Een lekkere ouderwetse zaterdag

Een lekkere ouderwetse zaterdag

Het was al een tijdje geleden dat er nog van die aangename en gezellige zaterdagen waren, en ik had de hoop al opgegeven, maar blijkbaar is het einde van de koihobby dan toch nog niet in zicht.

Het was dan ook een geloop van links naar rechts om alle vragen te beantwoorden en de koi te laten zien die men wou bekijken. Rudy had al lang zijn zinnen gezet op één van de ornamenten die ik op de euregio show aangekocht had, en die ik zelf bijzonder mooi vind.

sculpuur van vnhVooral de waaiervorm trok zijn aandacht, en gelijk heeft ie. Er zijn er nu niet veel meer, ik moet nieuwe aankopen gaan doen om het terrein terug op te vrolijken. Ondertussen is het ornament al geplaatst en Rudy zond me een filmpje om het kunststukje te bewonderen, evenals zijn prachtige collectie koi natuurlijk. 

Ik blijf erbij dat deze combinatie in deze vijver getuigt van smaak wat betreft de samenstelling van koi. Ik herken natuurlijk alle koi want deze werden allemaal via interkoi aangekocht, wat natuurlijk in mijn ogen een meerwaarde is. Het ornament verfraait het uitzicht van de tuin. 

Ondertussen werd de aandacht voor het aanbod van de koi van Willy aangescherpt en moest ik een aantal koi toch bowlen. Het zijn stuk voor stuk koi die je in de toekomst niet makkelijk meer zal te zien krijgen. Ik zet ze even op een rijtje.

De fantasievolle kindai showa van Momotaro

De uitzonderlijk mooie ginrin tancho kohaku van Momotaro

De onvergelijkbare kohaku van Takigawa

En tenslotte de showa van Momotaro

Als laatste klap op de vuurpijl werd nog een ongekende koi gefilmd. Ongekend ! Waarom ? Deze ginrin kohaku werd op de veiling vrij prijzig aangekocht en was van behoorlijke kwaliteit als tosai met een goede kop en goede body.

Helaas sloeg het noodlot toe en verloor de ginrin kohaku zijn beni. Het zijn dingen die kunnen gebeuren. Niet dikwijls, maar toch kan het gebeuren, en dat heeft puur met de koi te maken voor zover ik weet.

Het verliezen van het beni gaat niet zonder slag of stoot. Neen, het verloopt langzaam, en ondertussen is het bijna zover dat alle rood is verdwenen. Nog niet  helemaal maar enkele klanten hebben een zwak voor en ginrin shiro muji, en zo kan je deze ginrin kohaku nu bijna wel noemen.

Ik zal ze niet speciaal in het overzicht van de koi zetten en gewoon rond laten zwemmen totdat er zich een klant aanbied die hiervoor een zwak heeft. Ze is binnengekomen als jumbo tosai en zonder veel tierelantijntjes heeft ze het toch tot 53 cm gebracht. Gewoon laten zwemmen, we zien wel.

Het heeft me plezier gedaan dat er nog eens volop belangstelling was voor de koi. Na de corona en het begin van de oorlog zijn de bakens in de koiwereld wat verandert, maar hoop doet leven.

Op dit moment gaat het gerucht de ronde dat ik zal stoppen met de Interkoi, maar laat ik de mensen die dit wensen ontgoochelen. Het zijn wandelgangpraatjes, want ik ga er voorlopig zeker nog niet mee stoppen. Dat ik van taktiek moet veranderen staat als een paal boven water, dat kan je in de huidige tijd niet ontkennen, maar je bent nog niet van mij vanaf !

Ondertussen maak ik me klaar om op vakantie te gaan met de ganse familie, mijn levendroom. Ik zal de komende dagen dan ook geen nieuwsitems laten verschijnen om mijn aandacht volledig aan mijn kinderen en kleinkinderen te geven. 

aantal nieuwsitemsHet is de eerste keer in mijn 15 jarige loopbaan dat ik een aantal dagen geen nieuwsitems zal schrijven. Ik heb het even nagekeken, en ik zie dat er op dit ogenblik 4605 nieuwitems online staan van het prille begin tot nu, met een fantastische bibliotheek aan informatie en alle koi die de revue zijn gepasseerd. 

Ik wil me niet op de borst kloppen, maar ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat ik de enige ben die op deze manier alle informatie van koi heb bijgehouden, zodat er duidelijkheid  is verschenen in het koigebeuren. Dit was 15 jaar geleden ondenkbaar.

Ik kan niet zeggen welk de eerste koi is die ik een codenummer heb gegeven, maar bij nazicht denk ik dat deze kohaku van Yamatoya één van de eerste was die ik ooit online heb gezet. (812001 of oktober 2008)

Oeps, nu zie ik dat ik al koi in 2007 op de website zette. Dit is een sanke van Momotaro die ik al activeerde in april 2007.

Een collega vriend zal de koi nauwlettend in het oog houden en aanwezig zijn, maar het zal niet voor het publiek toegankelijk zijn.

Voor eventuele vragen ben ik uiteraard nog altijd beschikbaar.

 

 

10
5
24
8
7
4
4
4

Meer afbeeldingen

Een lekkere ouderwetse zaterdag: afbeelding 1
Een lekkere ouderwetse zaterdag: afbeelding 2
Een lekkere ouderwetse zaterdag: afbeelding 3
Een lekkere ouderwetse zaterdag: afbeelding 4
Een lekkere ouderwetse zaterdag: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

10 reacties

Johan

De eerste Kohaku van kweker Yamatoya was gelijk een fraaie koi.

Fijne vakantie en Rudy vergeet niet veel te genieten van al dat moois 👍🏻


Wim DW

fijn verlof - mooie collectie koi rudy - proficiat


Jordi

Goede vakantie Luc! En goed om te horen dat we nog niet van je af zijn!


Jack

Veel plezier Luc met de hele familie. Geniet ervan, goede vakantie !


David

Prachtige collectie heb je daar zwemmen Rudy 👍
De kindai showa heeft nummer 1810009, als ik mij niet vergis.
Geniet van de vakantie Luc 😉


Jurriaan

Een wel verdiende vakantie, ik kijk uit naar de nieuwe nieuwsitems vanaf 15 augustus.😊


Rudy

Prettige vakantie


William

Nog steeds respect voor het elke dag maar weer verzorgen van een  nieuwsitem,wens je een fijne vakantie 


Manu

Ik zal het in ieder geval ook missen , geniet van jouw vakantie .


Johan D

Geniet ervan!!!!!!!!

Allee wat moet ik s morgens nu lezen ,schoon ze


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur.
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml