Dagvoorstelling van bepaalde koi

Dagvoorstelling van bepaalde koi

Een showa die weinig aandacht kreeg, wat ikzelf toch verwonderlijk vond is deze yonsai showa van Momotaro.

Daarom dat ik haar even in de aandacht breng door een nieuw filmpje dat ik gisteren gemaakt heb.

Eigenlijk is ze niet echt onopvallend, want met het goed gevormde sandan patroon is het toch een showa die zonder het sumi een betrekkelijk mooie kohaku zou zijn geweest.

Het sumi echter moet deze koi maken om er een echte showa van te maken, en het sumi is komende. Of het ooit sterk aanwezig zal zijn is echter een open vraag dat enkele de toekomst kan uitwijzen.

Bekijk toch even het filmpje dat ik gisteren gemaakt heb, en bekijk alle filmpjes die ik gemaakt heb sinds haar aankomst in Arendonk.

1603106 bij aankoop maart 2016

1603106 bij aankomst april 2016

1603106 verblijf binnen 5 mei 2016

1603106 verblijf binnen 23 mei 2016

1603106 naar buiten 25 mei 2016

1603106 buiten 15 juli 2016

1603106 buiten 26 juli 2016

Veel verschillen zal je niet ontdekken. Misschien is het sumi vlekje op de neus iets geprononceerder geworden, en heeft er zich een klein rood puntje genesteld naast het sumi vlekje, bijna niet te zien maar wel aanwezig, en vermoedelijk wordt dit wat groter.

Ze is iets breder geworden bij de schouders en is een ietsjepietsje gegroeid naar 61 cm. Nog steeds te klein voor een moderne yonsai…Is dit echter belangrijk ? Persoonlijk vind ik van niet, want ze is best indrukwekkend hoor !

Qua karakter is het een rustgevende koi, niet opdringerig, maar een showa die langzaam meedrijft met de stroom zonder haantje de voorste te zijn.

Karakter vind ik ook belangrijk in een koi, maar karakter kan je niet kopen, dat moet je afwachten en kan je alleen maar omschrijven als je ze een tijdje in je bezit hebt.

Daarna bestaat er natuurlijk nog de mogelijkheid dat deze verandert, éénmaal dat ze in een andere vijver komt. Deze showa kan ik echter klasseren onder de rustige vijverbewoners, met een onopvallende opvallendheid.

Ik ga proberen iedere dag een nieuwe kennismaking te laten doen met een koi die ondanks een uitgesproken kwaliteit toch niet de aandacht verdient die het zou moeten krijgen.

De bedoeling is om deze nog proberen te verkopen vooraleer de Japanreizen weer beginnen. Het ene hangt ontegenzeglijk verbonden met het andere, want hoe meer je nu nog kan verkopen, hoe meer nieuwe ik kan aankopen.

Als je het detail bekijkt van deze showa, vind je alle nodige informatie die tevens een nieuwe prijs aangeeft.

Nog één goede raad: koop nu de koi die nog aanwezig zijn, altijd beter, altijd gezonder, altijd minder risico...Als er trouwens een koi is waarvan je zelf eens graag een upgrade wil zien, dan kan je me altijd even informeren....

Ter informatie

De koi van de veiling van Momotaro op woensdag en donderdag 5 en 6 oktober staan online. Indien er mensen zijn die een bod willen uitbrengen, kunnen mij altijd contacteren, maar vraag me niet hoeveel een koi kan kosten, want dat is onmogelijk te bepalen !

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml