Ze waren er al vroeg bij

Ze waren er al vroeg bij

Men vermijd drukke momenten. Daarom komen de klanten hun koi al ophalen om 9 uur. Ik vind het niet zo erg, want ik ben een vroege vogel en sta zelf altijd op om 5.30 uur. Mijn heilige plicht is om nieuwsitems te schrijven, alhoewel ik mij de vraag begin te stellen of dit nog wenselijk is.

Ik heb het gevoel dat de mensen mijn gezever iedere dag moe worden, en de vraag is of ik wel de opoffering moet blijven maken om iedere dag toch een nieuwsitem te plaatsen. Misschien is mijn tijd van gaan gekomen. Het weinige animo dat ik voel doet me geen goed, en de creativiteit bereikt dan een laag pitje.

Maar laten we daar niet verder over debateren, laten we naar de belangrijke dingen overgaan. Johan is al een trouwe klant vanaf het begin van Interkoi. Op regelmatige tijdstippen koopt Johan zijn koi, en dit jaar zette hij zijn tanden in 2 heerlijke mannelijke koi van Momotaro.

Een kohaku van 49 cm met een prachtig patroon, een scherpe aflijning met een beni om van te dromen, een juweeltje om naar te kijken. Qua body goed, zeer goed zelfs, want het ding is nog maar 15 maanden, maar de sanke is een trapje hoger wat betreft de body. Dit wordt een kanjer van een sanke die duidelijk gewicht in de schaal legt en niet onder moet doen voor de koi die nu aangeboden worden op de veilingen. 

Het sumi zit omgerand bij het beni, wat de koi een speciale atractieve uitstraling geeft, waar je gewoon lyrisch van wordt. Beiden hebben hun schoonheid niet onder stoelen of banken gestoken, en ik ben trots om dit soort koi te kunnen verkopen. Maar laten we eerst naar het filmpje kijken, en oordeel zelf maar.

Er zijn nog enkele hele goede sanke die nog niet verkocht zijn en rondzwemmen in mijn vijvers uit deze serie. Kijk maar naar de codenummers die beginnen met 20060..en nog een kwatske. Heerlijke sanke die zelfs menselijk geprijsd zijn buiten eentje. Ik noem het prijsbeesten. 

Ruud en Anne waren voor de eerste keer volgens mij op bezoek om enkele koi te bekijken. Het beste wat je kan doen is dan de koi in een bowl te zetten en ze hun keuze te laten bepalen. De beslissing was snel genomen, maar Anne had al gauw een ander prijsbeestje gezien. Ik heb hem niet gefilmd, enkel in het net laten zien, want hier moest nog even over nagedacht worden. Ze had wel een goede neus om er een hele degelijke sanke uit te halen. Die mag zeker gezien worden hoor !

Als laatste van de kostgangers was sanke 2006029 aan de beurt. Met zijn 52 cm een oerdegelijke maruten sanke, redelijk klassiek, maar zijn bolletje staat er verschrikkelijk goed bij. Ga ze maar zoeken. Pascal was er mee in zijn nopjes, en het is bijzonder aangenaam als mensen tevreden zijn. Het was dan ook een heerlijke afsluiter van een aangename zondag voormiddag. 

DE MANGO VAN SAKAI FF VIA NARITA

De overweldigende en overstelpende reacties op de aankoop van de mango is bijna niet te stoppen. Blijikbaar heb ik een gevoelige snaar geraakt en dat zal vermoedelijk te maken hebben met het succes en de evolutie van de vorige selectie mango die schijnbaar zeer succesvol waren.

Ik vraag echter aan de klanten om wat geduld te hebben aub. Ik heb het tussen de soep en de patatten afgesproken, het is bevestigd, maar ik heb nog niet voldoende informatie om ze te presenteren. Ze zullen tussen de 18 en 20 cm zijn, en vermoedelijk in de loop van november binnenkomen. Het zijn volop veilingen die nu bezig zijn die ik op moet volgen, dus geef me een beetje ademruimte om alles zo goed mogelijk op te volgen.

Kandidaat kopers voor de mango mogen zich melden. Ik zal de namen noteren, en ik heb voor mezelf al een verkoopprijs in gedachten. Je mag me niet helemaal vastpinnen op de prijs, want er zijn nog faktoren waar ik nog rekening mee moet houden, maar vooralsnog probeer ik een degelijke prijs te hanteren. die is als volgt:

Indien je de koi komt ophalen bij aankomst in Arendonk je je verzorgt zelf de quarantaine en opvang: 295 euro per stuk. Als je de koi wil laten zitten tot volgend jaar dan kosten ze 395 euro/stuk. Het liefst heb ik dat ze allemaal opgehaald worden, dat vermindert de verantwoordelijkheid, ik  moet niet om de pot draaien. Er zijn al ettelijke kandidaten genoteerd, maar volg de website en zogauw ik info heb zal ik je deze meedelen.

DE WEEK VAN DE NAJAARS VEILINGEN

De veilingen zijn in volle gang. Niet eenvoudig om op afstand je koi te kopen, maar we doen ons best om toch mee te doen. Wie interesse heeft om een bod te doen op de veilingkoi van Momotaro of Sakai moet me maar even contacteren. Het zijn moeilijke tijden, ik hoop dat ik kan scoren. We zullen het zien. 

Op dit ogenblik is de veiling in volle gang en het hoogste bod momenteel dat ik de veiling kan zien is koi 16 en koi 30. De blind auction is niet te volgen, het zijn enkel de nummers 1 tot en 49 die ik zichtbaar kan volgen. Spannend is het misschien wel, maar geef me toch maar de live auctions !

Gelieve er rekening mee te houden dat het zware dagen zijn voor mij want ik moet alles zo goed mogelijk opvolgen en er snel bijzijn is soms de boodschap. Als ik niet dadelijk antwoord dan ken je de reden.

Bij de Dainichi veiling had ik 10 ijzers in het vuur, maar hier heb ik geen geluk gehad bij de zogenaamde lucky draw, alhoewel ik bij Dainichi altijd het gevoel heb dat ze met voorkeursbehandelingen werken. Het zij zo....

 

Laat Een Reactie Achter

17 reacties

Matthijs

555


Pieter

555


Hans

555


mark

555


Johan d

555


paul

555


Annelies

555


Roy

555


Rudi

555


Jack

555


interkoi

555

Johan

555

interkoi

@Johan 555


Johan

555


Kondho

555


Pierre

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml