Watergala 2016, deel 1

Watergala 2016, deel 1

De voorbereidingen waren volop aan de gang in de beursfabriek in Nieuwegein, de nieuwe locatie van de Shinkokai show dat onder de naam Watergala 2016 zal plaatsvinden.

Het was een drukte van jewelste, en toen ik er rond 14.30 uur aankwam waren er al verschillende showfanaten aanwezig.

Het was een hele reis geweest, want eerst moest ik naar Bekkevoort om de vissen van Martin op te halen, en dat is toch 75-tal minuten uit de richting, de verkeerde richting wel te verstaan...

Gelukkig was Leo, de persoonlijke vriend van Martin,aanwezig om mij te helpen de koi in te pakken, want alleen zou het een heel gedoe geweest zijn, de stresskip erbij dan nog even terzijde gelaten !

Van daaruit was het een 2 uur en 15 minuten rijden naar Nieuwegein met een tussenstop van 20 minuten in Arendonk om mijn eigen vissen in te laden.

Daar aangekomen waren de koi echter vrij rustig, zelfs de kabaalmakers, met name de chagoi en de utsuri hadden geen grote mond meer, ze bleven rustig op het water drijven totdat ik ze vrij liet.

Mij werden vat 13 en 14 toegewezen, de opvolgers van de vaten in Arcen waar ik vaten 11 en 12 had…zou dit toeval zijn ?

Het was een verdomd zware karwei, vraag het maar aan Barry, die me even moest helpen met het uitladen van de zware dozen.

Mijn karretjes stond al klaar. Johnny had ervoor gezorgd dat ik een persoonlijk karretje ter beschikking kreeg dat hij van zijn werk speciaal voor mij had meegebracht…wat een luxe….

Veel valt er over de show nog niet te zeggen, want ze waren nog volop bezig met de opbouw van de ruimte, maar het ziet er goed uit.

Na het uitpakken van de vissen, kon ik weer wat tot rust komen, en ik zag dat het goed was. De vaten zijn natuurlijk van buitengewone klasse. Geen enkel andere show kan zich verheugen op de waarde van deze showvaten.

Natuurlijk heb ik wat filmpjes gemaakt van de koi, maar eerst wil ik nog een filmpje laten zien van 2 koi die ik moest filmen voor een kandidaat koper in Duitsland.

Je kan zeggen wat je wil maar de showa van Ueno 1603031 bekoort me nog steeds. Van 32 naar 44, het lijkt niet veel maar het is toch 12 cm en je ziet duidelijk de overgang van baby naar tiener….

Maar terug naar het watergala. De koi zwommen al dadelijk rustig rond. Ik moet toch even mijn complimenten geven aan de firma die de verlichting heeft aangebracht.

Ik heb hem nog even gesproken omdat het effect op de vissen echt positief overkwam. Hij vertelde me dat er speciale kleurenfilters werden gebruikt om de koi zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Complimenten hoor !

In de grote vaten werden ondertussen de grote kanonnen al uitgeladen. Filip Poppe was er natuurlijk al bij met zijn kandidaat GC en een aantal andere grote kleppers die zeker hun deel van de buit zullen binnenhalen.

Tjaart wuifde nog even om zich daarna te concentreren op het uitladen van zijn koi. Hij is zeker van plan om enkele grote prijzen binnen te halen, en ik moet zeggen dat enkele koi me zeker en vast charmeerden.

De lengte speelde hier duidelijk in het voordeel van Tjaart, want niemand kan zo diep over de bakken hangen als hij…Ik met mijn one pack heb hier duidelijk meer last bij…

Er moesten nog veel koi uitgeladen worden. Er zullen een 5-600 koi te bezichtigen zijn van groot tot klein. Er was echter 1 koi die mijn aandacht trok, maar die blijkbaar niet meer te koop was.

Ik ben benieuwd wat dit kereltje gaat doen, want groot was hij niet. Toeval of niet, maar het was een showa van Momotaro die mijn aandacht trok. De showa zat in het kleinere vat van Tjaart en ik ging meteen tevergeefs op het doel af om hem aan te kopen !

Deze moet sowieso een dankbare prijs krijgen, anders weet ik het ook niet meer !

Complimenten toch aan Henny die verantwoordelijk is voor de hele organisatie…Ze heeft me wel enkele malen de huid vol gescholden met de woorden dat ze me “een shot onder de kont zou moeten geven”, maar dat vergeef ik ze.

Iedereen stond onmiddellijk klaar om te helpen en ik wens ze veel succes tijdens hun 2-daagse. Ik zou zeggen, ondersteun de show en allen er naartoe. Het is niet zover en ik denk dat het er gelikt uit ziet als alles in orde zal zijn !

Bijkomende Informatie

Ik ben zaterdag open van 11.00 tot 16.00 uur. Denk eraan dat ik zondag NIET open zal zijn en de volgende 2 weken daarop ook niet. Ik ben terug aanwezig op zaterdag 15 oktober !

Meer afbeeldingen

Watergala 2016, deel 1: afbeelding 1
Watergala 2016, deel 1: afbeelding 2
Watergala 2016, deel 1: afbeelding 3
Watergala 2016, deel 1: afbeelding 4
Watergala 2016, deel 1: afbeelding 5
Watergala 2016, deel 1: afbeelding 6
Watergala 2016, deel 1: afbeelding 7
Watergala 2016, deel 1: afbeelding 8
Watergala 2016, deel 1: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240