De jacht is open

De jacht is open

Eén vrouwelijke kohaku en 2 mannen in één vijver met andere water dan waar ze vandaan komen op een gunstige temperatuur, brengen de poppetjes aan het dansen.

Vermoedelijk zal ik morgen het resultaat kunnen zien aan de vijverwanden of aan de paaiborstel. Ik ga er vanuit dat er op meerdere plaatsen dit jaar duchtig gepaaid werd….

Ondertussen werden de koi klaargemaakt die opgehaald moesten worden, want de lijst van koi die nog moeten opgehaald worden is nog helemaal niet ten einde.

De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar wekelijks vertrekken er nog koi die al geruime tijd verkocht werden. Dit duo heeft geluk want die vertrekken naar een vijver met een behoorlijke inhoud.

De goshiki was een prijswinnaar op de show, de doitsu was een prijswinnaar op een Japanse show. De goshiki was van Kanno, de doitsu van Okawa. Een frisse combinatie zo in de bowl.

Onverwacht kwam een klant zijn sanke ophalen. Het mooie van deze sanke is dat ze bewijst dat het geen afgewerkt product is en dat toekomst perspectief belangrijker is dan koi die al af zijn.

De ontwikkeling van deze sanke is in mijn ogen niet goed, maar bijzonder goed. Het shiroji is van hoge kwaliteit, het hi heeft zich verder opgewaardeerd en is in tegenstelling tot bij zijn aankoop egaler en sterker geworden en ik kan garanderen dat dit in de toekomst nog beter wordt.

Het sumi is voortreffelijk atarashi sumi. Het is geen doordeweekse voorgeschreven sanke zoals deze voorgekauwd wordt door de koiwijsheren, maar een sanke met een eigen persoonlijkheid die, en uitstraling en klasse, in één hand combineert.

Ze is nu 65 cm en wordt pas deze maand 2 jaar. Ze is een dochter van mijn lievelingsoyakoi die uit de bloedlijn van Momoko afstamt, een sanke die gedurende al die jaren altijd als leidraad is opgetreden.

Momoko heeft nu éénmaal een impact op mijn netvliezen en onrechtstreeks val ik steeds voor zijn offspring. Vergelijk nu even met de koi bij aankoop in oktober verleden jaar.

Ontdek de toenemende fukurin die in de loop van de volgende jaren zeker nog zal toenemen en de parmantige uistraling van een niet conventionele sanke.

Voor mij hoeft het niet een sanke volgens het boekje zijn, maar een sanke met een eigen identiteit, want boekjeswerk bevordert de ééntonigheid. Ze vertrekt naar een gloednieuwe vijver regio Rotterdam.

Ik hoop dat ze de koi goed in de gaten houden, want nieuwe vijvers zorgen dikwijls voor veel kopzorgen....

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240