Misverstanden even rechtzetten

Misverstanden even rechtzetten

Enkele nieuwsitems hebben voor mistverstanden gezorgd, namelijk de aanbiedingen van de koi die ik geselecteerd had voor de show.

De meeste mensen hadden het gevoel dat het raar was dat men meer moest betalen als de koi geen 1ste of 2de prijs zou winnen, maar niets is eigenlijk minder waar.

Het is juist het tegenovergestelde, alleen misschien verkeerd verwoord of voorgesteld. De waarde van de koi stond vooraf bepaald, alleen wanneer de koi een prijs zou halen werd de prijs verminderd.

Men vond het dus raar dat men meer moest betalen als de koi geen prijs won, en ik kan de redenering min of meer volgen, alleen bekeek ik het uit een ander standpunt.

Ik ga er vanuit dat de koi een prijs konden winnen, waardoor er voor de potentiële kopers een voordeel zou zijn. Dat was de ideologische benadering.

Bovendien beschouwde ik de toegeving in de prijs een publicitaire welkome boodschap die op deze manier zou kunnen gebruikt worden als je begrijpt wat ik bedoel.

Beter dan in boekjes of andere social media publiciteit te betalen, wat door velen gedaan wordt, doe ik dit nooit en geef ik het verloren geld liever rechstreeks aan klanten. Dit wordt echter zo niet begrepen heb ik ondervonden.

Daarom heb ik dan ook besloten om dit soort acties niet meer te doen, want misverstanden zijn uit den boze, en moeilijk recht te zetten.

Ondertussen zijn er toch 2 koi verkocht die ik gepresenteerd heb van de 4, en die zal ik dus ook inzetten op de show in Arcen.

De 1ste is de sanke van Taniguchi, de 2de is de de tancho van Taniguchi. Ik wens beide koi de winst in Arcen, en zo heb ik een publicitaire boodschap ter beschikking.

Er waren nog andere koi die ik gefilmd heb om mee te nemen naar Arcen, maar die ga ik dus niet meer op dezelfde manier presenteren. Wel zal ik ze hier even op een rijtje zetten met vermelding van de waarde van de koi zoals ik dit zie.

Als je interesse hebt om mee te doen met de show, mag je altijd een voorstel doen om deze koi in te zetten. Nogmaals, dit is voor mij een manier waarop ik vind dat ik publicitair voordeel doe !

Tancho kujaku van Taniguchi

Misschien niet interessant wegens zijn grootte die slechts 24 cm is en uit moet komen in klasse 2 (tot 30 cm). Vraagprijs: 895 euro.

Een kohaku van Taniguchi

Een zuiver klasbak met zeer goede huidkwaliteit en een perfecte maat, namelijk 30 cm. Ik hoop dat ie ondertussen natuurlijk niet meer groeit. Vraagprijs: 795 euro

Een sanke van Momotaro. Deze geef ik minder kans in zijn klasse (4), maar als je alles vooraf wist was het natuurlijk makkelijk. Vraagprijs: 895 euro

Een kohaku van Ogata. Goede maat, zuivere kohaku uit de bloedlijn van Sakai ouders, en deze heeft al eens een 1ste prijs gewonnen. Ik ben gewoon benieuwd of de kohaku zich weer kan bewijzen of is het toch een willekeurigheid die de trend is. Vraagprijs: 950 euro

Een showa van Momotaro. Dit is één van mijn persoonlijke lievelingen. Ik hou bijzonder veel van Maruten Showa of een Showa met een tancho vlek zeg maar.

In mijn ogen een bijzonder goede huidkwaliteit, prachtig beni en het voordeel is dat deze showa nog niet volmaakt is, met andere woorden er zit nog toekomst in. Vraagprijs 1750 euro.

Een sanke van Taniguchi. Deze dicht ik geen grote kansen toe, maar heeft toch een uitzonderlijk patroon, en je weet nooit ! Vraagprijs: 695 euro.

Tenslotte nog een ogon van Momotaro. Onder het motto van wie niet waagt niet wint, vind ik dit toch een interessante deelnemer. Vraagprijs 795 euro.

Ik kan er nog een aantal laten zien, maar hoe meer je er ziet hoe moeilijker het wordt. Heb je interesse om één van deze koi in te zetten op de show, contacteer me dan even en stel je voorwaarden zelf samen. Ik zal dan wel bekijken of ik de gok wil doen ja of neen.

Ondertussen stromen de filmpjes van klanten met koi van Interkoi binnen en dat vind ik altijd mooi om te laten zien.

Vooral deze vijver van W. doet me veel plezier. En dan voornamelijk de mannelijke sandan kohaku van Momotaro die, even ter informatie toch 70 cm is, doet me veel plezier.

Voor de rest zie ik vele Interkoi bekenden rondzwemmen wat een zweem van gelukzalige glimlach op mijn gelaat tovert.

Idem dito met deze film van de vijver van J.. Ik zie vele interessante veranderingen plaatsvinden aan bepaalde koi, en onderschat vooral de grootte niet van deze joekels.

Plezierig is dat je de Giacomé of reversed asagi nog steeds kan bewonderen, een koi die toch al minstens een 10-tal jaar gekend is in de wereld van Interkoi.

Hier nog het filmpje van deze speciale koi toen ik haar aankocht. Je ziet ze nog zwemmen in de vijver, ze is ondertussen over de 90 cm, en is uiteraard ook onderhevig aan de tand des tijds…

EXTRA INFO

Ik ben vandaag open van 11.00 uur tot 15.00 uur

Ik ben morgen open van 10.00 tot 12.00 uur.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240