Mijn laatste zaterdag

Mijn laatste zaterdag

Ik zal het missen, mijn wekelijkse zaterdagen. Er zijn altijd klanten die langskomen om over koi te praten of om koi aan te kopen, het zijn gewoonlijk prettige dagen. Vandaag mijn laatste werkdag.  Ik zal vandaag ook nog aanwezig zijn tussen 10.00 en 12.00 uur, dus als je me moest missen....kom maar af.

Gisteren hebben we bijna 25 koi gebowld en het was verschieten van wat we nog rond hadden zwemmen. Deze zullen  in de loop van de volgende weken allemaal aangeboden worden aan misschien interessante voorwaarden.

Op deze manier heb ik iets te doen tijdens mijn vakantie, en jullie hebben s'morgens wat om de koikrant te lezen. Of ik iets zal verkopen weet ik nog niet, maar ik hoop het wel. Het zijn de laatste koi die overblijven van vorig jaar over het algemeen, en geloof me, ze zijn nog de moeite.

Na de meeste koi buiten gebowld te  hebben, was het de beurt aan dit fenomeen, sansai, éénkleurig, 80 cm wat verlang je nog meer. Kijk naar de uitdrukking van genoegen op zijn gezicht, heeft dat  nog uitleg nodig ? Ik denk van niet...Dromen die door Interkoi worden waargemaakt.

Eén van de mooiste koi die ik gebowld heb  is een vrij onbekende, en de eigenaar is Peter. Vrij onbekend in de koiwereld, maar hij weet ze wel uit te kiezen. In het begin was er weinig vertrouwen in deze sanke die nu tot volledige rijpheid komt

Een huidje om van te genieten, de teri ligt er na enkele maanden binnen gezeten te hebben nog altijd op, het sumi ijzersterk en de sanke is volledig strijdklaar voor de toekomst. Op film kan je echter niet zien wat je in het echt kunt beleven...Nog even een filmpje bij aankoop zodat je de evolutie kan opvolgen.

De sandan kohaku van Takigawa blijft me verbazen. Het sashi en het kiwa is niet geweldig, maar het shiroji en het beni is van de bovenste plank. Theo moest haar eens goed bekijken en heeft een optie genomen tot volgende week...ik ben benieuwd.

Dan 3 kohaku van Matsue die ik aangekocht heb bij Narita begin dit jaar. Wie grote jumbo in de toekomst wil, dan heb je met deze kohaku het grote lot gewonnen. Ze zijn 30 maanden, dus sansai en respectievelijk 72 en 70 cm, wat moet je nog meer verwachten.

De 3de kohaku is min of meer mijn lievelingskohaku. Ik hou van aparte patronen of patronen die niet aan de geijkte normen voldoen. Deze is 68 cm, maar dat maakt me niets uit. Het zijn allen koi die de genen hebben om over de 80 te gaan, en dat is wat mensen willen.

Als laatste moesten we nog even de tancho sanke van Takigawa meten voor de Rudy. Hij was verschrikkelijk blij met de groei van minimaal 3 cm sinds ze hier in Arendonk is, en dat is nog niet zo lang. Op de één of andere manier geven de koi van Takigawa mij altijd voldoening. Dit heeft zijn redenen die ik al dikwijls genoeg heb uitgelegd. 

Hou de volgende weken de website goed in de gaten. Hoe ik het allemaal precies ga doen weet ik nog niet, we zullen wel zien.

 

Meer afbeeldingen

Mijn laatste zaterdag: afbeelding 1
Mijn laatste zaterdag: afbeelding 2
Mijn laatste zaterdag: afbeelding 3
Mijn laatste zaterdag: afbeelding 4
Mijn laatste zaterdag: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

Willy

Niet twijfelen Theo, geef deze nog enkele jaren, een blikvanger in je vijver. Daarbij super sterke en gezonde vissen die Takigawa\'s.


rudy

bedankt om mijn tancho sanke eens te meten, ik ben dik tevreden. WENS JE GOEDE VAKANTIE TOT BINNENKORT LUC


ben.

Je schrijft het sashi en kiwa zijn niet geweldig. Ik vind dat je daar deze vis mee te kort doet. Het sashi is juist zeer goed. Het kiwa is op bepaalde plaatsen een beetje ruw maar verre van slecht ,dus daar ben ik het wel eens met ,niet geweldig,maar nog ruim voldoende om een pracht koi een heerlijke uitstraling te geven.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240