier eigenlijk niet meer op hun plaats zitten, en ik vind persoonlijk dat ze beter verdienen, zal ik proberen een passende verkoop te promoten, maar ik heb de juiste formule nog niet gevonden.

En vergeet nu ook weer niet te reageren, dat maakt alles veel aangenamer en spannender en geeft een boost van energie om te schrijven !

Rob en Ronny, ik verwacht jullie zo snel mogelijk om je ginrin benigoi uit te komen kiezen...

Meer afbeeldingen

Het is me gelukt: afbeelding 1
Het is me gelukt: afbeelding 2
Het is me gelukt: afbeelding 3
Het is me gelukt: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137