Na een jaar in de mudpond: the Y-Tashi story

Na een jaar in de mudpond: the Y-Tashi story

Y-Tashi werd de koi gedoopt. Ik weet nog dat de naam verwijst naar de Y-vormige menware op het hoofd, en TA- kwam van Takeda en SHI van de Shiro Showa bloedlijn als ik me niet vergis.

Maar Willy zal me dit zeker kunnen beamen. Y-Tashi werd verleden jaar oktober aangekocht met de optie om nog 1 jaar langer in de mudpond te verblijven. Eén jaar is een lange periode om je koi nooit meer te zien. Eén jaar lijkt onoverkomelijk, maar als het moment van de waarheid naderbij komt, dan krijg je weer dat kriebelend gevoel dat wij in België "kippevel" noemen, en als ik me niet vergis kennen jullie Nederlanders dit gevoel in ieder geval evengoed.

Wij hebben het geluk gehad om dit al meerdere malen mee te maken, en ik kan je garanderen dat dit niet gaat vervelen. Eerlijk is eerlijk, 100% optimaal ontwikkelen is een utopie, maar van de laatste koi die dit jaar in de mudpond verbleven is 80% - 90% goed ontwikkeld, en dat kan Maeda San en Daisuke beamen. Dit was trouwens het eerste dat hij me mededeelde.

Als je nu Y-Tashi bekijkt, dan zie je ook dat zij naast de verdere ontwikkeling van de zware koptekening ook aan haar rechterzijde, een grote sumivlek heeft ontwikkeld, zodat het evenwicht van de koi geoptimaliseerd werd.

Bekijk die kop en die ogen die je aankijken: hier zit echte power in, of zie ik dat maar alleen. De huidkwaliteit kan ik niet beoordelen, maar de bronnen geven mij door dat body en huidkwaliteit subliem is, en als je goed kijkt, kan je dit alleen maar vaststellen. Ondertussen is ze als Sansai (26 maanden jong) maar liefst 64 cm geworden. Chapeau Willy.

Er is dan ook besloten om ze nog een jaar langer in de mudpond te laten verblijven, en zal ze als Yonsai hopelijk dezelfde uitstraling hebben, en iets over de 70 cm zijn.

Een recent filmpje van haar als ze in oktober 2008 uit de mudpond kwam vind je op deze link

Een filmpje van toen ze aangekocht werd, vind je op deze link

Enjoy every moment...

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml