Mogelijk most unique koi

Mogelijk most unique koi

Het zou zo maar eens kunnen dat deze kogane ginrin ochiba wel eens een prijs als most unique koi zou kunnen halen. Ze heeft er alle eigenschappen voor. Het is trouwens een prijs die ik nog nooit heb behaald.

Ondertussen heb ik alle mogelijke prijzen al binnengehaald, van GC tot en met baby champion, maar de meeste prijzen en ook in mijn ogen de waardevolste prijzen die ik binnenhaalde waren zeker de tategoi prijzen. Hier kan ik er misschien wel een tiental van laten zien, en daar ben ik trots op.

Helaas ben ik op dat gebied een nerd, en hou ik niet alle prijzen bij, gewoonlijk geef ik ze weg, en in tegenstelling tot mijn enorme bibliotheek wat betreft de koi, hou ik zeker geen bibliotheek bij wat betreft de prijzen. Zonde, langs één kant, maar het zij zo.

Als ik even mijn foto archief induik zie ik toch dat ik op mijn eerste deelname aan een koishow al een behoorlijke prijs in de wacht sleepte. Dat was in die tijd in Hilvarenbeek, bovendien niet zo ver van Arendonk. Ik mis deze koishow nog altijd trouwens, en hou er nog altijd een goed gevoel aan over.

Ik had een groot aantal showa van Momotaro aangekocht en deze ingezet voor de eerste keer. Een hele ervaring natuurlijk, en het resultaat mocht er zijn. Een baby champion en een aantal 1ste en 2de prijzen. Natuurlijk was ik er blij mee. Met trots beklom ik ook de tribune met mijn kleinkinderen Lisse en Sofia, die ondertussen serieuze dames zijn geworden.

Daarna heb ik continue toch altijd meegedaan aan de meeste koi shows en een arsenaal aan prijzen gewonnen, met als top  prestatie natuurlijk de prijs van Grand Champion in 2016 in Arcen,met een sanke die door ons werd aangekocht, en eigendom was van Ans en Frans, welbekende koi hobbyisten die ondertussen helaas met de koi hobby gestopt zijn.

most unique koiDe most unique koi award heb ik dus nog nooit gewonnen. Stoort mij dat ? Niet echt, maar ik ga er misschien toch eens moeite voor doen. Op de show in Arcen had ik een gooi gedaan naar most unique koi met een jumbo beni kikokuryu van 84 cm, maar dat werd ze niet. 

Dan nu maar een gooi doen misschien met deze kogane ginrin ochiba van Oyama, een koisoort waar ik bijzonder veel feeling mee heb. Het bijzondere aan deze unieke koi is dat ze een ginrin schubpatroon heeft aan de bovenzijde en een doitsue schubpatroon aan de zijkant. Het is dus een koi die niet beslist  heeft of ze geschubt of doitsu zou worden.

Of ik deze al op de  Belgische koi show zal inzetten weet ik nog niet, ik heb nog niet beslist of ik in 2023 de show zal meedoen. Ditmaal omgeving Brussel, namelijk Bellekouter in Affligem. Ik moet zowel Antwerpen als Brussel passeren en dat zint me niet echt. Ik denk er nog eventjes over na.

Vandaag ben ik aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur. De koi beginnen de tijd van hyberneren in te gaan, want het water buiten is redelijk koud. Maar de koffie staat altijd klaar.

FOUTJE RECHTGEZET

Bij deze het filmpje van de most unique koi van Wim.

 

Meer afbeeldingen

Mogelijk most unique koi: afbeelding 1
Mogelijk most unique koi: afbeelding 2
Mogelijk most unique koi: afbeelding 3
Mogelijk most unique koi: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Wim DW

555

interkoi

555

Wim DW

@interkoi 555

Eric

@interkoi 555


Eric

555

interkoi

@Eric 555


Johan

555

interkoi

@Johan 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml