Minder bekenden

Minder bekenden

Wat doe je zoal als er niets te doen is ? Ja, alles in orde maken, de koi verzorgen, afstrijkjes maken en eventueel een koi filmen die eigenlijk nooit in de belangstelling heeft gestaan.

Afstrijkjes en controle van de vijvers op ammoniak en dergelijke doe ik normaal  op zaterdagmorgen samen met Ben, maar dat is nu tijdelijk niet meer mogelijk, dus moet ik het zelf doen. 

Waarom minder bekend niet zul je je afvragen ? Deze kohaku werd verkocht naar Duitsland, en is ook een vervangkoi voor het Taniguchi probleem vorig jaar. Ik heb ze nooit gefilmd, en toen ik ze gisteren zag rondzwemmen dacht ik, waarom niet eens filmen !

Er is weinig op aan te merken, enkel een kleine ontwikkeling van secundair hi op het hoofd, iets wat vrij eenvoudig kan verwijderd worden met een bepaald spul dat ik van taniguchi san heb gekregen.

Ik laat het echter aan de eigenaar over om het te gebruiken of niet. Het is een soort vloeistof dat lichtjes inbrand op de huid, waardoor het hi verdwijnt na enkele weken. Totaal onschuldig en zeker niet pijnlijk, dus de ideale oplossing om kleine probleempjes te laten verdwijnen.

Ze bevind zich in deze groep tosai, maar je kan zien dat ze een serieuze verandering heeft ondergaan. Er is wat hi op het hoofd weggetrokken, is dit een technische ingreep geweest of niet, is mijn niet duidelijk en ook niet bekend.

Het is niet zo dat het beni zal verdwijnen, daarvoor is het te sterk, maar het is in ieder geval een serieuze gedaanteverwisseling. Je kan de tosai enkel herkennen als je het achterste patroon vergelijkt met de sansai.

ALGEMENE VRAAG

In deze discrete tijd is het moeilijk om creatief te zijn. Ik krijg momenteel regelmatig wat info binnen van klanten die met me meedenken en me wat informatie sturen over hun koi, vijver of filtersysteem. Ik zet dit dankbaar in de wachtrij en zal dit ten gepaste tijde in het nieuws zetten.

Ik wil ze dan ook bedanken voor hun inzicht. Wel zou het fijn zijn mocht ik van iedereen die iets wil meedelen, info ontvangen, zodat ik mijn dagelijke nieuwsitems kan vervolledigen. Het zijn voor iedereen vervelende en moeilijke tijden. Bijgaande foto is de vijver van de eigenaar.

WAT IK WEL HEEL PLEZIERIG VIND !

Ondanks de weinige reacties krijg ik in deze sombere tijden nog wel heel veel bezoekers op de website, zoals je op de bijgevoegde foto kan zien. Met tussen de 600 en 1250 unieke bezoekers per dag toch een bijzonder hoog aantal waaraan ik me kan optrekken.

Nu nog de reacties proberen op te vijzelen, maar dat is een moeilijk gegeven. De verkopen zijn helaas op een laag pitje gekomen, maar dat was ook niet anders te verwachten. Tot zou ik nog graag een aantal koi aan de man willen brengen.

Heb je een oogje op een koi...contacteer me en doe me een aanbod, je weet nooit ! Soepelheid is de moeder van de porseleinkast momenteel...

 

 

Meer afbeeldingen

Minder bekenden: afbeelding 1
Minder bekenden: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

3 reacties

Johan

Kohaku 1710048 mooi shiroji en fraai patroon 


Wim DW

soepelheid is de moeder van de porseleinkast ..... schoon gevonden - met momenten denk ik dat er aan jou een groot schrijver verloren is gegaan. toch bedankt voor je volhouding mbt je dagelijkse nieuwsitem - super gedaan luc👍👍👍

The Untouchable

Ik dacht dat het spreekwoord was: voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast. De vraag stelt zich dan wat het verschil is tussen soepelheid en voorzichtigheid. Niettemin ben ik het volledig eens met uw uitlating hierboven Wim. 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240