Mijn eerste aankopen zijn een feit

Mijn eerste aankopen zijn een feit

Ik zei s'morgens tegen Ben dat ik dacht dat er niemand zou komen buiten Martin en Rudy die beloofd hadden hun koi te komen ophalen. Ik had het mis, het werd een volwaardige dag.

Daarom besloot ik setjes van 3 te maken van de koi die samen moesten gezet worden om de winter in te gaan. We waren echter nog maar juist bezig of de eerste klant kwam al aangereden. Hij kwam nog 2 van de Momotaro mannen ophalen, en dat waren niet van de minste.

Wat betreft de setjes van 3. Die zal ik in de loop van de komende dagen gaan aanbieden, misschien valt er nog iets uit de bus qua verkoop. Ik ga er in ieder geval de grootste moeite voor doen om toch nog koi in de maand oktober aan de man te brengen. Het is op dit moment zowat het beste ogenblik om koi over te zetten, maar de mensen zullen me toch niet geloven. 

Zowel de klant, maar vooral ikzelf waren onder de indruk van de 2 mannelijke Momotaro kohaku. Een koppel blikvangers van jewelste als je het mij vraagt. Respectievelijk 53 en 51 cm en ze moeten niet onderdoen voor de machtige koi die op dit moment aangeboden worden op de veilingen in Japan. Zo denken wij er tenminste over.

De koper wenst liever onbekend te blijven, en dat moeten we respecteren. Ik had wel stiekem een foto van hem gemaakt, maar die mag niet gepubliceerd worden. Ja, ook dat moeten we respecteren. Eénmaal ingepakt en in de meetbak gelegd waardoor het inpakken in een doos vermeden werd, kon ik het niet nalaten om een kort filmpje te maken van de koi in hun overdekte zwembad. Bij hun nieuwe verblijfplaats aangekomen, ontving ik ook nog een filmpje van hun thuiskomst en hun nieuwe verblijfplaats.

Terwijl de klant genoot van een blikje cola en een goed gesprek zoals altijd, heb ik bovendien mijn eerste aankopen gedaan in Japan. En ook niet van de minste. Als er een koi is die niet tot de gosanke behoort en waar ik een zwak voor heb dan is het de aartsmoeilijke Kumonryu of ook wel vliegende draak in de wolken vertaald.

Een orka die bovendien veranderlijk is aan seizoenen. Moeilijke koi, maar die een enorm plezier kunnen verschaffen. Omschreven door Narita San als volgt: Kumonryu xxxxxx yen Include Azukari for 1 year and Guarantee on death for 1y too She is really strong for Koi Show. Met andere woorden is het een koi die je nog meer zult tegenkomen in de toekomst, want die zal de AJKS mee gaan doen, en mijn ervaring is dat als Narita dit zegt, hij waarmaakt wat wat hij zegt. Denk maar aan mij Kokugyu prijs enkele jaren geleden met de prachtige doitsu sanke. 

We hebben wel een bijzonder originele en mooie naam gevonden voor deze nieuwe aanwinst Kumon Rio, naar mijn kleinzoon Rio.Rio Borgmans

Bovendien heb ik beslag gelegd op 30 mango van een 20-tal cm. Deze waren bijzonder gewild en succesvol de laatste keer dat ik ze aangekocht had, en hun evolutie was bewonderenswaardig. Ik heb deze eigenlijk gekocht om mensen een plezier te doen voor diegenen die ze eventueel als quarantaine willen gebruiken tijdens de winter.

Ik heb het nog niet 100% in mijn gedachten geformuleerd, en ik kom er later op terug, maar het is mijn bedoeling om ze te verkopen als ze aankomen van hun transport ergens in november. Je zult dan uitgenodigd worden om een keuze te maken en deze onmiddellijk mee te nemen naar je opgroei.

Indien er kandidaat kopers moesten zijn, mogen ze zich al aanmelden. Qua prijs zullen ze best meevallen, dat moet ik nog even bekijken en afspreken. Het zijn er in ieder geval 30, en ze worden speciaal door Narita voor mij geselecteerd en gecontroleerd door mijn vertegenwoordiger. Het hoe en wat komt later.

Ik zal je een voorbeeld tonen van één van de mango die ik begin dit jaar aangekocht heb en die per toeval gisteren is opgehaald. Het was wel de witte versi van deze mango serie. Rudy kocht dit exemplaar onmiddellijk en heeft er volgens mij zeker geen spijt van gehad. Het ding was amper 16-18 cm toen  het aankwam en gisteren werd ze 39 cm gemeten...idd een female...

Tegelijkertijd werd de kohaku van Matsue meegenomen naar zijn nieuwe verbijfplaats. Het is de laatste uit deze serie die ik verleden jaar ook aankocht bij Narita. Het was een waardevolle collectie, en ik ben blij dat ik voor iedere koi een plaats heb gevonden.

Tussendoor kwam Robert op de proppen. Robert had een jaar of zowat geleden een yamabuki van Momotaro aangekocht, en kwam nu zijn bestelling met voer en andere producten ophalen. Tegelijkertijd was het een uitstekende gelegenheid om een showa van Izumiya te bekijken en aan te kopen. Het werd showa 2003052, een speciaal beestje als je het mij vraagt. Nog een 30-tal showa zijn er nog over van deze serie. Het zijn dankbare showa, meer kan ik er niet over zeggen.

Als afsluiter kwam Martin aan de beurt die met zijn vrouwtje de uiterst succesvolle showa van Momotaro kwam ophalen. Een machtige showa die bijzonder veel succes had tijdens zijn verblijf in Arendonk. In mijn ogen een plaatje van een showa, en ondanks het feit dat deze showa als mannelijk werd aangekocht, zijn wij zeker dat dit een vrouwelijke showa is. Bij de overige die nog niet verkocht zijn, maar die ik later zal laten zien, hebben we ook nog 2 vrouwelijke koi ontdekt.

We hebben hem/Haar verschillende maken omgedraaid en bekeken, en zijn bijna zeker dat het een vrouwelijke koi is. Je moet dus niet mooi zijn om altijd geluk te hebben dat zie je wel ! En niet te versmaden, de showa tikte 55 cm aan. 

Rest mij nog de taak om de setjes of de trio's te laten zien. Ik ga ze niet allemaal tonen, maar iedere dag een setje. Ik begrijp dat het moeilijk zal zijn om ze als trio te verkopen, maar je weet nooit. Het eerste setje is bewonderenswaardig en als je een opstartende vijver hebt, van kohaku houdt, hou je dan niet in, want zo vind je ze niet makkelijk;

AANBOD VAN HET EERSTE TRIO

Een prachtig 3-tal dat niet voor elkaar onder moet doen. Ik heb ze samen met Ben gemeten, bekeken en besproken. De verkoopprijzen zijn per stuk 2250 + 2750 + 2500 euro = samen 7500 euro,en dat zijn al bijzonder sterke prijzen. Indien je het trio samen aankoopt bied ik deze aan voor 6500 euro. 

Het aanbod is beperkt geldig, want het zijn allen koi die zonder problemen door mogen groeien, maar ik kan niet alles houden. 

 

Meer afbeeldingen

Mijn eerste aankopen zijn een feit: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Jack

Weer 30 Mango\'s , goed bezig Luc !


Frank

Erg mooie showa Martin, fantastische body en huid! Laat deze ons over 2 jaar nog maar eens zien. 😍👌

The Untouchable

Bedankt voor het compliment Frank, en als toetje op de zalm, wat niemand verwacht had, het is nog een female ook. Toen dat bleek uit de manipulaties van de vis door Ben, was de reactie van Luc dat ik moreel verplicht was om 100% van de prijs te moeten opleggen, waar ik natuurlijk feestelijk voor bedankt heb. Een mens mag ook eens geluk hebben in z\'n koi aankopen. En dit was er zo eentje!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74