Onzekere en moeilijke tijden

Onzekere en moeilijke tijden

Het is niet eenvoudig om de dagen door te brengen. Er is echter een groot voordeel, ik werk bijna altijd alleen en hoef niet in de buurt te komen van andere mensen. Daardoor kan ik mijn werk blijven uitvoeren, zij het met een vreemde ingesteldheid.

Om de tijd te verdrijven heb ik besloten dat het lente wordt ! Ondanks de treurige tijd moeten we de moed erin houden en hopen dat het snel beter wordt. Onzekerheid over het te verwachten shipment is geen goede voedingsbodem, en die gedachten proberen we zo goed mogelijk te verdringen, maar ze blijven natuurlijk door je hoofd suizen.

Ik ben van nature geen panikeur, en probeer alles optimistisch te bekijken, maar ik kan ook geen ijzers met mijn handen breken. Er wordt naar alternatieve routes gezocht in het transport, voor de koi maar er is te veel onduidelijkheid en bovendien zijn het geen veilige routes.

Met niet veilig bedoel ik dat het niet zeker is dat vliegtuigen mogen landen als je ze via andere routes laat versturen, dus zekerheid en rechtstreekse vluchten is een must. Bovendien wordt het warmer en warmer in Japan, zodat het verzenden van koi niet eenvoudiger wordt. Te warm is geen goede leidraad, er zou zo snel mogelijk duidelijkheid moeten komen.

Ik heb beslist dat het lente wordt. Ik ben de overkappingen moe, en het is een heel werkje om te ontmantelen, de panelen met de hogedrukreiniger te behandelen en alles terug op zijn plaats te zetten. Het zijn bijzonder ongemakkelijke panelen, en soms is alleen maar alleen. 

Maar ik ben blij dat het bijna gebeurd is. Het geeft de burger moed...vandaag nog één overkapping en mijn voorjaarspoetsbeurt is een feit. Gisteren heb ik nog één vijver met de hogedrukspuit zuiver gespoten en opnieuw gevuld, de kap volledig zuiver gemaakt, maar wel terug geplaatst want er moeten nog koi in die uit Japan zouden moeten komen om de quarantaine te doen.

Vijver 1 en viijver 4 zijn ontmanteld en de koi genieten van de heerlijke zonnestralen. Dat geeft de burger weer moed als je de koi zo ziet rondzwemmen. De winter heeft haar charme offensief ingezet, het probleem is dat ik er alleen maar van kan genieten. En wie weet hoelang het nog duurt vooraleer de koikoorts weer toeslaat.

Vandaag nog een dag hard labeur en dan zal ik iets anders moeten zoeken om me bezig te houden, want niets doen is een ramp voor mij, en ook voor vele anderen vermoedelijk. Tel daar nog de miserie bij die bij veel mensen toeslaat en de optelsom zijn duistere tijden.

Ik heb tussendoor ook een filmpje gemaakt van één van de oudere  koi die hier nog rondzwemt. Nog steeds mooi om te zien. Ze is nu yonsai, dus zo oud is ze nog niet en Ik heb nog één oudere koi rondzwemmen, een maruten showa van 2016.

 

Meer afbeeldingen

Onzekere en moeilijke tijden: afbeelding 1
Onzekere en moeilijke tijden: afbeelding 2
Onzekere en moeilijke tijden: afbeelding 3
Onzekere en moeilijke tijden: afbeelding 4
Onzekere en moeilijke tijden: afbeelding 5
Onzekere en moeilijke tijden: afbeelding 6
Onzekere en moeilijke tijden: afbeelding 7
Onzekere en moeilijke tijden: afbeelding 8
Onzekere en moeilijke tijden: afbeelding 9
Onzekere en moeilijke tijden: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

Johan

555


mark

555

interkoi

555

mark

@interkoi 555


Wim DW

555


Robbie

555

interkoi

555

Jack

@interkoi 555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml