Momotaro showa uit Dainishi moeder

Momotaro showa uit Dainishi moeder

Na de verkoop van de kohaku, zet ik vermoedelijk als laatste, deze showa in promotie.

Dit is een twijfelgeval, en ik heb lange tijd moeten nadenken of ik wel zou bieden op deze koi of niet. Er zijn betere showa, maar er zijn tevens nog heel veel slechtere. Wel was het mij duidelijk dat deze showa een haalbare kaart zou zijn om aan te kopen, en ik had gelijk....

Het patroon heb ik geen problemen mee, maar wel met de body. De prijs is hier dan ook naar gemaakt, en wie toch wil investeren in een showa met vraagtekens, mag nu zijn kans wagen. Het filmpje geeft iets meer geheimen prijs.

Persoonlijk zie ik dat deze showa nog vatbaar is voor vele veranderingen. De punten die ik in haar voordeel zou kunnen aanhalen is het feit dat ik een sumi vlek zie opkomen bij haar neus. Dit duid er bij Momotaro steeds op dat er zeker een soort van menware of een zwarte neus zal komen, met vermoedelijk een doorloper naar achter. De rechterzijde is in mijn ogen daarvoor aangewezen.

De verdeling van de driekleur is naar mijn bescheiden mening voldoende onderbouwd, met een dragend en stevig shiroji dat de andere 2 kleuren goed ondersteund. Het zwaartepunt ligt vooraan op het zware hi patroon, zoals wel vaker gebeurd bij Momotaro, en waar ik persoonlijk geen problemen mee heb. Het sumi ligt wel gedeeltelijk op het hi, maar tevens ertegen, zodat het net lijkt of het sumi op het shiroji ligt, en een mooie afscheiding vormt tussen de 2 kleuren. Menigmaal wordt dit sumi zwaarder en sterker.

Met wat verdere ontwikkeling van het sumi, zullen de losse hi-patronen aan de zijkanten opgevuld worden met een brok sumi, zodat de uitstraling stukken beter zal zijn, en de losse hi patronen die nu wat onvriendelijk ogen, opgevuld worden met stevig sumi. Hier ben ik bijna zeker van.

De body is voor mij wat onevenwichtig, met een te zwaar gedeelte vertrekkende van de kieuwplaten tot aan de staart. Hierdoor lijkt het hoofd wat smal, en het staarteinde wat aan de dunne kant. We kunnen niet allemaal mooi gebouwd zijn, maar soms heb ik lelijke eendjes ook zien openbloeien. Ik heb echter geen ervaring met de ontwikkeling van dergelijke body's, en moet hier helaas een vraagteken bij plaatsen. Het enige wat ik wel weet, is dat een bepaalde body op jonge leeftijd, zich doorzet naar latere leeftijd en in principe niet onderhevig is aan grote veranderingen. Wie weet wordt hier het tegendeel bewezen...en vergis ik mij wel in de beoordeling....

Samengevat vind ik het sowieso een showa die toch een bepaald verwachtingspatroon oproept, maar tegelijkertijd ook vraagtekens. De reden dat ik ze gekocht heb, was dat het totaalplaatje mij niet onberoerd liet, en de prijs voor een koi uit de veiling menselijk was. Ik speculeer er dan ook op dat er bepaalde mensen zijn die hetzelfde denken als ik, en er een mooie grote showa van kunnen maken. Maeda San zal deze showa toch niet voor niets voor de veiling hebben geselecteerd, denk ik dan maar.

Net zoals de kohaku zal ze met 50 euro per dag naar beneden gaan. het enige verschil is dat ik bepaal wanneer het minimum is bereikt. Dat kan morgen reeds zijn, dat kan in de loop van volgende week zijn.

Lopende promoties.

Interessante promotie showa Momotaro momenteel 2450 euro, 222 x bekeken.

Opensales evenement zaterdag 6 april...niet te versmaden

Veiling Momotaro 11 april. Liefhebbers kunnen zich aanmelden

20 april, voorstelling van onze "2013" koi. (info volgt)

Meer afbeeldingen

Momotaro showa uit Dainishi moeder: afbeelding 1
Momotaro showa uit Dainishi moeder: afbeelding 2
Momotaro showa uit Dainishi moeder: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240