Eerste resultaten van de opgroei 2019/2020

Eerste resultaten van de opgroei 2019/2020

Wat koi in een jaar kunnen laten zien aan groei en ontwikkeling.

Dit weekend kreeg ik veel filmpjes en vragen binnen. Vooral filmpjes waar de koi rustig aan beginnen met eten en er nog voorzichtig met een handje voer genoten wordt van de eerste zonnestralen op de vijver. De nachten zijn nog koud en een voerautomaat is nog niet nodig, maar het eerste genieten is er. Heerlijk Koi genieten van hun eerste korrels probites en ik herken gelijk een aantal van mijn koi in de vijver van deze bevriende hobbyist.

Voor sommige het moment om hun koi op te komen halen en mijn opgroei 2019/2020 is na precies 1 jaar beëindigd. De temperatuur is gelijk getrokken met de buitenvijvers. Toen deze Sanke naar boven gehaald werd met het net, konden wij toch wel erg blij worden. Precies een jaar geleden in Maart 2019 selecteerden wij 5 Tosai voor de nieuwe opgroeivijver in het Koihuis hier Meten van de Tosai tijdens de selectie 2 sanke en drie kohaku om precies te zijn waren rond de 32  / 35 cm.

Samen met de klant genoten wij uiteraard met gepaste afstand van elkaar van de ontwikkeling van deze Sanke Momotaro 20 maanden oud na een jaar opgroei en het meten hoort daar natuurlijk ook bij en precies 57 cm groot, brede bouw en nog volop in ontwikkeling. Het is nog steeds een hele jonge nisai die nu het zomerseizoen tegemoet gaat en in een goede, voor mij bekende vijver terecht komt. Hier zwemmen ook nog een hele mooie Matsue Kohaku en Yamubuki. Voor komend opgroei zwemt er nog een indrukwekkende showa in Japan die wacht op mogelijke transport. 

Gelukkig kreeg ik al snel een filmpje en het bericht dat koi goed overgekomen was Sanke en Matsue Kohaku samen na 2 uur reistijd en de nieuwe aanwinst al relaxt meezwom met de rest.

Daarna belden degene die vorige week zijn Showa opgehaald had en zijn oog op een kohaku had laten vallen. Hij vroeg of ik nog eens wilde kijken of het een man of vrouw is, want gezien de bouw dacht hij zelf aan een vrouw en dat kan ik begrijpen. De kohaku in de bowl gezet en nog eens gekeken. Hij heeft defenitief besloten de Kohaku te nemen. Een mooie brede kohaku die naarmate de koi groeit mooier zal worden, omdat de witte vlaken groter zullen worden en het beni wat meer naar boven zal komen te liggen.

Ook deze Kohaku is van maart 2019 en terug te zien in het eerste filmpje (meten van de Tosai tijdens de selectie) zie eerder vermeld en was toen de grootste van de selectie met 35 cm en nu net geen 60 cm.

Kohaku NL1811062

 

 

 

Meer afbeeldingen

Eerste resultaten van de opgroei 2019/2020 : afbeelding 1
Eerste resultaten van de opgroei 2019/2020 : afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

ben.

555


interkoi

555

Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml