Ze waren er al vroeg bij

Ze waren er al vroeg bij

Men vermijd drukke momenten. Daarom komen de klanten hun koi al ophalen om 9 uur. Ik vind het niet zo erg, want ik ben een vroege vogel en sta zelf altijd op om 5.30 uur. Mijn heilige plicht is om nieuwsitems te schrijven, alhoewel ik mij de vraag begin te stellen of dit nog wenselijk is.

Ik heb het gevoel dat de mensen mijn gezever iedere dag moe worden, en de vraag is of ik wel de opoffering moet blijven maken om iedere dag toch een nieuwsitem te plaatsen. Misschien is mijn tijd van gaan gekomen. Het weinige animo dat ik voel doet me geen goed, en de creativiteit bereikt dan een laag pitje.

Maar laten we daar niet verder over debateren, laten we naar de belangrijke dingen overgaan. Johan is al een trouwe klant vanaf het begin van Interkoi. Op regelmatige tijdstippen koopt Johan zijn koi, en dit jaar zette hij zijn tanden in 2 heerlijke mannelijke koi van Momotaro.

Een kohaku van 49 cm met een prachtig patroon, een scherpe aflijning met een beni om van te dromen, een juweeltje om naar te kijken. Qua body goed, zeer goed zelfs, want het ding is nog maar 15 maanden, maar de sanke is een trapje hoger wat betreft de body. Dit wordt een kanjer van een sanke die duidelijk gewicht in de schaal legt en niet onder moet doen voor de koi die nu aangeboden worden op de veilingen. 

Het sumi zit omgerand bij het beni, wat de koi een speciale atractieve uitstraling geeft, waar je gewoon lyrisch van wordt. Beiden hebben hun schoonheid niet onder stoelen of banken gestoken, en ik ben trots om dit soort koi te kunnen verkopen. Maar laten we eerst naar het filmpje kijken, en oordeel zelf maar.

Er zijn nog enkele hele goede sanke die nog niet verkocht zijn en rondzwemmen in mijn vijvers uit deze serie. Kijk maar naar de codenummers die beginnen met 20060..en nog een kwatske. Heerlijke sanke die zelfs menselijk geprijsd zijn buiten eentje. Ik noem het prijsbeesten. 

Ruud en Anne waren voor de eerste keer volgens mij op bezoek om enkele koi te bekijken. Het beste wat je kan doen is dan de koi in een bowl te zetten en ze hun keuze te laten bepalen. De beslissing was snel genomen, maar Anne had al gauw een ander prijsbeestje gezien. Ik heb hem niet gefilmd, enkel in het net laten zien, want hier moest nog even over nagedacht worden. Ze had wel een goede neus om er een hele degelijke sanke uit te halen. Die mag zeker gezien worden hoor !

Als laatste van de kostgangers was sanke 2006029 aan de beurt. Met zijn 52 cm een oerdegelijke maruten sanke, redelijk klassiek, maar zijn bolletje staat er verschrikkelijk goed bij. Ga ze maar zoeken. Pascal was er mee in zijn nopjes, en het is bijzonder aangenaam als mensen tevreden zijn. Het was dan ook een heerlijke afsluiter van een aangename zondag voormiddag. 

DE MANGO VAN SAKAI FF VIA NARITA

De overweldigende en overstelpende reacties op de aankoop van de mango is bijna niet te stoppen. Blijikbaar heb ik een gevoelige snaar geraakt en dat zal vermoedelijk te maken hebben met het succes en de evolutie van de vorige selectie mango die schijnbaar zeer succesvol waren.

Ik vraag echter aan de klanten om wat geduld te hebben aub. Ik heb het tussen de soep en de patatten afgesproken, het is bevestigd, maar ik heb nog niet voldoende informatie om ze te presenteren. Ze zullen tussen de 18 en 20 cm zijn, en vermoedelijk in de loop van november binnenkomen. Het zijn volop veilingen die nu bezig zijn die ik op moet volgen, dus geef me een beetje ademruimte om alles zo goed mogelijk op te volgen.

Kandidaat kopers voor de mango mogen zich melden. Ik zal de namen noteren, en ik heb voor mezelf al een verkoopprijs in gedachten. Je mag me niet helemaal vastpinnen op de prijs, want er zijn nog faktoren waar ik nog rekening mee moet houden, maar vooralsnog probeer ik een degelijke prijs te hanteren. die is als volgt:

Indien je de koi komt ophalen bij aankomst in Arendonk je je verzorgt zelf de quarantaine en opvang: 295 euro per stuk. Als je de koi wil laten zitten tot volgend jaar dan kosten ze 395 euro/stuk. Het liefst heb ik dat ze allemaal opgehaald worden, dat vermindert de verantwoordelijkheid, ik  moet niet om de pot draaien. Er zijn al ettelijke kandidaten genoteerd, maar volg de website en zogauw ik info heb zal ik je deze meedelen.

