Mijn persoonlijke Tatagoi

Mijn persoonlijke Tatagoi

Sanke blijft een prachtige variateit en deze nog jonge Sanke werd het weekend gespot en verkocht 

De meeste zullen haar wel herkennen. Dacht dat het ergens eind 2016 was dat mijn blik viel op deze bijzondere Sanke van mijn favoriete kweker Momotaro. Het mooie goed verdeelde beni patroon trok mijn aandacht en het onderliggende sumi was aanwezig maar zeker nog niet mooi en indrukwekkend, met een geweldige stevige body en lengte zag ik een uitdaging en noemde ik haar mijn persoonlijke tatagoi. Het eerste filmpje is een feit Sanke NL1611004.

Sommige stuurden mij zelfs de weken er na berichtjes dat ze deze keuze nooit gemaakt hadden en niet begrepen maar ik was verliefd en zag een klein foutje die ik in mijn gedachten al zag verdwijnen onder het opkomende sumi.

Tijdens haar verblijf in mijn prive vijver filosoferen wij onder elkaar over de toekomst van deze Sanke zie dit filmpje in het najaar tijdens een gezellige middag bij ons in de tuin met koikenners Ben, Luc en Paul Sumi begint hier al rustig op te komen.

De Sanke is geboren in 2015 zoals op het certificaat vermeld staat en hieronder voor degene die dit leuk vinden haar groeicurve:

Geboren augustus 2015
Lengte najaar 2016 was 59 cm dit is ook de lengte op het certicaat in Japan gemeten

Lengte 2017: in het voorjaar was ze 61 cm

Lengte najaar 2018 ruim over de 70 cm
Lengte najaar 2019 met 78 cm

Lengte najaar 2021: ze meet nu 83 cm 

Augustus 2022 vertrok de Sanke met ruim 87 cm met een preciese leeftijd van 7 jaar oud nog lang niet uit ontwikkeld, maar dit laaste stukje is voor de nieuwe hobbyist waar ik alle vertrouwen in heb en zal mij niks verbazen als we haar nog is terug gaan zien.

Ondertussen blijft mijn telefoon af gaan met vragen of ik onderstaande Showa wil filmen. Deze dame zwemt sinds een paar weken in mijn buitenvijver en ik geef elke keer aan dat dit soort koi het verdienen om live te komen bekijken. Deze showa is 2 jaar oud slechts 24 maanden en iets over de 60 cm en verwacht ik veel van.  Showa met veel toekomstperspectief  

Deze Showa kocht ik aan in het najaar 2021 op de Momotaro veiling en kwam binnen met 53 cm zie film Showa SH-V21-1020 na de quarantaine periode

Zou graag met deze showa aan de slag gaan.
Helaas geen recent filmpje van mijn Lion Queen mijn eerste veiling aankoop (even een stukje nostalgie) bij Momotaro in 2014 maar heb deze vorige maand gemeten samen met Ben en Paul (bekend als Polleke) en ze was 92 cm. Meeste zullen haar wel herinneren helaas geen recent filmpje

Ondertussen een bericht ontvangen begeleid met een filmpje dat de Sanke goed is aangekomen fijn om te zien dat het transport weer goed gegaan is. Heel veel plezier met deze prachtige koi. Een echte koi liefhebber met een goede kijk op koi die samen met zijn partner het leven rondom hun koi en dieren hobby ingericht hebben.Het was dan ook een aangename middag die zeker een vervolg gaat krijgen. Hij zal misschien nog wel reageren hieronder in de reacties.

 

Meer afbeeldingen

Mijn persoonlijke Tatagoi : afbeelding 1
Mijn persoonlijke Tatagoi : afbeelding 2
Mijn persoonlijke Tatagoi : afbeelding 3

16 reacties

Mart

Maar hij heb wel gelijk vakantie is um gegund 😀

Matthijs

Zeker en vast! Een week zonder nieuwsbericht is sinds het ontstaan van Interkoi nog niet gebeurt… dus das meer dan dik verdiend!


Matthijs

Idd Mart .. tis maar saai zo!


Mart

Luc neemt wel echt vakantie zonder nieuwsitems 


Johan

Bedankt allemaal voor de leuke reacties.
Ondertussen begrepen dat Sanke bij aankomst gemeten is en 88 cm is dus een kleine correctie op de vermelde afmeting in het nieuwsitem.

Thanks voor de genomen moeite om te reageren. Heb alle reacties met plezier doorgelezen.


Frank K

Geweldige ontwikkeling, mooi om te zien!


Johan D

Pijnlijk denk ik deze te zien vertrekken , proficiat


wiechert

Een mooi geschreven verhaal Johan.
En een prachtige sanke die je erg goed hebt laten ontwikkelen en waar nog veel toekomst in zit.
gefeliciteerd aan de nieuwe eigenaar.


Rudy

Top Johan,het is een prachtige sanke!


Polleke

Wauw ...Het sumi was een gok(je) maar het bewijs is geleverd , machtige koi geworden van bijna 90cm ! Een droom van een koi geworden .
Succes met de verdere levensverwachtingen maar dat komt wel goed . Grtjs  


ZANMAI Johan

k kan alleen maar zeggen: “heel fier dat ik deze Momo Sanke in Johan zijn vijver mocht ontdekken (en uit “onttrekken”) terwijl we eigenlijk enkel maar een quarantaine bak gingen afhalen”. Intussen staat de Q-bak op zijn plaats en zwemt deze pracht in onze Q- vijver, waarin zij natuurlijk gewoon hoort te zwemmen. Johan san, bedankt dat je hebt gewacht haar te verkopen totdat… er iemand in je tuin kwam opdagen, die meteen voeling had met de zin “mijn persoonlijke Tategoi” en ook meteen begreep wat je ermee wilde zeggen.
This beauty is 88cm… and still one of the best Tategoi I’ve ever seen in the Benelux. We zullen ons uiterste best doen haar naar een nog hoger niveau te tillen de komende maanden/jaren. HKS 2023… here we come! Respect!

Matthijs

Heel gaaf dat ie bij jullie terecht komt! Keep us updated…


Ron

Mooi verhaaltje Johan, wat een kwaliteit koi’s. Nu zie je wat je met geduld en de juiste koi’s kunt bereiken. Klasse! 😍 Gefeliciteerd aan de nieuwe eigenaar 👍


Wim DW

proficiat aan Johan voor de opgroei en het resultaat van zijn Tategoi - verdiend respect  👍👍👍👌 super gedaan kan ik alleen maar  zeggen- proficiat aan de andere Johan voor zijn arendsoog


Matthijs

Dat doe je goed Johan! Die sanke is echt briljant!


interkoi

Complimenten Johan


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml