Momoko/Bentley bloedlijn

Momoko/Bentley bloedlijn

Regelmatig krijg ik de vraag van mensen, welke bloedlijnen ik het liefst volg of waar ik de meeste feeling mee heb, uiteraard bij de Momotaro koi.

Dit zijn zonder twijfel in de eerste plaats de Momoko bloedlijn voor de sanke, de Bentley bloedlijn voor de kohaku en de Shiro Showa bloedlijn voor de Showa, alhoewel ik moet zeggen dat de Mako bloedlijn veel in petto heeft.

Nu is het zo dat alle afstammelingen uit eender welke bloedlijn hele goede koi voortbrengen, maar mijn gevoel en mijn keuze gaat heel dikwijls terug naar de Momoko bloedlijn, waarvan ik jullie de stamboom nog even laat zien. Bentley is gewoon een dijk van een koi, en als je ooit de mogelijkheid moest hebben om dit soort koi in het echt te zien, dan wordt je er gewoon stil van. Ik heb het ooit meegemaakt dat Bentley gemeten werd in een blauwe meetbak, zoals bij ons, en geloof me, de meetbak was eigenlijk niet groot genoeg om deze koi in te meten. Rini kan dit beamen. Hier vallen zelfs koi zoals Shiba Zakura bij in het niet.

Waar ik een heel goed gevoel bij heb is toch wel de nieuwe showa bloedlijn. Ik heb tijdens de veilingen hier ontzettend goede koi van gezien, met een body, die vermoedelijk de lengte en de uitstraling van een sanke gaan evenaren. Hun bouw laat ontzettend veel potentie zien, stevige vissen met een goede structuur, lang hoofd op een stevig lichaam. Het sumi is van hoogstaande kwaliteit, en misschien mag er aan het beni nog wat gewerkt worden, maar wat een koi...

Wij denken dat wij toch 2 hele stevige kanonnen hebben binnengehaald met deze nieuwe bloedlijn, namelijk:

de SH-V9-1105 en de

de SH-V9-1104

Beide helaas zeer prijzige vissen, maar in onze ogen (Ben, Rini en ik) zijn dit 2 koi met een ongelooflijk potentieel. We hebben deze koi gezien, en weten wat de toekomst zou kunnen brengen. De veilingen nadien hebben we deze 2 kanjers niet meer tegengekomen, en we zijn dan ook ontzettend blij dat we deze hebben kunnen inkopen.

Misschien heb je het al gezien, maar als je wil kan je nogmaals deze filmpjes downloaden van de broedkoppels:

Female Ryu bloedlijn 98 cm x male Momoko bloodline

Female Mako bloodline 100 cm x male Momoko bloodline

Female Mako bloodline 107 cm x male Ryu bloodline

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml