Momotaro Godan Sanke

Momotaro Godan Sanke

Terminologie is de koi hobby niet vreemd. De meest vreemde woorden kom je tegen op het web of ergens anders. Japanse termen en benamingen behoren nu eenmaal tot de dagelijkse kost in de wereld die Koi heet.

Vaak echter, blijkt dit jammergenoeg een drempel op te werpen en dat is zonde. Juist daar waar je deze termen beheerst, doet besef en begrip voor nishikigoi zijn intrede. Geen term is namelijk niet ergens op gebasseerd. Vaak met een mooie of ludieke geschiedenis of verwijzing. Dit geeft een boost aan het gevoel dat je al zo sterk had bij die ene Koi. Achter de schermen werkt het Koiquest team aan een on-line almanak en naslagwerk die je ter zijner tijd mag verwachten op de Nishikigoi Novelle.

Om nu alvast een beetje warm te lopen voor deze waterval van woorden, zullen we vanaf heden op reguliere basis, zo af en toe een Koi beoordelen op de Nishikigoi Novelle. Hierbij worden de verschillende termen in kant en klare Jip en Janneke taal vermeld achter desbetreffende term tussen de haakjes. Op deze wijze leer je spelenderwijs omgaan met deze wervelvind aan woorden. Wanneer het naslagwerk op de Nishikigoi Novelle gepubliceerd wordt, zullen de termen gaan fungeren als link naar een uitgebreide en geïllustreerde uitleg. Houdt de Novelle dus in de gaten. We trappen af met een Koi die ik tegen kwam op een forum en waar ik erg van onder de indruk was:

lees verder op Nishikigoi Novelle...

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137