Mijn deelnemers aan het watergala

Mijn deelnemers aan het watergala

Het wordt een zware dag. Alle voorbereidingen zijn getroffen om te vertrekken naar het eerste watergala in Nieuwegein, de show die verplaatst is naar september.

Of het een goed idee is zal moeten blijken, maar het gevoel zegt me dat de show succesvol zal zijn. Ik hoop het voor de organisatie, ondanks het feit dat ik nog altijd voorstander ben van de shows die door Henny georganiseerd werden in Hilvarenbeek en Appeltern.

Ik neem vandaag 9 koi mee, waarvan 4 koi van een klant die zijn koi wil inzetten op de show. Misschien vind je het wel leuk om even te bekijken welke koi het zijn !

Ik heb wel geen Grand Champion bij deze keer, alhoewel….

In mijn ogen een kanshebber van formaat voor de prijs van de Male Grand Champion is deze onvergetelijke sanke van Momotaro die ondertussen de gezegende lengte van 76 cm heeft bereikt. (hij is nu 5,5 jaar). Ik dicht deze een grote kans toe voor de hoogste titel, en ik hoop dat ie het niet moet afgeven tegen een eenkleurig mannelijke opponent…

Meer informatie van deze sanke vind je hier.

Mijn absolute favoriet, en verschiet niet…het is een éénkleurige koi…is deze bijzonder hoogwaardige olijfkleurige chagoi van Takigawa.

Ondertussen 90 cm, bloedmooi, glimmen als een spiegel zonder ook maar één enkel shimi spotje... als dat geen kanshebber is. De grootste zal het niet worden, maar de mooiste is het in mijn ogen sowieso.

Het gebeurt zelden dat ik zo lyrisch ben over een éénkleurige koi, maar dit vind ik werkelijk een schoonheid om naar te kijken. Overtuig jezelf en bekijk haar in Nieuwegein.

Volledige informatie van deze chagoi vind je hier. (ze is nu 6,5 jaar)

Kwalitatief zeer hoogstaand, is deze sanke van Sakai FF. De yondan met het sumi op de juiste plaatsen verovert gegarandeert menig hart, maar ze komt met haar 75 cm net iets te kort om hoge toppen te scheren.

Ze wil maar niet doorgroeien, en dat was niet de bedoeling. Ze is nog vrij jong, maar toch, of ze een inhaalreeks zal maken met behoud van kwaliteit is een vraagteken. Desalniettemin is het een schoonheid van grote klasse.

Volledige informatie van deze sanke vind je hier. (ze is nu 6,5 jaar)

Misschien niet de afgelijnde shiro utsuri die je zou verwachten, maar met haar 80 cm een niet te onderschatten shiro. Haar dominante fukurin momenteel is ongezien voor dit soort koi, en tevens haar sterkste wapen.

Op enkele mindere puntjes kan ze misschien afgestraft worden, maar wat zeggen enkele mindere puntjes tegenover de algemene uitstraling van deze 10 jaar oude shiro van Tamaura.

Volledige informatie van deze shiro utsuri vind je hier. En zeg nu zelf, is het niet mooi dat je de volledige levensgeschiedenis van de koi kan blijven opvolgen, zelfs als ze al jarenlang van huis zijn ?

Daarnaast neem ikzelf nog 5 koi mee, maar allemaal jonge koi die ik minder geschikt acht om een prijs in de wacht te slepen.

Ik begin met de kleinste van mijn reeks, de onweerstaanbare zestaps kohaku van Momotaro. Kan je nog een mooier schilderij maken op de rug van een koi ?

Hij, ja hoor, het is een man…maar wel een man met ballen… is nu 48 cm en hij is ocharme 14 maanden oud. Deze werd aangekocht op de veiling van Momotaro in april van dit jaar.

Wie deze graag wil aanschaffen kan hem kopen tijdens de veiling. Prijs 1750 euro. Alle informatie kan je vinden op deze link.

Mijn tweede kohaku is 60 cm en van wie anders dan Momotaro. Ook een mannelijke koi maar met de body en huidkwaliteit van een vrouw.

Ik dicht deze geen winstkansen toe, maar toch is het plezierig om een 2-jarige koi te laten zien, man en dan met deze bouw. Mits een goede vijver en wat kennis van zaken zou dit in mijn ogen een topper van formaat kunnen worden.

Wie deze graag wil aanschaffen kan hem kopen tijdens de veiling, dan moet je contact met mij opnemen, want deze is helaas vrij duur. Alle informatie kan je vinden op deze link

Een machtig beest en mijn absolute favoriet is deze mannelijke sanke van Momotaro, nu 67 cm en 2 jaar jong.

Moet ik daar nog een tekening bij maken ? Velen zullen het misschien niet met mij eens zijn, en ik begrijp het volledig dat deze niet geschikt is om een prijs te pakken, maar projecteer dit monster eens als hij 4 jaar ouder is, en een goede vijver gevonden heeft !

Mijn nostalgische verlangens naar Domino komen weer naar boven, en doen mijn bloed sneller stromen. Dit zijn geen mannen, dit zijn bodybuilders die enkel Momotaro kan tevoorschijn toveren !

Wie deze graag wil aanschaffen kan hem kopen tijdens de veiling, dan moet je contact met mij opnemen, want deze is helaas vrij duur. Alle informatie kan je vinden op deze link.

Een showa moet er ook bij natuurlijk. Dit is de broer (verdomme, alweer een man !) van de winnaar in Arcen die je nu in dezelfde bowl ziet.

Deze geef ik een lichte kans om te winnen, ondanks zijn jeugdig karakter. Hij is al redelijk afgewerkt en het sumi zit er op geschilderd.

Wie deze graag wil aanschaffen kan hem kopen tijdens de veiling. Prijs 1999.99 euro. (hahaha) Alle informatie kan je vinden op deze link

Mijn dikzakje heb ik gehouden als laatste. “Led Zeppelin” heb ik haar genoemd, want haar eerste benaming het “ballonneke” was een ietsjepietje oneerbiedig.

Verguisd en vereerd, maar in ieder geval een koi waar over gesproken wordt. Heeft deze spraakmakende koi kans op een prijs ?

Iedereen van de jury zal zien dat het een Dainichi koi is. Misschien krijg ik een vriendschapsprijs, en stilletjes hoop ik op een andere prijs, maar kans om te winnen heeft deze absoluut niet.

Hier is nog een bal werk aan, en ik kan echt niet garanderen wat eruit komt. Wat ik wel beweer, en dat is niet uit de lucht gegrepen, dat ik nooit een meer interessante koi in mijn vijvers heb rond zien zwemmen.

Kopen wil je haar toch niet, maar alle informatie kan je vinden op deze link.

Ik zal enkel zondag aanwezig zijn op de show, maar wens iedereen veel succes toe.

Denk eraan

Ik ben nu zaterdag voor de laatste dag open. Op 15 oktober ben ik weer paraat....

Dringend Verzoek

Is er iemand die dit leest die in de loop van de volgende weken een zakenreis of andere reis maakt richting 35418 Busec. Dit is in de regio Frankfurt am Main. Ik zou daar eventueel een koi moeten naartoe brengen, en kan geen interessant transport vinden. Ik wil uiteraard ook een vergoeding hiervoor geven.

Heb je interesse of ga je toevallig die kant op, gelieve me te contacteren aub.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240