DE WEEK VAN DE NAJAARS VEILINGEN

De veilingen zijn in volle gang. Niet eenvoudig om op afstand je koi te kopen, maar we doen ons best om toch mee te doen. Wie interesse heeft om een bod te doen op de veilingkoi van Momotaro of Sakai moet me maar even contacteren. Het zijn moeilijke tijden, ik hoop dat ik kan scoren. We zullen het zien. 

Op dit ogenblik is de veiling in volle gang en het hoogste bod momenteel dat ik de veiling kan zien is koi 16 en koi 30. De blind auction is niet te volgen, het zijn enkel de nummers 1 tot en 49 die ik zichtbaar kan volgen. Spannend is het misschien wel, maar geef me toch maar de live auctions !

Gelieve er rekening mee te houden dat het zware dagen zijn voor mij want ik moet alles zo goed mogelijk opvolgen en er snel bijzijn is soms de boodschap. Als ik niet dadelijk antwoord dan ken je de reden.

Bij de Dainichi veiling had ik 10 ijzers in het vuur, maar hier heb ik geen geluk gehad bij de zogenaamde lucky draw, alhoewel ik bij Dainichi altijd het gevoel heb dat ze met voorkeursbehandelingen werken. Het zij zo....

 

Laat Een Reactie Achter

17 reacties

Matthijs

Wie schrijft blijft Luc! Ook ik lees elke dag met veel plezier!


Pieter

Bompa, Zeker blijven schrijven!  Het eerste wat ik doe s\'morgens is kijken of je nieuws item er al op staat! 😉


Hans

Luc  Zeker niet stoppen met  schrijven en foto s en filmpjes maken ....het is iedere dag weer leuk wat en hoe je schrijft over onze hobby KOI S 


mark

Niet stoppen!!!


Johan d

Reacties krijgen wordt een pijnlijke zaak de laatste jaren . Gewoon blijven doen , dan zien en lezen we toch nog wat toffe dingen in deze trieste tijden. En met wie moet ik anders lachen!


paul

Luc respect  dat je dat elke dag doet. Maar vooral blijven doorgaan !


Annelies

Ik ben een onbekende voor u, maar lees graag mee als koiliefhebster


Roy

Niet stoppen Luc met schrijven, Waar moet ik anders de dag mee beginnen. 


Rudi

dagelijkse items blijven schijven hé Luc, das hier ook het eerste wat ik doe na thuis komst. Mijn enige fout is dak nog nooit een reactie heb gegeven, ik ga mijn best hiervoor doen,,, Grt Rudi


Jack

Word gewoon een groot momentum Luc !


interkoi

De veiling is volop bezig. De koorts neemt de overhand. Het wordt een harde strijd....afwachten blijft de booschap, nog een dikke dag en dan weten we al meer. Een geluk dat ik mijn mensen daar heb zitten.

Johan

Kohaku nummer 30 is fantastisch en dus begrijpelijk. 

interkoi

@Johan kopen !


Johan

Zal niet haalbaar zijn voor ons westerlingen


Kondho

Eerst en vooral nogmaals iedereen bedanken om de bakken zo snel \"leeg\" te krijgen. Na al die jaren, bijgevolg tientallen reizen naar Japan, kan ik me wel inbeelden dat het voor Bompa ook wel even wennen is, ik behoor dan ook niet bij de \"oude garde\" van Interkoi, vraag mij ook niet waarom het tot 2018 heeft geduurd vooraleer ik hier weet van kreeg, alles heeft een reden maar niet altijd even duidelijk zeker. Een beetje nieuw bloed is nooit slecht, en heb de indruk dat er wel meer mensen de weg naar Arendonk hebben gevonden of dit echter zal volstaan om te volharden in de handel zal moeten blijken. Moeten moet je niets Bompa, maar uit de ziel van men hart hoop ik hier nog heel lang van te kunnen genieten.


Pierre

Luc, je nieuwsitem is onderdeel van mijn dagelijkse ritueel, zou het heel jammer vinden als je niet meer zou schrijven. Het weinige animo heeft wellicht te maken met de situatie in de wereld?


Johan

Heel veel succes gewenst hopelijk komen er weer veel mooie veiling koi naar Arendonk. Zet hem op Luc /Ben


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74