Zeg nu niet dat er geen goede koi meer zitten

Zeg nu niet dat er geen goede koi meer zitten

De kers op de taart noemen ze dit en zo was het. Soms kunnen kleine dingen je heel gelukkig maken, en ditmaal was het een bakje met geweldige kersen die je bijna nergens kan kopen.

Daar kan ik echt van genieten en ik heb er dan ook flink van geprofiteerd…bedankt Riny jij weet tenminste dat de liefde van de man door de maag gaat ! Nu zijn er kersen en er zijn kersen, maar dit waren superkersen.

Laten we het echter over koi hebben, anders hou ik geen lezers meer over ! Dat er niet veel volk zou komen, dat stond als een paal boven water. Het goede weer, de wereldbeker voetbal en dan nog de ronde van Frankrijk, veel meer moet dat niet zijn om de mensen weg te houden.

Maar dat is een normale zaak in de zomer, dan staat het wereldje hier ieder jaar wat stil en kan ik wat tijd vrijmaken voor andere belangrijke dingen.

Ik wou perse een paar koi bekijken die mijn aandacht trokken. Ze zitten hier al een hele poos, en dan wordt het tijd om nieuwe info door te geven, want denk nu niet dat mijn koi achteruitgaan bij hun verblijf hier in Arendonk, integendeel.

Het optimale kan ik er niet uitkrijgen, daar krijgen mijn koi niet de ruimte en de rust voor, maar een positieve evolutie in huidkwaliteit en behoud van ontwikkeling die zich zal voortzetten in de vijver van de toekomstige eigenaar is gegarandeerd.

Daarom dat ik wat minder bekende de revue laat passeren, want ik vind het niet plezierig dat goede koi hun weg naar een eigenaar niet kunnen vinden. Het stoort me enorm, want het is een teken dat ik geen goede keuze heb gemaakt, en daar ben ik het altijd niet mee eens.

Laten we daarom beginnen met een kohaku van Momotaro uit een veiling van december. Ik ga deze niet zelf beoordelen voor jullie, bekijk zelf maar wat je ervan vind. Wel had ze iets te veel eitjes, wat ik liever niet heb.

Daarom nam ik het besluit om ze even apart te zetten in een binnenvijver en er 2 viriele mannen bij te zetten. Enkele weken geleden was het ook gelukt met een vrouwtje dat wat teveel eitjes had, waarom dan nu niet ?

Een mannelijke sandan kohaku van Taniguchi en een mannelijke sanke van Momotaro zullen hopelijk de klus wel kunnen klaren. Nu nog wat paaiborstels erbij en het spel kan beginnen.

Nu je toch naar deze 2 mannen kijkt, kan je ze nog eens goed bekijken. Ik wil ze best in iedere show inzetten bij wijze van spreken, ze hebben voldoende kwaliteit.

Een kohaku die ik echter heel hoog inschat is toch wel deze kohaku van Matsue. Een vergeten schoonheid die eigenlijk bekwaam is om mee naar Arcen te nemen. Met haar 58 cm perfect op maat, bijzonder mooi patroon, perfect odome en ozutsu, en als je deze woorden niet begrijpt zal ik het uitleggen, of je googelt even.

Odome is het einde van het laatste patroon dat liefst 1 tot 2 vingers wit laat tussen het laatste beni patroon en het begin van de staart.

Ozutsu slaat dan weer meer op het gebied tussen het eind van de rugvin en het begin van de staartvin. Net als de backbone kan ook dit gedeelte in lengte, breedte en hoogte iets zeggen over het toekomstpotentieel. Dit is een belangrijk onderdeel voor het beoordelen van een koi.

Ik wou de kin matsuba bijzetten in de bowl met de kohaku, maar dat was not done. Ze laat niet met zich sollen deze topper. Er zit een karaktertje in dat je niet moet onderschatten.

Ik ben dan zo vrij geweest om de kin matsuba eventjes apart te zetten, want met deze temperaturen is uit de bowl springen een uitdaging en een beschadiging is uit de boze met deze vissen.

Beide zijn eigenlijk showwaardig en ik denk erover na om deze 2 mee te nemen naar de show in Arcen.

Dat was het eigenlijk zo een beetje voor vandaag. Ik heb nog een filmpje gemaakt van de groeivijver. Het blijft koffiedik of beter gezegd erwtensoepdik kijken om de koi goed te zien, maar het is belangrijk om het gedrag van de koi te bekijken om te bevestigen dat alles grotendeels in orde is met de koi.

Meer afbeeldingen

Zeg nu niet dat er geen goede koi meer zitten: afbeelding 1
Zeg nu niet dat er geen goede koi meer zitten: afbeelding 2
Zeg nu niet dat er geen goede koi meer zitten: afbeelding 3
Zeg nu niet dat er geen goede koi meer zitten: afbeelding 4
Zeg nu niet dat er geen goede koi meer zitten: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137