Het filtersysteem uitgelegd

Het filtersysteem uitgelegd

Iedereen heeft zijn eigen ideëen over filtering. Hier vind je een kleine omschrijving hoe Polleke zijn filtering doet.

Ik ben blij dat ik tijdens deze dagen toch info ontvang van klanten zodat ik deze informatie online kan zetten. Wie zich geroepen voelt om info door te geven, aarzel niet en stuur me dit toe.

De omschrijving van Polleke

Eerst een filmpje van mijn filterinstallatie.

Een paar jaar geleden heb ik mijn systeem veranderd omdat het lichamelijk te zwaar werd , toen heb ik een trommel aangeschaft met daarachter een bwb kamer (appart omdat ik mijn filterkamer terras wilde behouden) .

Ik heb ook een airlift bijgezet die verbonden zijn door dikke pvc buizen om het water nog zuiniger te kunnen verpompen (zuurstof heb je toch nodig).

Daarna gaat het water voor 50% door het plantengedeelte waar ik de roosters en bakken (waar de gele lissen in stonden) weg gedaan heb , dus alleen nog drijvende planteneilanden waarbij de wortels verplicht worden om hun voeding uit het water te halen .

De planten die het beste groeien hier zijn de waterkers en de waternavel . Ik heb ook van alles geprobeerd maar meestal worden die overwoekerd door deze planten.

PS ; ik heb ook wat koi bij moeten kopen omdat er door de trommel en filter(s) teveel voeding uit het systeem gehaald werd , dit zag ik aan de wanden en zweefalgen die zo goed als niet meer aanwezig waren .

 Het is een hele opgave om een stabiele omgeving te bieden die zowel voor de koikeeper om aan te zien is dan wel voor de koi die wij zo goed mogelijk willen verzorgen . Er zijn natuurlijk vele wegen…

Hopelijk kan er iemand wat tips of ideeën ¨uitfilteren.

Ow ja en nog iets , veel water is er ook nodig naargelang de koi/vervuiling.

MIJN KOI VAN VANDAAG

Af en toe er een koi laten zien kan geen kwaad. Vandaag heb ik gekozen voor een fantastische ginrin kohaku van Momotaro. Ik heb een zwak voor de ginrin kohaku van Momotaro en ondanks de herhaalde opmerkingen van "ik zie niet graag ginrin", de ingestudeerde uitleg van meerdere mensen, vind ik ze fantastisch.

Wie heeft de beste ginrin in Japan, wie heeft de beste en grootste ginrin van Japan ? Momotaro, daar ik geen speld tussen te krijgen. Geniet dan ook van deze zuivere diamant.

 

Meer afbeeldingen

Het filtersysteem uitgelegd: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

12 reacties

Jack

Ziet er goed uit Polleke ! Vooral de eilanden voor de planten , gebruik je daar nog drijf ondersteuning zodat ze niet te veel zinken en zweefvuil verzamelen ? Waternavel en waterkers blijven de succes nummers !

Polleke

Hey Jack ik haal de uitgebloeide takken geregeld weg van de planteneilanden zodat er niet teveel rottend materiaal in het water beland . Dat is ook het voordeel aan de waternavel die heeft niet zo,n cyclus als de waterkers ivm afsterven . Dat is ook een deel van mijn hobby/bezigheid ;) . Grtjs  


Ronny V

Je ziet dat de koi het super naar hun zin hebben.  Het druipt eraf. Dat kan alleen betekenen dat Polleke zijn systeem volledig op punt staat. 👍 Hij weet als geen ander wat zijn koi willen. Daar kan ik alleen maar bewondering voor hebben. 👌

Polleke

Bedankt Ronny , je doet me blozen ☺️ . 


Matthijs

Blijft een vijver en koikichi pur sang! Altijd maximaal genieten Paul

Polleke

Thks maat , en hopelijk kunnen we nog wat mooie resultaten laten zien later op het jaar 😜 . 


beereke

idd Luc , de ginrin kohaku is fantastisch , naast mooi ginrin en het patroon ook hele goeie body ( allee dat is mijn bescheiden mening ),volgens Ben male hoor ik


Wim DW

mooi filmpje, geeft een mooie indruk weer van hoe polleke zijn koibeleving doet. mooie installatie maar nog meer mooie koi...en als ge honger hebt kan je nog altijd  - nr 86 op de menu - kikkerbillen in looksaus toppie , bedankt voor de info

Polleke

Bedankt Wim en idd kleine tosai .....geweest 😏


Johan D

Dat ziet er in orde uit . Wat ik er wel uit opmaak is dat een trommel enorm duur is “ ik heb koi MOETEN bijkopen “

Polleke

Goed opgemerkt Johan ,zo is het 😜 

Wim DW

@Polleke vermoedelijk van die kleine tosai .....😂😂😂


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240